Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára / LSER2017
Kiíró:
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Határidő:
07/15/2017
Érvényes:
07/15/2017
Tárgymutató:
rehabilitációs szolgáltatás látássérült személyek számára / LSER2017
Pályázhat:
- Egyházi jogi személy (GFO 551, 552)
- Nonprofit Kft. (GFO 572)
- Közalapítvány (GFO 561, 562)
- Szövetség (GFO 515, 516, 517, 521, 522, 523)
A kiíró(k) adatai


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. feltételes pályázatot hirdet
„Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára”
(kód: LSER2017) címmel

A pályázat kiírója abban az esetben bírálja el a pályázatokat, köti meg a szerződést a kedvezményezettekkel, amennyiben az Emberi Erőforrások Minisztériumával a programra vonatkozóan a lebonyolítási szerződés megkötésre kerül.

1. A PÁLYÁZAT HIVATKOZÁSI SZÁMA
LSER2017

2. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

3. A PÁLYÁZAT CÉLJA, CÉLCSOPORTJA
A pályázati program célja az elemi rehabilitációs jogszabály elfogadásáig az átmeneti idő-szakra az elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása és a készülő jogszabály alapján a szolgáltatás átszervezése.
A pályázati program célja a látássérült személyek számára nyújtott elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosításához szükséges feltételek megteremtése, a szolgáltatás folyamatos működésének biztosítása. Az elemi rehabilitációs szolgáltatás újratervezése, a működési feltételeik újraszervezése. A pályázat kiemelt célja a szolgáltatás népszerűsítése.
Közvetlen célcsoport: látássérült személyek számára elemi rehabilitációs szolgáltatást működtető vagy létrehozni kívánó nem állami, nem egyházi szervezet.
Közvetett célcsoport: elemi rehabilitációs szolgáltatásban részesülő fogyatékos személyek.

4. TÁMOGATHATÓ PROGRAMOK, A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE
A pályázaton vissza nem térítendő működési támogatás nyerhető el. A pályázathoz önerő biztosítása nem kötelező.
A pályázó egy-egy ellátási területre pályázik, ahol elemi rehabilitációs szolgáltatást biztosít. Támogatott program az elemi rehabilitációs szolgáltatás népszerűsítése, szakmai konzultációk és rendezvények, a szolgáltatás fejlesztése is.
A pályázati program keretén belül pályázni lehet 18 megyei, 1 főváros és pest megyei ellátási terület és 1 siketvak személyek elemi rehabilitációs szolgáltatás országos ellátására. Összesen 19 ellátási területen megvalósuló elemi rehabilitációs szolgáltatás és egy speciális célcsoport ellátása támogatható.
A Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza azokat a költségtípusokat, amelyekre támogatás igényelhető. Nem lehet olyan tételekre támogatást igényelni, melyek finanszírozása álla-mi vagy egyéb más forrásból megtörténik.

5. A PROGRAM FORRÁSA
A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 100 000 000 Ft, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pályázat kiírója között létrejövő együttműködési megállapodás biztosít.
Önrész vállalása nem feltétel.
A pályázati útmutató tartalmazza azokat a költségtípusokat, amelyekre támogatás igényelhető.
6. TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÍTHETŐK KÖRE, BEADHATÓ PÁLYÁZATOK SZÁMA - Egyesület, alapítvány (GFO 529, 569)
- Egyházi jogi személy (GFO 551, 552)
- Nonprofit Kft. (GFO 572)
- Közalapítvány (GFO 561, 562)
- Szövetség (GFO 515, 516, 517, 521, 522, 523)
A szolgáltatás ellátására az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2.§ 6. pontja szerinti civil szervezet pályázhat:
A pályázatot a fenntartó nyújtja be a Lebonyolítóhoz. Ha a fenntartó a pályázat benyújtása-kor még nem működtet elemi rehabilitációs szolgáltatást, a pályázat benyújtásával vállalja - annak pozitív elbírálása esetén - a szolgáltatás létrehozását és működtetését.
Egy pályázó (fenntartó) kizárólag 1 pályázatot nyújthat be.
FONTOS! Amennyiben a pályázó (fenntartó) több ellátási területen kíván elemi rehabilitációs szolgáltatást biztosítani, abban az esetben is csak 1 pályázatot kell benyújtania. Az adatlapon kell részleteznie az ellátni kívánt területeket.
Ellátási terület: az a földrajzi terület (megye illetve főváros), amelyre a támogatási szerződésben a fenntartó elemi rehabilitációs szolgáltatás létrehozását, működtetését és a szolgáltatás biztosítását vállalja.
FONTOS! A Pályázó (fenntartó) arra az ellátási területre pályázhat, ahol a Központja található és ezen kívül kizárólag azokra az ellátási területekre, ami a Központjával közvetlen szomszédos.
A pályázat nyilvános.

7. A PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSI IDŐSZAKA
A megvalósítási időszak 2017. október 1-től 2018. szeptember 30-ig tart.

8. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK
Pályázni kizárólag a Pályázati adatlap számítógéppel, magyar nyelven történő kitöltésével, illetve a pályázati útmutatóban meghatározott kötelező mellékletek beküldésével lehet. A pályázati dosszié honlapunkról letölthető: http://www.fszk.hu.
Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a pályázati felhívást és a pályázati útmutatót!
Benyújtási határidő: 2017. július 15.
Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amelyet az adott napon (vagy ünnepnap esetén az azt követő első munkanapon) postára adnak. A postára adás tényét a dátumbélyegző igazolja.
A pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani a következő címre:
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
1071 Budapest, Damjanich u. 4.
A borítékra írják rá a pályázat kódszámát! (LSER2017)
A pályázatot egy eredeti és egy másolati példányban (példányonként spirálozva/fűzve) valamint egy elektronikus adathordozón (a pályázati adatlap Word, az adatok tábla és költségvetés kizárólag Excel formátumban elfogadható a CD-n, DVD-n) kérjük benyújtani. Kizárólag spirálozott vagy fűzött formában beadott dokumentációt áll módunkban elfogadni.
Hiánypótlásra egy alkalommal van lehetőség a pályázati útmutatóban részletezett esetekben, legkésőbb a felszólítást követő 5. munkanapig. A hiánypótlás benyújtásának elmulasztása esetén a pályázat formai okok alapján kizárásra kerül.

9. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
FSZK Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
E-mail: lser2017@fszk.hu
A pályázattal kapcsolatos kérdéseket kizárólag e-mailben lehet feltenni. Hivatalos válasznak az e-mailen keresztül adott válaszok minősülnek.
A lényeges, információtartalommal bíró kérdések, illetve a rájuk adott válaszok a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül a http://www.fszk.hu honlapon jelennek meg a Gyakran Ismételt Kérdések között.
A Társaság információs napot tart, melynek keretében a pályázók feltehetik kérdéseiket a pályázattal kapcsolatban. Időpontja: 2017. június 15., 1000 - 1200
Jelen Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató, továbbá a Pályázati Adatlap együtt képezik a pályázati dokumentációt és tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt. A Pályázati Felhívás a Pályázati Útmutató rövidített, kivonatos változata, ezért a Pályázati Fel-hívásban szereplő információk a Pályázati Útmutatóban is szerepelnek.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum