Pályázatok Pályázatok
közlemény ( 2012.01.26)

Nyomtatóbarát változat

Vissza


Szemüveggyűjtő kampány hajléktalan embereknek

Az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztaltuk, hogy hajléktalan tagjainkat és szimpatizánsainkat az olvasószemüveg hiánya akadályozza az aktivitásban és érdekvédelemben.

Kedves Barátaink!

Olvasószemüveg nélkül a tagjaink nem, vagy csak nagyon nehezen tudják hatékonyan használni a számítógépet, elolvasni a friss híreket és tanulmányokat, vagy éppen megírni és elolvasni egy szervezési találkozó jegyzetét. Ha lenne olvasószemüvegük, akkor hajléktalan aktivistáink el tudnának olvasni egy jó regényt és meg tudnának nézni feliratos filmeket is.
Támogasd a hajléktalan emberek önszerveződését azzal, hogy szemüveget adományozol!

Mire van szükségünk?
- viszonylag jó állapotú, női vagy férfi olvasó szemüvegekre, amik +0,5 és +5 dioptria között vannak és a két lencse dioptriája egyforma;
-
szemüvegtokokra, amikben a szemüvegeket tartani lehet.
Keresünk ezen kívül egy
önkéntes szemészt vagy optikust is, aki hajlandó egy általunk biztosított helyszínen, mobil felszereléssel hajléktalan tagjaink szemüveg-igényét felmérni.

A felajánlásokat az
avarosmindenkie@gmail.com email címre, illetve a 0620-936-1907 telefonszámra várjuk.

Kik vagyunk?
A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. Célunk, hogy kiálljunk a hajléktalan emberek méltóságáért és küzdjünk a lakhatáshoz való jogért. A szervezet minden tevékenységében – a döntéshozástól az akciók szervezéséig – a hajléktalan emberek vezető szerepet játszanak.
További információ: www.avarosmindenkie.blog.hu
A Város Mindenkié rendszeres műsora a Muzsikus rádión minden kedden 16 és 17 óra között hallható. www.muzsikusradio.hu
A műsorok letölthetők blogunkról is:
www.avarosmindenkie.blog.huTávoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes