Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Európai Bűnmegelőzési Díj
Kiíró:
Európai Bűnmegelőzési Hálózat
Határidő:
09/05/2018
Érvényes:
09/05/2018
Tárgymutató:
díj, Európai Bűnmegelőzési
Pályázhat:
szervezetek (pl. önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, közösségi csoportok, gazdasági társaságok)
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Keressük a legjobb magyar bűnmegelőzési gyakorlatot!
ECPA 2018 (Európai Bűnmegelőzési Díj) pályázati felhívás

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) 2018-ban a "Közösségi rendészet" témájában legjobbnak ítélt bűnmegelőzési gyakorlatot jutalmazza az Európai Bűnmegelőzési Díjjal (ECPA). A közösségi rendészet mind az objektív, mind a szubjektív biztonság és védelem növelésének egyik fontos eszköze. Keressük Magyarország legeredményesebb projektjét, amelyben a helyi partnerek együttműködve, közösen dolgoznak a biztonság megteremtése érdekében!

A győztes 10 000 euró, két további díjazott 5000-5000 euró összegű pénzjutalomban részesül. A magyar nemzeti jelölt kiválasztása céljából ezúton felhívást hirdetünk, amelyre várjuk a szervezetek (pl. önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, közösségi csoportok, gazdasági társaságok) jelentkezését.

Az Európai Bűnmegelőzési Díjjal minden évben a soros elnökség által meghatározott témában legjobbnak ítélt európai bűnmegelőzési projektet jutalmazzák. Az Európai Unió Tanácsának osztrák elnöksége a közösségekkel való együttműködésre fókuszál, így 2018-ban a "Közösségi rendészet" témájába illeszkedő jó gyakorlatok közül kerülhet ki a díjazott.

Minden tagállam egy projektet jelölhet a díjra. A projekt jelöléséről a tagállam EUCPN nemzeti képviselője dönt, amely Magyarország esetében a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkársága. A díj átadására ünnepélyes keretek között, a Legjobb Gyakorlatok Nemzetközi Konferenciáján kerül sor 2018. december 5-én Ausztriában, Bécsben.

Jelentkezni a mellékelt angol és magyar nyelven kitöltött adatlap elektronikus elküldésével lehet. Az adatlap egyes pontjai alatt található szövegdobozok mérete kiterjeszthető. Videók, fényképek és elektronikus kiadványok nem mellékelhetőek az adatlaphoz, azok majd csak a Legjobb Gyakorlatok Konferencia keretében mutathatóak be.

A pályázati felhívásra jelentkezhetnek többek között helyi önkormányzatok, rendőrkapitányságok, oktatási intézmények, civil szervezetek, ifjúsági szervezetek, gazdasági társaságok, pártfogó felügyelői szolgálatok, egyházi szervezetek, illetve egyéb önkéntesen létrejött szervezetek.

Az EUCPN által meghatározott bírálati szempontok az alábbiak:
- a projekt a hagyományos bűnözés megelőzésére és/vagy csökkentésére irányul az éves felhívásban megjelölt témán belül;
- a projekt eredményeiről hatásvizsgálat készült, és a projekt megvalósította legtöbb, vagy valamennyi célkitűzését. A projekt első számú mért eredménye, minden más hatást megelőzően, a bűnelkövetés csökkenésére és a biztonság növelésére gyakorolt hatása;
- a projekt a lehetőségekhez mérten innovatív, új módszereket vagy megközelítéseket alkalmaz;
- a projekt partnerek együttműködésén alapul;
- a projekt alkalmas arra, hogy más tagállamokban működő szervezetek/csoportok reprodukálják. Ennek kapcsán a pályázat tartalmazza a projekt költségvetésére vonatkozó információkat, a felhasznált forrást, a végrehajtás menetét;
- a pályázónak megfelelő tudással, jó kommunikációs készséggel kell rendelkeznie a témával kapcsolatban angol nyelven, pályázatát az Ausztriában, Bécsben megrendezésre kerülő konferencián, angol nyelven, magas szakmai színvonalon be kell mutatnia.
A mellékelt angol és magyar nyelven kitöltött adatlapokat 2018. szeptember 5-ig szíveskedjenek megküldeni az nbt.titkarsag@bm.gov.hu email címre.
Az EUCPN nemzeti képviselő fenntartja a jogot arra, hogy ne állítson magyar nemzeti jelöltet abban az esetben, ha a jelentkező projektek közül a bírálat alapján szakmailag egyik projekt jelölése sem támogatható. További kérdés esetén az nbt.titkarsag@bm.gov.hu, illetve a 06 1 462 7592-es telefonszámon állunk rendelkezésre.
http://www.kormany.hu

Annex I ECPA Application form.docxECPA_Magyar jelentkezési lap.docxECPA felhívás 2018.docxIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum