Pályázatok Pályázatok
közlemény ( 2014.06.29)

Nyomtatóbarát változat

Vissza


Kutatási eredmények, esetleírások, helyi kezdeményezések a korai iskolaelhagyás témájában

A közelmúltban zárult QALL - „Végzettséget mindenkinek!” projekt eredményeit összegző tanulmánykötet elérhető a Tempus Közalapítvány honlapján.

A Tempus Közalapítvány és partnerei – a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet – közös projektje az Európai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg 2013. március és 2014. május időszakában. A projekt során a korai iskolalehagyás témájához kapcsolódó szakmai háttéranyagok készültek az oktatás és társterületei részéről, továbbá mintegy hatszáz fő vett részt a regionális konferenciákon, ahol a helyi szakemberek is megosztották tudásukat, tapasztalataikat, véleményüket.
Mindezen tudás beépült a projekt zárókiadványába, amely
elérhető honlapunkon.

A kötet célja, hogy közérthető formában adjon képet a magyar és európai uniós helyzetről, az iskolából való idő előtti kiesés mögött álló okokról és a lehetséges megelőzési és támogatási módokról – részben nemzetközi tapasztalatokra építve. A kötetben segítő szakemberek leírásaiban konkrét esetek is olvashatók. Az esetleírásokból
honlapunkon bővebb gyűjtemény található.

Emellett a nemzetközi tanulmányutak összegző írásait is
folyamatosan töltjük fel honlapunkra.

A budapesti konferencián kisfilm is készült, amelyben megszólalnak szakemberek és korai iskolaelhagyó fiatalok is.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZZFvTOM8tQ

Forrás: Tempus Hírlevél


Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes