Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Budapest Dal 2018
Kiíró:
Budapest Főváros Önkormányzata
Határidő:
03/22/2018
Érvényes:
03/22/2018
Tárgymutató:
dalszerzés
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Budapest Dal 2018.

Dalszerző pályázati kiírás
A Fővárosi Önkormányzat meghirdeti a BUDAPEST DAL 2018. pályázatot. A pályázat minden zenész és énekes számára nyitott. A projekt kapcsán 11 ismert előadó kapott felkérést, a felkért előadók mellett 3 hely marad sza­badon a BUDAPEST DALA 2018 címért. Jelen kiírt pályázat a gálakoncerten történő fellépésre és a Budapest Dal lemez három szabad helyére szól.

Inspiráció: Fővárosunk számtalan dalt ihletett már. Az elmúlt évtizedben is születtek slágerek rádiók által játszott, vagy éppen az interneten népszerű előadóktól, amelyek témája, címe, múzsája Budapest volt. Ennek ellenére, ha feltesszük azt a kérdést, hogy: tudsz mondani egy Budapest dalt? - akkor a válasz késik. Talán mert még nem született meg a város dala. Egy olyan dal, aminek üzenete még akkor is egyértelműsíti, hogy a fővárosról szól, ha a Budapest szó nem is hangzik el benne. Egy dal, ami nem bántó, nem megosztó, nem kirekesztő, hanem egy olyan dal, amit ha meghallgat kétmillió ember, akkor azt kétmillió különböző okból tudja dúdolni. Mindenki magáénak érezheti, aki valaha élt vagy éppen él, esetleg élni szeretne Budapesten.
Az alábbi pályázati feltételeknek mindenben megfelelő előadóknak, szerzőknek nevezési határidőig beérkezett műveit 2018. március 22-ig szakmai elő zsűri választja ki azokat a dalokat, amelyek megjelennek a Budapest Dal CD-n, illetve a szakmai és közönségszavazatok alapján egy dal megnyeri a különdíjat, mely a Budapest Dal címen felül pénzjutalmat is jelent (1 000 000 Ft).

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A pályázatban a dalok megírására vonatkozó kritériumrendszer kulcsponti eleme, hogy azok tartalma és üzenete, ne legyen propaganda szándékú. Nem kaphat teret kritikai megfogalmazás, gyűlöletkeltő, szeméremsértő dalszöveg, nem hangozhat el káromkodás sem. Politikától független, az előadók által is felvállalt, repertoárjukba illeszkedő, nem csupán egyszeri szerzemények születése a cél.
A benevezett dal szövege és zenéje nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, média-felületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében belül 2018. április 27-e, a gálakoncert előtt.
A benevezett dalok, a lakosság számára kizárólag a Budapest Dal web oldalán lesznek meghallgathatók 2018. április 16-tól, közönségszavazás céljából.
Olyan alkotásokat várunk, amelyeket a 18-40 éves Budapesten élő célközönség mellékhangzástól mentes, a fővároshoz köthető pozitív érzelmek és emlékek slágereként kedvelhet meg.
A pályázati művek maximum 4 perc hosszúságúak lehetnek, kizárólag magyar nyelven, az alkotó saját stílusában íródjanak (a hosszabb dalokat kizárjuk a pályázatok közül).
A dalok előadói magyar állampolgárok vagy magyar anyanyelvűek lehetnek.
A pályázat beadási formája a dal hangzó anyaga és írott dalszövege. Utóbbi a dal alkotóinak és előadóinak megnevezésével, nyomtatott Word formátumban.
A pályázat mellé magyar nyelvű önéletrajzot (szintén Word formátumban) és sajtófelhasználásra alkalmas fotót kérünk mellékelni.
Amennyiben egy szerző vagy előadó több dallal is pályázik, mindegyikhez külön pályázatot kell beadnia.
A kiírástól a verseny döntőjéig terjedő időszakban amennyiben valamelyik előadó ellen büntetőeljárás indul vagy van folyamatban, illetve nem megfelelő viselkedést tanúsít, azonnali hatállyal kizárható a pályázók közül.
A színpadi produkció minden résztvevőjének be kell töltenie a 16. életévét 2018. március végéig.
2018. április 27-én a színpadon az előadás kizárólag fél-playbackben történhet: az énekhang kötelezően élő előadásban szólal meg, míg a zenei kíséret mindig felvételről szól és nem tartalmazhat semmilyen énekhangot, vagy énekhang imitációt. Hangszerek csak díszletként használhatók.
Pályázó vállalja, hogy 2018. március 22-től április 30-ig külön juttatás nélkül a pályázat kiírójának rendelkezésére áll, különböző meghallgatások, próbák, forgatások, rendezvények, fellépések, sajtóesemények interjúk és egyéb kapcsolódó témák alkalmával.

A BUDAPEST DAL 2018 projektbe bejutó pályázó vállalja, hogy 2018. december 31-ig a pályázat kiírója által szervezett vagy támogatott rendezvényén két alkalommal juttatás nélkül fellép (előzetes egyeztetéseket követően, útiköltség térítéssel).
A beküldött pályázatokból a szakmai zsűri választja ki azt a 3 alkotást (és előadót), amelyek a felkért 11 mű mellett együtt szerepelnek a hanghordozón és az és a Thália színházban megrendezésre kerülő gálán. Továbbá esélyük van a BUDAPEST DAL 2018 cím elnyerésére.

A BUDAPEST DAL 2018 projekt 11 meghívottja és a 3 kiválasztott előadó vállalja, hogy elkészítik a BUDAPEST DAL 2018 CD-t, hozzájárulnak hangfelvételen történő rögzítéséhez közreműködnek a pályázat kiírója által meghatározott minőségben - az általa biztosított stúdióban és eszközökkel - történő felvételében.

A BUDAPEST DAL 2018 projekt 3 kiválasztottja vállalja, hogy a BUDAPEST DAL 2018 CD elkészülésére, szerződést köt a Magneoton Zrt. kiadóval.
A kiválasztott három pályázó vállalja azt is, hogy megjelenik 2018. április 27-én a BUDAPEST DAL 2018. koncert és versenyén, a Thália Színházban, és tudomásul veszi, hogy a Gála koncertről TV felvétel készülhet.
A Budapest Dal 2018 győztesének kihirdetése és díj átadása 2018. árpilis 27.
A Budapest Dal 2018 győztesének kiválasztásának módja:
- Szakmai zsűri
- Közönségszavazás online felületen a versenyt megelőzően április 16-tól, április 26-a éjfélig a http://www.budapestdal.hu oldalon
A Budapest Dal 2018 győztesének jutalma:
a. Egy éven keresztül viseli a Budapest Dal 2018 címet
b. 1 millió forint pénz nyereményben részesül
c. Megkapja a Budapest dal plasztikus díjat és oklevelet
Az előadók és a szerzők pályázatuk beadásával elfogadják jelen pályázati kiírás feltételeit és kijelentik, hogy más érvényes szerződésük nem gátolja őket a Budapest Dal 2018. együttműködésben, a jelen felhívásban rögzített szerződéskötésben, továbbá elfogadják, hogy a pályázati feltételek bármely pontjának megszegése kizárással járhat. Pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi, hogy amennyiben az általa nevezett dal a legjobb14 produkció közé kerül, úgy a rá vonatkozó összes kötelezettségének eleget tesz.
Bármelyik kötelező melléklet hiánya, illetve a beadási határidő lekésése érvénytelenné teszi a pályázatot.
A pályázati anyagot az elbírálás után egy évig őrizzük meg.

A pályaművek beérkezési határideje és módja: 2018. március 22. csütörtök 16:00 óra
Feltölthető: http://www.budapestdal.hu oldalon

Pályázat beadásához szükséges dokumentumok:
- Kitöltött nevezési lap (1-es számú melléklet)
- Pályázó/pályázók önéletrajza
- Sajtófelhasználásra alkalmas fotó 3 db (legfeljebb 2MB méretben egyenként)
- Pályamű hangzó (max. 4 perc terjedelmű) (mp3 formátumban legfeljebb 15MB-ig)
- Dalszöveg (word formátumban)

Határidők:
2018. január 30. Budapest Dal pályázati kiírás publikálása - sajtóközlemény -, versenyzők felkérése az alkotásra
2018. március 22. - dalok beérkezési határideje
2018. március 31. felkért dalok és beérkezett pályaművek feldolgozása, zsűri előválogatása
2018. március 30 - április 10. a koncerten szereplő 14 előadó véglegesítése, szerződéskötés
2018. április 16. Dalok feltöltése a weboldalra és a szavazás megnyitása a nagyközönség felé
2018. április 27. (péntek) Thália Színház Budapest Dal 2018 Gála koncert, a Budapest Dal 2018 győztesének kihirdetése

Szakmai zsűri:
- Joós István - Magneoton Zrt. vezérigazgató
- Rózsa István - Rózsa Records
- Rakonczai Viktor - Artisjus díjas zeneszerző, zenei producer
- Nagyné Varga Melinda - Fővárosi Önkormányzat Kulturális főosztályvezető
- Szűts László - MAHASZ

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum