Pályázatok Pályázatok
jegyzet ( 2014.08.31)

Nyomtatóbarát változat

Vissza


Kedves NEA pályázók!

A Civil Számadó levele a NEA pályázatokon nyerte szervezeteknek.Egy civil szervezet mindig örül egy „Örömmel értesítjük, hogy …………….. támogatásban része-sül" mondattal kezdődő levélnek a pályázatkezelőtől.

Azonban a támogatás felhasználás során törekednünk kell arra, hogy a Támogatási Szerződésben és annak elválaszthatatlan részét képező Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) meghatározott előírások alapján járjunk el.
Mindenképpen szakítsunk időt a NEA Támogatási Szerződés és az ÁSZF átolvasására!

Szösszenet az Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF)
„…A Kedvezményezett (nyertes szervezet) a honlapja nyitóoldalán, a támogatott feladat kivitelezése során a média megjelenéseknél, rendezvényeken, kiadványokon, az ezekkel kapcsolatos reklám és PR anyagokon köteles a Támogató, az Alap és Alapkezelő teljes nevének, hivatalos grafikai logojának, valamint a támogatás tényének feltüntetésére. A Kedvezményezett köteles a támogatott rendezvénnyel, eseménnyel kapcsolatos médiaeseményekről (pl. sajtótájékoztató) a Támogatót tájékoztatni…”
bőséges folytatás az alábbi linken:
http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazati-dokumentumok

Rendezvény bejelentő
A civil információs portálon elhelyeztek egy sok kattintás árán elérhető felületet, amelyen a NEA támogatásokból megvalósuló rendezvényeket, képzéseket, tréningeket, műhelymunkákat kell előzetesen „bejelenteni”. Erre nem mindig hivatkozik a támogatási szerződés, de az ÁSZF utal a használatára, valamint e hírlevél írásakor a NEA telefonos ügyfélszolgálat is megerősítette.
http://civil.info.hu/web/nea/rendezveny-bejelento

Támogatási szerződés
Tele van fontos információkkal, ez tény! De a szakmai beszámoló és a pénzügyi elszámolás teljesítésével kapcsolatos részekre is fokozottan figyeljünk. Többek között választ kapunk arra is, hogy a támogatott tevékenység megvalósulását miképp kell dokumentálnunk (pl.: jelenléti ívek, jelentkezési lapok, az eseményről előírt számú fotó; meghatározott hosszúságú video stb., valamint ezek kiterjesztése is elő lehet írva: jpeg, avi, wmv..), természetesen ezek támogatási szerződésenként és kollégiumonként változhatnak.
Mivel a támogatási szerződés és az ÁSZF együtt 15-20 oldalas is lehet, ezért hírlevelünkben csak rávilágítani tudunk arra, hogy legyünk tisztában a NEA támogatással kapcsolatos kötelezettségeinkre, s olvassuk el a támogatás dokumentumait mivel ezek jelentősége nem kisebb mint a pályázati elszámolási útmutató.

Üdvözlettel:
Civil SzámAdó Szolgálat
http://civilszamado.hu/


Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes