Pályázatok Pályázatok
közlemény ( 2018.03.12)

Nyomtatóbarát változat

Vissza


Még két hétig lehet jelentkezni a Tesco pályázati programjára

Még két hétig, 2018. március 29-ig adhatják be jelentkezésüket a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára az érdeklődő szervezetek. Érdemes észben tartani a határidőt, a közösségi kezdeményezések megvalósítását támogató pályázat negyedik fordulójában ugyanis nagyobb a tét, mint korábban: ezúttal valamennyi, a szavazási szakaszba jutó projekt megvalósulását támogatja az áruházlánc 400, 200, illetve 100 000 forinttal, melyet a szavazatok arányában osztanak el a szervezetek között.


183 pályázó nyerhet az „Ön választ, mi segítünk” programon

A Tesco 2016-ban indította el az „Ön választ, mi segítünk” programot azzal a céllal, hogy olyan közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol az áruházlánc vásárlói és munkatársai élnek. Az aktuális, hat hetes pályázati időszakból még két hétig, országosan 61 körzetben várják a pályázatokat, jelentkezni pedig az „Ön választ, mi segítünk” program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) lehet.

Az áruházlánc ezúttal még több, környezetszépítő, egészséges életmódot támogató és fiatalok oktatását, felzárkóztatását segítő kezdeményezés megvalósításához szeretne hozzájárulni, ezért a negyedik fordulóban mindegyik szavazási szakaszba jutott ötletet támogatásban részesíti. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400 000 forintot kap projektjének megvalósításához, míg a második helyezettek 200 000, a harmadikak pedig 100 000 forint hozzájárulásban részesülhetnek.

A pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelik majd, és a szakértői bírálat alapján kerül ki körzetenként az a két-három szervezet, amelyeknek programja továbbjuthat a második fordulóba. A továbbjutó programok sorsáról már a Tesco vásárlói döntenek, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a 400, 200 és 100 ezer forint értékű támogatást. A vásárlók 2018. május 7. és június 4. között adhatják majd le szavazataikat a Tesco áruházakban. A nyertes pályázatokat pedig június végén hirdeti ki az áruházlánc.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!
A Tesco 206 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel, közel 20 000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon, és ezernél is több helyi szállító számára nyújt üzleti lehetőséget. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 139 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszerfelesleget. 2014 szeptemberétől 2018. februárig összesen több mint 4,7 milliárd forint értékben, több mint 11 500 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszer-mentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.


Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes