Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
EMPLOYER BRANDING AWARD 2019
Kiíró:
Magyar Public Relations Szövetség
Határidő:
04/13/2020
Érvényes:
04/13/2020
Tárgymutató:
legjobb hazai munkáltatói márkaépítési gyakorlatok jutalmazása
Pályázhat:
1. Középvállalat (50-500 munkavállaló között)
2. Nagyvállalat (500 munkavállaló felett)
3. Állami intézmény
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

EMPLOYER BRANDING AWARD 2019

(PÉLDAÉRTÉKŰ MUNKÁLTATÓI MÁRKAÉPÍTÉS GYAKORLAT DÍJA)

I. PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Egyre több vállalat és állami intézmény ismeri fel, hogy a munkáltatói márkaépítés a tehetségekért folytatott versenyben egyre fontosabb szerepet tölt be. A tudatos Employer Branding stratégia alkalmazása jelentős módon növeli a munkavállalók elkötelezettségét, így csökkentve a fluktuációt, a betegszabadságos napok számát, a felvételi átfutási időt, illetve a toborzási költségeket. A helyesen alkalmazott Employer Branding jelentősen hozzájárul a vállalati/intézményi kultúra alakításához, a kellemesebb munkahelyi légkörhöz, a boldogabb és eredményesebb munkavégzéshez. A munkáltatói márkaépítés a kommunikáció és a HR határterülete, ahol a kommunikációs és HR-szakemberek kiváló együttműködése elengedhetetlen.
Ötödik alkalommal hirdeti meg a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) az Employer Branding Awardot. A pályázat célja a legjobb hazai munkáltatói márkaépítési gyakorlatok jutalmazása, bemutatása és megismertetése a szakmai közönséggel. Ezen kiváló gyakorlatok gazdagítják a HRkommunikáció speciális területét, ami hozzájárul az Employer Branding (EB) szakterület hazai fejlődéséhez. A Díj azon HR- és kommunikációs szakemberek és osztályok együttműködését hivatott elismerni, melyek a legkiválóbb Employer Branding kampányokat, stratégiákat dolgozták ki és hajtották végre, mind a szervezeten belül, mind azon kívül. A Díj segít összegyűjteni és közzétenni a legjobb gyakorlatokat annak érdekében, hogy munkahelyeink minél örömtelibbek, egészségesebbek, igényesebbek és jövedelemtermelőbbek legyenek.

II. MIÉRT ÉRDEMES PÁLYÁZNI?
- Különbözzenek és tűnjenek ki a kiváló Employer Branding gyakorlatukkal a munkaerőpiacon
- Pozícionálják cégüket szakmai körben Employer Branding aktivitásuk bemutatásával
- Használják ki az ünnepélyes díjátadót HR-COM-csapataik motiválására
- Díjazottként megkapják a "Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Gyakorlata 2019" elektronikus pecsétet (logót) szabad felhasználásra a vállalati kommunikációban egy évre
- Média- és PR-megjelenést biztosítunk (interjúk, riportok...)
- Önt személy szerint, mint Employer Branding szakembert említjük - personal branding
- A díjazott pályázatokat számtalan szakmai fórumon bemutatjuk

III. PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:
Pályázatukban mutassák be a vállalatuknál, intézményüknél bevezetett Employer Branding éves stratégiát a 2019-es évből, különös tekintettel a dolgozói elégedettség javulására, a vállalat bevonzó képességének növekedésére (company of choice), a megtartás erősödésére, a pályázói és munkavállalói élmény növelésére, a vállalati/intézményi kultúra esetleges pozitív változására, illetve a vállalati stratégai célok elérésére.
Lehetővé tesszük kisebb volumenű, kampány jellegű Employer Branding kezdeményezések nevezését is, amelyek követendő példának állíthatóak, és kapcsolatban vannak a dolgozói elköteleződés növekedésével, a "company of choice" pozíció elérésével, szintén a 2019-es évből.
Fontos szempont a bevezetett Employer Branding stratégia/kampány mérhető eredményeinek bemutatása is.
A pályázat összeállításához a következő vázat tudjuk segítségként biztosítani:
Az alábbi felsorolásból azokat a pontokat javasoljuk kifejteni, amelyekről úgy gondolják, hogy relevánsak a pályázat szempontjából, és ezekben a folyamat során megfelelő tapasztalatokra tettek szert. A lentiek sorvezetőként szolgálnak.
1. Az Employer Branding folyamat (stratégia/kampány) céljai az Önök vállalatánál/intézményénél
2. A projektteam és a folyamat működtetésének leírása
3. Analízis és stratégiaalkotás
4. Bevonzás best pratice összefüggéseinek bemutatása, különös tekintettel a pályázói élményekre
5. Megtartás best practice összefüggéseinek bemutatása, különös tekintettel a munkavállalói élményekre
6. Az Employer Value Proposition (EVP) ismertetése
7. Célcsoportok bemutatása és megszólításuk (eszközök, csatornák)
8. EVP megjelenítése a célcsoportok körében
9. Az Employer Branding stratégia/kampány bevezetésének és megszilárdításának módjai a dolgozók között
10. Vállalati/intézményi kultúra esetleges változása és ebben a vezetők szerepe
11. Belső kommunikáció aktivitásai, csatornái, eszközei, célcsoportjai
12. Külső kommunikáció aktivitásai, csatornái, eszközei, célcsoportjai
13. Jó példák a HR-, a kommunikációs és a marketingosztály együttműködésére
14. A munkakörnyezet és irodakialakítás szerepe a bevonzásban és megtartásban
15. Innovatív Social Media megoldások
16. A külső és belső kommunikációban alkalmazott PR-elemek ismertetése, ha vannak ilyenek
17. A vállalati/intézményi kultúra befolyásolásában, változásában elért sikerek bemutatása
18. Mérhetőség, KPI-k (Key Performance Indicator) ismertetése
19. A megvalósult Employer Branding stratégia költségvetése (opcionális)
20. Szerzett tapasztalatok
21. A legnagyobb kihívások a folyamat/kampány során

IV. PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK:
Munkáltatói típus alapján:
1. Középvállalat (50-500 munkavállaló között)
2. Nagyvállalat (500 munkavállaló felett)
3. Állami intézmény
Az értékelés során kizárólag az azonos kategóriában benyújtott pályázatokat vetjük össze.

A pályázatott kategória alapján
1. Employer Branding éves stratégia bemutatása a 2019-es évből
2. Employer Branding kampány bemutatása a 2019-es évből

V. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK:
1. Pályázhat minden olyan Magyarországon működő vállalat, amelyet Magyarországon jegyeztek be, vagy nemzetközi vállalat leányvállalataként hazánkban működik. Pályázhatnak állami intézmények is.
2. Pályázhatnak továbbá határon túli, szomszédos országokban cégközponttal rendelkező vállalatok is, amelyeknek van igazolhatóan magyarországi üzleti érdekeltsége, melyek magyar állampolgárságú munkavállalókat is foglalkoztatnak.
3. A pályázatokat kizárólag a pályázó munkáltató vállalatok, illetve állami intézmények adhatják be, akik megnevezhetik együttműködő partner szervezeteiket is a pályázati anyagukban.
4. A pályázatokat kizárólag elektronikusan, a http://www.employerbrandingaward.hu honlapon található űrlapon keresztül lehet beadni.
5. A pályázat első oldalán kérjük feltüntetni az alábbi adatokat
- A pályázott kategória
- A pályázati anyag címe
- A vállalat vagy állami intézmény főbb adatai (név, cégforma, székhely, fő tevékenység, levelezési cím, adószám, bankszámlaszám, kontaktszemély adatai)
6. Prezentáció feltöltése kötelező (PPT/Prezi)
7. Videó feltöltése kötelező (egyszerre több anyag is feltölthető)
8. Kísérőlevél feltöltése opcionális

VI. JOGNYILATKOZAT
A pályázatra nevező vállalat (munkáltató) vagy állami intézmény nevezésével tudomásul veszi, hogy a Magyar Public Relations Szövetség a nyertes pályaműveket közzéteszi, promotálja azokat. Nevező vállalat ezért pályázatát köteles PowerPoint/Prezi prezentációban összefoglalni és csatolni pályázatához, illetve pályázatával - nyertes pályamunka esetén - vállalja, hogy pályamunkáját a Szövetség által biztosított helyszíneken/rendezvényeken bemutatja. Ehhez kapcsolódóan kérjük, hogy a pályázat publikálásra szánt részében csak olyan adatokat szerepeltessenek, amelyek közzétehetők.
A nevezéssel a Pályázó elfogadja, hogy amennyiben a Pályázóhoz a pályázat vagy a Díj kapcsán előadói felkérés érkezik be, az MPRSZ dönthessen minden esetben előzetesen arról, mely fórumokon mutatják be a pályázati anyagot.

VII. NEVEZÉSI DÍJ
Az Employer Branding Award 2019, avagy a "Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés" pályázat nevezési díja: 75 000 Ft + áfa.
A nevezési díjat "Employer Branding Award 2019" megjelöléssel a Magyar PR Szövetség MagNet Bank 16200151-18522457 számú bankszámlájára kérjük átutalni a nevezéssel egy időben. (A cégek számlaigényüket jelezzék az MPRSZ titkárságának: titkarsag@mprsz.hu )

VIII. NEVEZÉSI HATÁRIDŐ
A pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 13.
Kizárólag a 2019-es évben életre hívott/lebonyolított Employer Branding éves stratégiájával vagy kampányaival lehet pályázni.

IX. TECHNIKAI ELVÁRÁSOK
- A pályázati anyag benyújtását kizárólag az Employer Branding Award honlapján (http://www.employerbrandingaward.hu) található űrlap kitöltésével fogadjuk el.
- Minden pályázatot PowerPoint- vagy Prezi prezentációként kérünk beadni (pdf, zip, ppt vagy pptx fájlként), maximum 100 MB méretben és maximum 20 slide terjedelemben. Kérjük, lehetőség szerint ebben helyezzék el az esetleges illusztrációs anyagokat is, ugyanakkor azokat külön is csatolhatják. Kérjük, hogy a nagy terjedelmű fájlok esetében használják a WeTransfer szolgáltatást, és a honlapon található űrlapon adják meg a feltöltött anyagok elérhetőségének linkjét.
- Továbbá kötelező beadni legalább egy olyan videót, amely összefoglalva bemutatja a pályázat tartalmát vagy a pályázathoz közvetlenül köthető tartalmat, maximum 2 percben. Több videó és kép is feltölthető a rendszerbe. Ez esetben kérjük, hogy a videó(ka)t a YouTube-ra töltsék fel, és a linke(ke)t mellékeljék számunkra szintén a honlapon található benyújtási űrlapon. Kérjük, hogy a videókat "nem listázott" módban töltsék fel, vagyis csak direkt linkkel legyenek elérhetőek. A beadni kívánt képanyag kiváló minősége elvárt.
- Rövid kísérő leírás beadása lehetséges (opcionális), amely a stratégia/kampány összefüggéseit, egyes részleteit magyarázza el maximum 1 db A4-es oldal terjedelemben. Az esetleges mellékleteket külön kérjük csatolni a honlapon (pdf, doc vagy docx fájlként, maximális fájlméret: 10 MB).
- A beadott prezentációkat az MPRSZ közzéteheti információs felületein, illetve különböző szakmai rendezvényeken.

X. ELBÍRÁLÁS ÉS A SZAKMAI ZSŰRI
1. A zsűri értékelésének szempontjai
Minden kategóriában arany, ezüst és bronz minősítés ítélhető oda. A kategóriákon felüli fődíjat az a pályázat nyeri, mely az értékelés során a legmagasabb pontszámot kapta és a zsűri fődíjra méltónak tartja. A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálja el 2020 tavaszán. A szakmai zsűri tagjai a tíz meghatározott bírálati szempont alapján maximálisan 100 pontot adhatnak egy-egy pályázatra.
Minden bírálati szempontra maximálisan 10 pontot adhatnak. A bírálati szempontok a III. pontban megadott sorvezető feltételrendszerre épülnek. A független zsűri tagjai a bírálatot egyenként, önállóan végzik, de lehetőséget kapnak személyes egyeztetésre is. Azok a pályázók kerülnek shortlistre, akiknek a pályázatát a zsűri erre méltónak tartja és elérték legalább az átlag 65 pontot. A zsűri tagjai elfogultságot jelentenek be minden olyan pályázat esetében, amelynek kapcsán bármilyen szempontból érintettek.
Az általuk képviselt vállalatok és állami intézmények pályázatára nem szavazhatnak.
A pályázatok elbírálásának szempontrendszere:
1. Az alaphelyzet, Employer Branding stratégiai/kampány célok és a HR-kommunikációs kihívások meghatározása
2. Az alkalmazott Employer Branding stratégia/kampány kidolgozottsága és átgondoltsága
3. HR- és marketingkommunikációs eszköztár kiválasztása, használatának egyensúlya
4. A HR és a vállalati kommunikáció együttműködésének bizonyítékai
5. A munkáltatói üzenetek értelmezhetősége, egyedisége és hitelessége
6. A belső kommunikációs eszközök és csatornák minősége, aránya, a folyamat megvalósítása, a kivitelezés minősége
7. A külső kommunikációs eszközök és csatornák minősége, aránya, a folyamat megvalósítása, a kivitelezés minősége
8. Iroda és munkaállomások (termelés), közösségi terek, mint munkahely megjelenése
9. A belső és külső üzenetek és kampányok összehangoltsága, egyedisége
10. Az Employer Branding folyamat mérése és eredményessége, a mérési/értékelési metodika

XI. EREDMÉNYHIRDETÉS
A pályázat eredményhirdetésére 2020 tavaszán kerül sor egy ünnepélyes díjátadó gála keretében.
XII. KAPCSOLAT
Esetlegesen felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban Kádár Balázs, az MPRSZ Employer Branding Tagozatának vezetője áll rendelkezésre.
- Mobil: +36 30 282 1336
- E-mail: info@employerbrandingaward.hu
- Honlap: http://employerbrandingaward.hu
Székhely: 1065 Budapest, Nagymező u. 3.
Levelezési cím: 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 14. fsz./4.
mprsz@mprsz.hu; titkarsag@mprsz.hu; http://www.mprsz.hu; http://www.facebook.com/mprsz

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum