Pályázatok Pályázatok
jegyzet ( 2014.02.12)

Nyomtatóbarát változat

Vissza


Nyelvtanulás ingyen - Duolingo

Már csaknem mindenkinek okostelefon lapul a zsebében, ezáltal rengeteg információhoz, alkalmazáshoz férhetünk hozzá azonnal, legyünk bárhol. A különböző applikációk letöltésével a készülék funkciói szinte a végtelenségig bővíthetőek.
Ilyen a 2011 novemberében bemutatott Duolingo nevű program ami a nyelvtanulást hivatott sokak számára elérhetővé és játékossá tenni. Talán a legfontosabb, hogy használata teljes mértékben ingyenes és reklámok sem zavarják meg a tanulás folyamatát.

Ugyan a Duolingo több mint két éve jelent meg, a hazai felhasználók számára nagy változás történt pár napja egy frissítés formájában. Január 31-én a magyar mellett orosz, török valamint holland nyelvekkel bővült az alkalmazás, ezzel már 11 nyelven tanulhatnak angolt a felhasználók. Természetesen nem csak angol nyelvleckék érhetőek el, de egyelőre csak ez tanulható magyar nyelven is.

Mivel ingyenes szolgáltatásról van szó, így az iOS készülékekre az AppStore-ból, Android készülékekre pedig a Google play áruházból.

ölthető le teljesen térítésmentesen, vagy akár számítógépről egy böngészőből indítva is elérhető.

Indítás után a program végigvezet pár beállításon ahol fiókot kell regisztrálni valamint kiválasztani milyen nyelvet kívánunk tanulni.

Ezután már el is kezdhetjük a leckéket melyekkel csoportokra bontva sajátíthatók el különböző témakörök, ilyen például az “alapok”, “étel-ital”, valamint nyelvtani szerkezetek mint a többes szám vagy a birtokos című ismeretanyagok. Minden ismeretanyag több leckét tartalmaz és ezekben számos eltérő feladat vár megoldásra.

Haladásunk során a program pontokat ad a leckék teljesítése után, ezzel nyomon követhetjük napi eredményeinket és ezeket összehasonlíthatjuk facebook-os ismerőseinkével is. Az alkalmazásban célkitűzéseket is beállíthatunk, hogy egyik nap se felejtsünk el gyakorolni. Hiába teljesítettünk egy ismeretanyagot, időről időre vissza kell térjünk felfrissíteni tudásunkat, egy külön erre a célra fejlesztett leckével ami a “leghalványabb szavak” nevet kapta.


Ugyan magasabb szintű ismeretanyagot nem kezdhetünk el az előzők teljesítése nélkül, vannak szintugró tesztek melyek sikeres kitöltésével több anyagot is egyszerre kipipálhatunk. Ez különösen jó azoknak akik nem nulláról kezdik a tanulást és hamar a komolyabb leckékhez szeretnének jutni.

Az alkalmazás meglepő rész

letességgel vezet az alapoktól, a politikai kifejezéseken át, az összes igeidő elsajátításához. Mindezt játékos módon teszi, ezzel erőt, lendületet adva a tanuláshoz. Mindenkinek javaslom a Duolingo letöltését aki nyelvet szeretne tanulni akár jár tanárhoz, akár nem, mindenképp nagyon sokat segít az előrehaladásban.

Huszerl BenceHogy lehet ingyenes a Duolingo?

A Duolingóval teljes mértékben ingyenes a nyelvtanulás – most és mindörökre –, bármilyen reklám vagy rejtett költség nélkül. Kíváncsi vagy, hogy lehetséges ez? Úgy, hogy miközben tanulsz, értéket is teremtesz valós szövegek lefordításával.

Így működik: ha valakinek szüksége van egy weboldal fordítására, feltölti a Duolingóra. A szöveg ezután a Duolingo diákjai elé kerül, akik lefordíthatják, hogy ezzel is gyakorolják az általuk tanult nyelvet. Ha elkészült a fordítás, a Duolingo visszaküldi az eredeti anyag tulajdonosának, aki a feltöltött dokumentum típusától függő összeget fizet a fordításért.

Forrás: http://www.duolingo.com/


Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes