Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Ezüstgerely 2018 - Sport a magyar kortársművészetben pályázat
Kiíró:
Magyar Olimpiai és Sportmúzeum
Határidő:
01/05/2018
Érvényes:
01/05/2018
Tárgymutató:
alkotáspályázat, Sport
Pályázhat:
szövetségek, társaságok és a téma iránt érdeklődő független pályázók, valamint a művészeti közép- és főiskolák hallgatói
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pályázati kiírás
Ezüstgerely 2018 - Sport a magyar kortársművészetben pályázat

Az Ezüstgerely örökös vándordíj elnyerésére kiírt pályázat több mint fél évszázada ösztönzi mindazokat a tehetséges művészeket, akiknek szemléletmódjától, alkotó fantáziájától nem idegen a sport világa.
Márpedig a tapasztalat - majd két emberöltő távlatában - azt mutatja, hogy mind több tehetséges művész érez késztetést a megmérettetésre ebben a kétszeresen is nemes vetélkedésben.
Az okok között meg kell említeni, hogy az Ezüstgerely pályázatnak - a hagyományosan magas színvonalat is figyelembe véve - egyrészt: a mai napig nincs vetélytársa, másrészt: eddig még nem volt igazi vesztese. Nyertese annál több: az alkotók és mi, akik a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállításai alkalmával időről időre gyönyörködhetünk művészetükben.
A pályázatot 1961-ben írták ki először, 2005-óta a Mező Ferenc Közalapítvány Ezüstgerely Alkuratóriuma felügyeli, a Közalapítvány 2011-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottságává alakult át, melynek Abizottságaként működik tovább az eddigi alkuratórium. Az albizottság tagjai: elnök Dr. Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója, alelnök prof. Dr. Takács Ferenc, a TF professzor emeritusza, Habik Csaba Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész és Dr. Gombocz János, a TF professzor emeritusza.
A pályázat kiírója a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum.
Lebonyolító: a Nemzeti Sportközpontok - Magyar Olimpiai és Sportmúzeum.
Támogató: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága.

A pályázat célja
Az Ezüstgerely Albizottság - hagyományainak megfelelően - hangsúlyozottan művészi igénnyel készült, a sport, az olimpia, a testnevelés és a természetjárás, azaz a testkultúra egész területének témavilágát felölelő alkotásokat vár. Számít a különféle művészeti alkotóműhelyek: szövetségek, társaságok és a téma iránt érdeklődő független pályázók jelentkezésére, valamint a művészeti közép- és főiskolák hallgatóinak munkáira határon innen és túlról egyaránt.

Pályázati kategóriák
K é p z ő m ű v é s z e t
Pályázni lehet olyan autonóm alkotással (szobor, festmény, grafika, kisplasztika stb.), amely a sport, a testnevelés és a természetjárás gondolatköréből meríti témáját, illetve az emberi mozgásra, ritmusra utal.
Összdíjazás: 1 000 000 Ft.

A l k a l m a z o t t m ű v é s z e t
Beküldhető minden olyan művészeti alkotás, amely kapcsolatba hozható a testneveléssel és sporttal. Például: alkalmazott grafika (plakát, bélyegterv, könyvillusztráció, embléma stb.), formatervezés
(sporteszköz, felszerelés, jelvény, textil, díjérem, plakett, serleg), ötvösművészeti tárgy stb. (technikai és anyaghasználati megkötés nélkül).
Összdíjazás: 700 000 Ft.

S p o r t f o t ó
Minden hivatásos és amatőr fotós nevezhet művészi színvonalú alkotással a versenysport, utánpótlás-nevelés, iskolai sportélet, szabadidősport, fitnesz vagy kötetlen, játékos testedzés témaköréből.
Pályázni lehet fekete-fehér vagy színes, nyomdai minőségű digitális felvételekkel. Különleges művészi indok esetén papírképet is elfogadunk, legkisebb mérete: 30 x 40 cm. Egy alkotó legfeljebb 6 képpel nevezhet.
A 3-6 képből álló sorozat egy képnek számít. Sorozat esetén a kép legkisebb mérete: 24 x 30 cm.
A digitális képek mérete legalább 8 megapixel, rövidebbik oldala 2100 pixel, a hosszabbik oldal nem haladja meg a 6000 pixelt, jpg formátumban, a kép hátulján, ill. a fájl nevében minden esetben fel kell tüntetni a pályázó nevét és a kép címét. Képeket, dvd-ket nem küldünk vissza. A fotók a múzeum archívumába kerülnek.
Összdíjazás: 1 000 000 Ft.

I r o d a l o m
Pályázni lehet minden 2013 után nyomtatásban megjelent könyvvel (epikai vagy lírai alkotással), vagy bemutatott színdarabbal, amelyben hangsúlyos szerepet kap a sport, a sporttörténet, a testkultúra.
Műfaji, illetve terjedelmi megkötés nincs.
A pályázat nyelve: magyar. Színdarab esetén a szövegkönyv mellett kérjük az előadás felvételét is beküldeni, dvd hordozón.
Összdíjazás: 800 000 Ft.

F i l m - v i d e ó
Pályázni lehet olyan, művészi színvonalú, a magyar sport népszerűsítését szolgáló filmekkel, film klipekkel, melyek az elektronikus és digitális média világában jól szolgálhatják a magyar sport és testkultúra ügyét és 2012 után készültek. A pályaműveket dvd hordozón kérjük beadni.
Összdíjazás: 1.000.000 Ft.
A pályázat díjazása
A pályázat összdíjazása: bruttó 4 500 000 Ft.
A zsűri - kategóriánként - első, második, harmadik díjat, esetleg különdíjat ad ki.
A díjak összege: 30 000 Ft-250 000 Ft.
Az albizottság fenntartja magának a jogot, hogy a zsűri javaslatai alapján a pályadíjakat felemelje, megoszthassa, átcsoportosíthassa, vagy egyáltalán ne adja ki.

Egyéb tudnivalók
Nevezési díj nincs.
Egy alkotó több kategóriában is indulhat.
Az Ezüstgerely pályázaton korábban már nevezett műveket beküldeni nem lehet.
A pályaműveket kiállításra alkalmas, sérülésmentes állapotban kell beadni.
A nevezett alkotások száma kategóriánként nem korlátozott (kivéve a sportfotó kategóriát).
Részvétel: minden 2001. január 1. előtt született alkotó pályázhat.

A pályaművek beadása
2018. január 2-tól január 4-ig 10 órától 17 óráig, illetve január 5-én (pénteken) 10 órától 13 óráig személyesen, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum honlapján (sportmuzeum.hu) a beadást megelőző két héttel megjelölt helyen, a honlapról letölthető nevezési űrlappal lehet.
Eredményhirdetés, kiállítás:
Az eredményhirdetés, egyben a kuratórium által felkért szakmai zsűri döntése alapján elfogadott alkotások kiállításának megnyitója 2018. március 13-án, lesz a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum Kiállító épületében, a Budapest Sportaréna melletti SportAgorán. 1147 Budapest, Ifjúság útja 2.
A kiállítás anyagáról színes katalógus készül, annak egy példányát minden kiállításra kerülő, ill. díjazott alkotó megkap.
További információ: +361 471 4350 és az info@sportmuzeum.hu
http://olimpia.hu/a-mob-es-a-sportmuzeum-meghirdeti-az-ezustgerely-2018-sport-a-magyar-kortarsmuveszetben-palyazatot

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum