Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Ösztöndíjak nemzetközi mesterképzéshez
Kiíró:
ELTE Informatikai Kar
Határidő:
04/15/2019
Érvényes:
04/15/2019
Tárgymutató:
ösztöndíj nemzetközi mesterképzéshez
Pályázhat:
informatikus hallgatók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Ösztöndíjak nemzetközi mesterképzéshez

Az EIT Digital egy olyan nemzetközi együttműködés, amelyet az Európai Bizottság hozott létre azzal a céllal, hogy a digitális innovációt előre mozdítsa Európában. Ezt elsősorban egy olyan ökoszisztéma kiépítésével teszi, amelyben nagy európai egyetemeknek, kutatásfejlesztési intézeteknek és ipari szereplőknek nyílik lehetőségük közös projekteket indítani. A gyakorlati megvalósításnak e mellett két fő része van: az egyik az ipart célzó része, amelyben Európa-szerte a legjelentősebb nagyvállalatok és scaleup-ok vesznek részt, a másik az oktatási része, amelyben mesterképzés, doktori képzés és szakmai továbbképzés valósul meg. Ebből az ELTE mester és doktori szinten fogad hallgatókat, és ezen belül is először a mesterképzés részleteit szeretnénk most megismertetni Önökkel.

A mesterképzés fő célja, hogy ambiciózus, tehetséges informatikus hallgatóknak olyan felső szintű oktatást nyújtson, amely vagy hozzásegíti őket saját ötletük megvalósításához - akár saját startup létrehozásával, vagy felkészíti őket arra, hogy egy nagyobb cégen belül a piac működéséről szerzett gyakorlati tudássukkal könnyedén felelős pozíciókba kerülhessenek. A mesterképzésben jelenleg 8 ország 17 egyeteme vesz részt egy olyan egyedi oktatási modellt megvalósítva, ahol a hallgató a mesterképzés 1+1 évét két különböző egyetemen végzi. Ezáltal a hallgató mindkét felsőoktatási intézmény szakterületével megismerkedik, s így az európai együttműködésnek köszönhetően kiválósági képzéshez jut, a program végén pedig mindkét intézmény kiadja neki a mesterdiplomát. A program további erőssége, hogy a megszerzendő 120 kreditből 30-at úgynevezett innovációs és vállalkozásfejlesztési ismeret tesz ki, amely a magas színvonalú szakmai képzés mellett lehetőséget teremt a fent említett célok elérésére is. A minor révén a hallgatók elsajátítják, hogyan lehet felépíteni egy vállalkozási tervet, hogyan lehet befektetőket bevonni az ötlet megvalósításába, illetve megtanulják azt is, hogyan dönthető el, hogy egy ötletet érdemes-e megvalósítani. Azért, hogy ezek az ismeretek gyakorlati tudással egészülhessenek ki, további 30 kreditet tesz ki az utolsó félévben végzett szakmai gyakorlattal egybekötött diplomamunka írás.

A fent felsorolt három képzésre, melyek elérhetők az ELTE IK-n: Autonóm rendszerek (Autonomous Systems), Kiberbiztonság (Cyber Security) és Adattudomány (Data Science) a jelentkezők számára - igény szerint - a pályázatuk benyújtása előtt külön támogatást, segítséget nyújtunk.

A közös képzésekre a jelentkezők 2019. április 15-ig adhatják be anyagaikat.
Idén, az utolsó tájékoztató rendezvényt 2019. március 26-án (12:00-13:30) tartjuk ELTE Informatikai Kar - 1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/a helyszínen.
A rendezvényre a FB eseményen lehet regisztrálni, további kérdések esetén kérem, a belikm@inf.elte.hu e-mail címem használható.

FB Post (az esemény linkjével): https://www.facebook.com/109705785861232/posts/1175429825955484/
Maga a FB esemény: https://www.facebook.com/events/331463477481834/
A közös képzések honlapja: https://masterschool.eitdigital.eu/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum