Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A 2020-as év rovarát bemutató: "Gerzson, a ganajtúró bogár házasodik" című, környezettudatos, mesés előadás, a bemutatóhoz kapcsolódó rajzpályázat benyújtása - óvodák
Kiíró:
Csodabogarak Alapítvány
Határidő:
03/08/2020
Érvényes:
03/08/2020
Tárgymutató:
rajzpályázat, Gerzson, a ganajtúró bogár házasodik, óvódáknak
Pályázhat:
Magyarországon működő óvodák
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A Csodabogarak Alapítvány pályázatot hirdet
A 2020-as év rovarát bemutató: "Gerzson, a ganajtúró bogár házasodik" című, környezettudatos, mesés előadás,
a bemutatóhoz kapcsolódó rajzpályázat benyújtása
címmel óvodák számára
A pályázat megvalósításában szakmai támogatóként vesz részt:
Magyar Rovartani Társaság

Pályázat címe: A 2020-as év rovarát bemutató: "Gerzson, a ganajtúró bogár házasodik" című, környezettudatos, mesés előadás, a bemutatóhoz kapcsolódó rajzpályázat benyújtása .

A pályázat célja:
Az alapítvány elsődleges céljához kapcsolódó feladatok megvalósítása az alábbiak szerint:
- a rovarvilág és a természet szépségeinek megismertetése a 3-7 éves korosztállyal játékos, mesés előadás formájában,
- a 2020. év rovarának, a "tavaszi álganéjtúró bogárnak" a bemutatása,
- a környezet- és természetvédelem fontosságának tudatosítása, öko-érzékenyítés a mesén keresztül, élménypedagógiai, fejlesztő pedagógiai és környezet pedagógiai eszközökkel
- érzékenyítés, melynek során az esendő, sérülékeny kis élőlényekkel kapcsolatban együttérzésre, a segítségnyújtás örömének megtapasztalására nyílik lehetőség ,
- az előadás interaktív megvalósítása, igazodva a mai kor igényeihez, a gyerekek folyamatos mozgásban, tevékenyen részt vesznek a történetben,

Pályázók köre:
Magyarországon működő óvodák
Az alapítvány célja a bármilyen szempontból különleges helyzetű emberek, gyermekek támogatása is, hiszen minden ember maga is egy kicsit csodabogár!
Egy óvoda több előadásra is pályázhat. Egy előadáson résztvevő maximális gyermeklétszám 70 fő.
Helyszín: az óvoda tornaterme, nagyobb csoportszoba, aula, egyeztetés alapján a helyi művelődési ház, könyvtár helyisége.
Pályázati díj: Pályázati díj nincs!

Mire lehet pályázni?
Jelen pályázat keretében egy 45-50 perces mesés előadást és hozzá kapcsolódóan 10 percben a bogár makettek és élőállatok közvetlen megtekintését, vizsgálatát ajánljuk fel.
Megvalósítási időszak 2020. február 1. és március 10. között, előre egyeztetett napon és időpontban. Az időpontokat a beérkezett pályázatok sorrendjében egyeztetjük, a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében. Amennyiben a keret betelt, több pályázatot nem tudunk elfogadni.
A Bogárréti mesék új darabja a "Gerzson, a ganajtúró bogár házasodik" című. A mesében Gerzson, egy ábrándos tavaszi álganéjtúró legény, feleségül kéri Erzsókot. A kék hátú ganajtúró leány feltétele, hogy menyasszonyi ajándékul a világban élő rokonoktól hozzon egy-egy golyót. Nincs más hátra, mint a Földet körbejárva összegyűjteni a különleges ajándékokat. Ebben segít Bogaras bácsi, Katica és a gyerekek, akik rovarokká változva vesznek részt a gyűjtögetésben.

Pályázat benyújtásának további feltételei:
Önrész:
A pályázattal kapcsolatos adminisztrációs és egyéb költségeket és az előadás teljes költségének 50%-át a Csodabogarak Alapítvány biztosítja. A pályázó az előadások személyi és dologi kiadásához, a fennmaradó rész fedezéséhez, önrész formájában bruttó 48 000 Ft. összeget vállal át.

Rajzpályázaton való részvétel:
Pályázó óvoda vállalja, hogy az előadást követően , az előadás anyagával összhangban lehetőséget biztosít a részt vevő óvodások számára, hogy élményeiket A/4-es formátumú papírlapra lerajzolhassák. A rajzon a mese és lehetőség szerint a tavaszi álganéjtúró is meg kell jelenjen, további megkötés nincs. A rajzok bármilyen technikával készülhetnek.
A 4. alkalommal meghirdetett rajzpályázatban idén "közösségi kategória" címén lehetőség nyílik arra, hogy a csoport a mesét vagy az év rovarát bármilyen formában és technikával, közös munkával megjelenítse. A nyertes csoport 1 évig viselheti a "Bogárkövet ovis csoport" címet, valamint tárgyjutalomban is részesül.
A pályázó óvoda vállalja továbbá, hogy a rajzokat a bogarhaton@gmail.com e-mail címre jpeg formátumban, csatolmányként vagy papír alapon, postai úton elküldi. A rajzon a gyermek nevét, a csatolt összesítőn a gyermek nevének, életkorának, óvodájának megnevezését kérjük feltüntetni. A beérkezett rajzok a http://www.bogarhaton.hu honlap galériájába és a Bogárháton facebook oldalra folyamatosan feltöltésre kerülnek. A rajzok végső beküldési ideje 2020. április 6..
Pályáztató a megadott személyes adatokat semmilyen formában nem adja ki harmadik személynek, azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelő módon kezeli.
A beküldött rajzokból egy szakmai zsűri választja ki azt a 40-50 rajzot, amelyek az előzetes tervek szerint a Magyar Természettudományi Múzeumban kerülnek kiállításra. A kiállítás megnyitója, és a díjátadó 2020. áprilisában kerül megrendezésre. A kiválasztott rajzokról értesítést küldünk, és azokat papír alapon bekérjük az óvodától. A kiállítás megnyitójára meghívjuk a kiállítandó rajzok készítőit. A zsűri által legjobbnak ítélt rajzok készítője tárgy- és könyvjutalomban, a kiállított további rajzok készítői tárgyjutalomban részesülnek. Azoknak a gyermekeknek, akik nem tudnak részt venni a megnyitón, a jutalmakat kipostázzuk.

Pályázatok beadási módja:
Pályázni elektronikus úton, a jelen felhívásban közzétett, kitöltött pályázati adatlap beküldésével lehet, a bogarhaton@gmail.com e-mail címre.
Pályázati adatlap letölthető a http://www.bogarhaton.hu oldalról.

Pályázati határidő:
A pályázati adatlap beküldésének kezdő napja 2020. január 25. A pályázat befogadásáról visszaigazoló e-mailt küldünk. A pályázatok elbírálása a beérkezés sorrendjében, folyamatosan történik. Amennyiben 1-2 napon belül nem kapnak visszaigazoló e-mailt, keressenek bennünket elérhetőségeinken.
Pályázat beadási határidő: 2020. március 8.

További információ kérhető a 70/7790847 vagy a 20/4051726-os telefonszámon.
További információ: http://www.bogarhaton.hu
bogarhaton@gmail.com,
(36) 70-779-0847
Bővebben az alapítványról http://www.bogarhaton.hu/alapitvanyunkrol/
Bővebben a mesés előadásokról: http://www.bogarhaton.hu/meses-eloadasok/

Óvoda Adatlap 2020-as év rovara meséhez kapcs.rajzpályázat.docxPályázati Felhívás és útmutató óvodák 2020.pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum