Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Okos Zebra - gyalogosvédelmi rendszer
Kiíró:
Generali a Biztonságért Alapítvány
Határidő:
09/30/2018
Érvényes:
09/30/2018
Tárgymutató:
közlekedésbiztonság támogatása
Pályázhat:
magyarországi települési és kerületi önkormányzatok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Okos Zebra - gyalogosvédelmi rendszer

Pályázati felhívás
A Generali a Biztonságért Alapítvány céljai között szerepel a közlekedésbiztonság támogatása. A gyalogosok védelme a közlekedésben különösen fontos, jelen pályázat kiírására e cél megvalósítása érdekében kerül sor.

Mi az Okos Zebra?
A Safecross Okos Zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét, a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra. A rendszer csak akkor lép működésbe, amikor a zebrán ténylegesen áthalad a gyalogos.

Hogyan működik?
Az Safecross Okos Zebra rendszer keretében az út két szélén - megfelelő távolságban az útpadkától - oszlopok kerülnek kihelyezésre, az ezekben lévő szenzorok érzékelik a gyalogosok áthaladását. Amikor az érzékelők bekapcsolnak, egy vezérlő egységen keresztül jelzést adnak az útburkolatba helyezett aktív LED lámpáknak, ezzel megállásra figyelmeztetve a gépjárművezetőket. Ez a jelzés kizárólag addig tart, ameddig a gyalogos áthalad az úttesten. Így a jelzés csak akkor lép működésbe, amikor az valóban indokolt. A rendszer célja, hogy az adott gyalogátkelőnél a járművezetők számítsanak rá, hogy ha villog a LED, akkor gyalogosátkelés történik és meg kell állniuk. A technológia folyamatos fejlesztésével az érzékelők műszaki megoldásai változhatnak. A rendszer működése hálózati csatlakozást igényel. A működéssel kapcsolatos további információ: http://solarway.hu/okoszebra/ linken érhető el

Milyen hatásra számíthatunk?
A baleseti statisztikák szerint a gyalogosokat érintő közúti balesetek, nagy százalékban a kijelölt gyalogátkelőkön következnek be. A gyalogosvédelmi rendszer célja, hogy hatékonyan megelőzze és csökkentse az így bekövetkezett baleseteket.

Mely gyalogátkelőket szeretnénk védeni a rendszerrel?
Közlekedési lámpával nem rendelkező kijelölt gyalogátkelőhelyeket keresünk, amelyek rendelkeznek útburkolati felfestéssel. Előnyt jelent, ha elérhető kiépített közvilágítási rendszer, hálózati csatlakozási pont, illetve ha önkormányzati kezelésben van az adott útszakasz.

Ki a gyalogátkelőhely kivitelezője?
A pályázat megvalósítása kizárólag az Alapítvány szerződött partnerével, a SafeCrossŸ Okos Zebra rendszer kifejlesztőjével történhet. Partnerünk a rendszer útburkolaton történő telepítésének előkészítéséhez, megtervezéséhez és kivitelezéséhez magas szakmai felkészültséggel és a szükséges engedélyekkel rendelkezik.

Kik pályázhatnak?
Várjuk mindazon magyarországi települési és kerületi önkormányzatok jelentkezését (pályázatát), akik településükön a lakosság biztonságos közlekedésének érdekében a forgalmasnak és balesetveszélyesnek ítélt útkereszteződésbe a gyalogosátkelőhöz Okos Zebra rendszer kiépítését tervezik, annak érdekében, hogy ezen útszakaszokon a balesetek számát csökkentsék.

Miként kell benyújtani a pályázathoz?
A pályázó több lehetséges, 2 vagy 4 sávos, közlekedési lámpával nem rendelkező kijelölt gyalogátkelő helyszínre is javaslatot tehet. A helyszínválasztást forgalmi illetve baleseti statisztikával is alá kell támasztani. A pályázatot a webes felületen lehet feltölteni.

A pályázat benyújtásának határideje:
A pályázat ugyanezen fórumon történő visszavonásáig, de legkésőbb
2018. szeptember 30-ig folyamatos.

A pályázat elbírálásának határideje:
A pályázat beérkezésétől számított 50 napon belül. A döntésről a pályázót e-mailben értesíti az Alapítvány.
A pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Generali a Biztonságért Alapítványnak a fenti pályázati témára szánt költségkerete korlátozott. Az Alapítvány ezért fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítson, ideértve azt az esetet is, ha egyébként a pályázati anyag a kiírásnak minden tekintetben megfelel. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az Alapítvány nem tud biztosítani.

Hogyan születik döntés?
A benyújtott pályázatokat az Alapítvány kuratóriuma - szakértői vélemények figyelembevételével - folyamatosan bírálja el. A döntés-előkészítés során a műszaki információk pontosítása érdekében a kivitelező közvetlenül is felveszi a kapcsolatot a pályázóval.
A nyertes pályázók támogatását az Alapítvány három oldalú jogviszony keretében nyújtja, amelyben a pályázó mint megrendelő, a kivitelező mint vállalkozó, az alapítvány pedig mint támogató szerződnek egymással.

Hogyan történik a megvalósítás?
A támogatásra javasolt pályázóval a kivitelező felveszi a kapcsolatot és egyeztet a helyszín kiválasztásáról, a szükséges ügyintézés menetéről és a megvalósítás részleteiről.

Hogyan történik a támogatás?
A Generali a Biztonságért Alapítvány 2018-ban összesen legfeljebb 10 településen történő, településenként 1-1 Okos Zebra rendszer kiépítésének a támogatását vállalja a kivitelező megvalósításában. A kivitelezési költségeket teljes egészében a Generali a Biztonságért Alapítvány közvetlenül a kivitelezőnek fizeti ki. Pályázónak hozzá kell járulnia a támogatói tábla kihelyezéséhez a megvalósult beruházás helyszínén.

A továbbiakban, valamennyi fenntartási költség a megrendelőt terheli.
Megadandó adatok:
- Önkormányzat neve:
- Székhelye:
- Adószáma:
- Bankszámlaszáma:
- Képviseli:
- Kapcsolattartó:
- Email, telefonszám:
- A pályázat szöveges indoklása:

Csatolandó dokumentumok:
- Lehetséges helyszínek, térképpel
- Rendőrségi közúti baleseti statisztika az adott útszakasz(ok)ra
- Forgalmi adatok az adott útszakasz(ok)ra (mért adat hiányában becsült adat)
- Nyilatkozat a pályázótól arra vonatkozóan, az útszakasz(ok) kinek a kezelésében áll
A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető: alapitvany.hu@generali.com
http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=82

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum