Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Stronger Roots for Civil Society (Erősebb gyökerek a civil társadalomért) pályázat
Kiíró:
OSF Prague
Határidő:
10/15/2019
Érvényes:
10/15/2019
Tárgymutató:
erősebb gyökerek a civil társadalomért
Pályázhat:
Legalább két éve működő, aktív civil szervezetek, elsősorban egészségügy, oktatás, környezetvédelmi, szociális, érdekérvényesítés és közösségfejlesztés területről
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Stronger Roots for Civil Society (Erősebb gyökerek a civil társadalomért) pályázat

Szervezete szeretne erősebb támogatói bázist építeni? Szeretnének több önkéntest vagy adományozót bevonni a szervezet munkájába? Fontosnak tartja, hogy megerősítsék kapcsolatukat a szervezetet támogató közösséggel? Készen állnak egy átfogó változásra és egy komplex fejlesztési programra?

Stronger Roots for Civil Society (Erősebb gyökerek a civil társadalomért) címmel pályázat indul egy holland családi magánalapítvány támogatásával. A fejlesztési programra és forrásra olyan magyar, cseh és szlovák civil szervezetek jelentkezhetnek, akik társadalmi bázist építenek, vagy szeretnék ezt elkezdeni. A pályázat az OSF Prague, OSF Slovakia, Glopolis és a NIOK Alapítvány konzorciumi projektje keretében kerül kiírásra.

Mi a társadalmi bázisépítés?
A társadalmi bázisépítés egy olyan folyamatos, aktív tevékenység, amely során a szervezet tudatosan nyitni kezd az őt körülvevő társadalmi és szakmai csoportok, lehetséges és jelenlegi támogatók, illetve a saját kedvezményezettjei felé, hogy velük élő és kölcsönösen egymásra visszaható kapcsolatot alakítson ki. A létrejövő mélyebb kapcsolatok révén a szervezet tevékenységei, akciói, kommunikációja egyre inkább egy megismert és megértett közönség igényeire, elvárásaira, gondolataira, akár tetteire épülnek. Így a szervezet a társadalmi folyamatokra, az emberek problémáira, a helyzetekre közvetlenül reagálva kezd el működni, a működésének -aktív vagy passzív módon- támogató részeseivé válnak a különböző társadalmi csoportok és egyének. A szervezetet egyre mélyebb és egyre szélesebb támogatói kör veszi körül: adományozók, önkéntesek, támogatók, aktivisták és a szervezet értékeivel azonosulni tudó emberek. A társadalmi beágyazottság növekedése azt eredményezi, hogy megnő a szervezet mozgósító ereje, forrásteremtő képessége, elérése, társadalmi változásokra gyakorolt ereje és társadalmi legitimációja.

A pályázat keretei
A jelentkező szervezetek 20-30 000 euró összegű támogatásra pályázhatnak. A forrás mellett a nyertes szervezetek egy komplex fejlesztési lehetőséget is kapnak. A fejlesztés során egy mentor támogatja a szervezetet a projekt céljainak elérésében, a szervezet képzéseken vesz részt és személyre szabott tanácsadást vesz igénybe különböző releváns témákban (pl. online kommunikáció, adománygyűjtés, önkéntesmenedzsment, stb.), hogy fejlessze tudását, helyi és régiós találkozókon oszthatja meg tapasztalatait a többi szervezettel. (A fejlesztési programban való részvétel kötelező a nyertes szervezetek számára.)
A megvalósítandó projektek időtartama kötelezően 24 hónap (2020. január-2021. december).

Milyen szervezetek pályázhatnak?
Legalább két éve működő, aktív civil szervezetek, elsősorban egészségügy, oktatás, környezetvédelmi, szociális, érdekérvényesítés és közösségfejlesztés területről. A szervezet tevékenysége lehet helyi vagy országos szintű, de különösen bátorítjuk a helyi érdekű szervezeteket, hogy jelentkezzenek!

A projekt magyarországi megvalósító partnere, a NIOK Alapítvány az alábbi időpontokban és helyszíneken tájékoztatót tart a pályázat részleteiről és feltételeiről.

2019. szeptember 16. Miskolc 13:00-14:30 - jelentkezés szeptember 12-ig
2019. szeptember 17. Pécs 14:00-15:30 - jelentkezés szeptember 15-ig
2019. szeptember 18. online webinar 14:00-15:30 - jelentkezés szeptember 15-ig
2019. szeptember 20. Debrecen 13:00-14:30 - jelentkezés szeptember 18-ig
Beadási határidő: 2019. október 15. 13:00
http://www.niok.hu

Stronger Roots.pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum