Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
KépMás - Próbálom túlkiabálni magam
Kiíró:
MáSzínház
Határidő:
01/19/2018
Érvényes:
01/19/2018
Tárgymutató:
színházi előadáson és az előadáshoz kapcsolódó feldolgozó foglalkozáson való részvétel
Pályázhat:
diákközösségek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

KépMás - Próbálom túlkiabálni magam

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG KÖZÉPISKOLAI OSZTÁLYOK RÉSZÉRE
2018. január - június között a MáSzínházban ismét lehetőséget biztosítunk diákközösségek számára, hogy kedvezményes feltételekkel vegyenek részt a KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című inkluzív színházi előadáson és az előadáshoz kapcsolódó feldolgozó foglalkozáson.

Mivel foglalkozik a MáSzínház?
A MáSzínházban több, mint 12 éve foglalkozunk enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő fiatalokkal. A képességfejlesztő foglalkozások mellett olyan társadalmi kérdésekről készítünk előadásokat, amelyek azt az üzenetet hordozzák, hogy egy világban él ép és sérült ember és ebben a közös világban hasonló problémákkal, nehézségekkel, kihívásokkal és élményekkel találkozunk. Előadásainkban egyenrangú partnerként játszik együtt ép és sérült színész ezzel megmutatva, hogy az inkluzív színház lehetőséget teremt, hogy a fogyatékossággal élő emberek ép társaikkal egyenrangúként alkothassanak.
2015-ben hoztuk létre a hazai és nemzetközi viszonylatban is úttörőnek számító első integrációs színházi előadásunkat Az Ügyelő címmel, amelyben 4 sérült és 4 ép színész játszott közösen. Az előadást tantermi keretek között több, mint 10 iskolában játszottuk drámapedagógiai foglalkozással egybekötve. Az előadást két évig repertoáron tartva, összesen 20 alkalommal játszottuk nyilvánosan és 2015-ben meghívást kaptunk a POSZT-OFF programjába is.

Mi a KépMás?
A KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című előadást 2017. április 27-én mutattuk be a Jurányi Házban. Az előadásban három sérült és két ép értelmű színésznő játszik egyenrangú partnerként, közösen. Az előadás arra keresi a választ, hogy milyen kihívásokkal néz szembe ma egy sérültként és egy épként címkézett nő gyermekkorától a kapuzárásig? Dittiről azt mondják, hogy fura. Azt szeretné, ha nem elfordulnának az emberek, hanem odamennének hozzá, és megkérdeznék, hogy miért. Szabina, Ditti nővére nagyon szeretne különleges lenni, kitűnni a tömegből, mégis folyamatosan úgy érzi, hogy átlagos.
A testvérpár története a játszók személyes élményei, emlékei alapján jött létre, és nem titkolt célja csökkenteni a szakadékot az épek és sérültek között.
Pályázzatok és legyetek része valami MÁSnak!
2017. szeptember és 2018. június között a 2017-es Swimathon közösségi adományozó kampányunknak köszönhetően lehetőséget biztosítunk arra, hogy inkluzív színházi előadásunkat támogatott formában, ingyenesen nézzétek meg, majd részt vegyetek a hozzá kapcsolódó feldolgozó foglalkozáson. Előadásunk piaci ára 100 000 forint.
Az elnyerhető támogatás mértéke: 100%

A sikeresen pályázó csoportok:
- térítésmentesen megtekinthetnek egy esti előadást (75 perc);
- részt vehetnek a közvetlenül az előadás után tartott szakmai beszélgetésen (60 perc) VAGY színházi nevelési szakemberünk és két színész az előadásból egy előre egyeztetett, délelőtti időpontban feldolgozó foglalkozást tart az osztálynak az iskolájukban (90 perc).

Mit vállalnak a támogatást elnyert pályázók?
- Az egyeztetett előadás és foglalkozás alkalmára időben érkeznek, minimum a vállalt létszám 80%-val.
- A résztvevő diákközösség tagjai egy űrlapon véleményt fogalmaznak meg a látott előadásról, valamint a szakmai beszélgetésről/feldolgozó foglalkozásról a részvételt követő 10 napon belül.
- A kísérő tanár egy űrlapon véleményt fogalmaz meg a látott előadásról, valamint a szakmai beszélgetésről/feldolgozó foglalkozásról a részvételüket követő 10 napon belül.
- Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).
Az alábbi űrlap kitöltésekor arra kérünk, hogy fogalmazd meg, miért érzed fontosnak, hogy a diákközösség, amelynek vezetője vagy része lehessen ennek a programnak.
Jelentkezési határidő: 2018. január 19., péntek, 22.00 óra
http://mas-zinhaz.hu/hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum