Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Korlátok nélkül - mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése
Kiíró:
Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége
Határidő:
06/16/2019
Érvényes:
06/16/2019
Tárgymutató:
mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése
Pályázhat:
Olyan mozgáskorlátozott emberek jelentkezését várjuk, akik:
- magyar állampolgár, aki életvitel szerűen Magyarországon él, lakcímmel rendelkezik;
- aktív korúak (18-63 év), tanulnak, dolgoznak vagy álláskeresők és
- fogyatékossági támogatásban részesülnek és
- akik mindennapi életvitelük során kerekesszékkel közlekednek és
- készek együttműködni a MEOSZ munkatársaival a program teljes ideje alatt és
- vállalják, hogy a programban kapott eszközöket a mindennapokban saját használat mellett különösen a közszolgáltatások igénybevétele, ügyintézés során használják és
- vállalják, hogy rendszeres visszajelzést adnak a projekt során
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Korlátok nélkül
- mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése című EFOP-1.1.5-17-2017-00004

Pályázati felhívás mozgáskorlátozott emberek részére
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) pályázatot hirdet olyan súlyosan mozgáskorlátozott emberek részére, akik szívesen részt vennének infokommunikációs eszközök (tabletek) mindennapi tesztelésében, használatában. Az infokommunikációs eszközöket - a mindennapi személyes használat mellett - közszolgáltatások (okmányhivatal, TB, banki és egyéb hivatali ügyintézés stb.) igénybevételére kell használni, és arról a MEOSZ-nak visszajelzést adni.
A pályázat célja a súlyosan mozgáskorlátozott emberek önrendelkezésének, önálló ügyintézésének elősegítése, melyben az ország teljes területén elérhető sorstársi rehabilitációs mentoraink nyújtanak támogatást.

Kinek szól a pályázat?
A pályázat olyan súlyosan mozgáskorlátozott embereknek szól, akik akadályokba ütköznek a mindennapi ügyintézéseik során, például mert az épületek nem akadálymentesek, az internetes ügyintézés akadályozott, vagy a hivatalok túl messze vannak lakóhelyüktől. A MEOSZ az akadályok kiküszöbölésére infokommunikációs eszközöket (tableteket) ad használatba a résztvevőknek, akik vállalják, hogy az eszközök segítségével intézik hivatali és egyéb ügyeiket.

Mit kapok a pályázat keretében?
Minden sikeres pályázó az igényeinek és állapotának megfelelő infokommunikációs eszközöket, tableteket kap használatba. (Arról, hogy mire használható egy tablet, a mellékelt segédletben tájékozódhat. Csak olyan eszközök közül tudnak választani, amelyek a segédletben szerepelnek.) Szükség esetén egy éves internet hozzáférést is biztosítunk az eszközökhöz, aminek költségeit a MEOSZ átvállalja.
A résztvevők ezen túl személyes támogatást is kapnak mentoroktól, akik a program teljes ideje alatt segítenek mindenkinek az ügyintézésben, eszközhasználatban, illetve a visszajelzések küldésében. A résztvevők az eszközök (tabletek) használatához technikai segítséget is kapnak egy erre a célra létrehozott weboldalon keresztül.

Mit kell tennem, ha bekerülök a programba?
Minden résztvevőnek vállalnia kell, hogy együttműködik a MEOSZ-szal a program teljes ideje alatt (záródátum: 2021. január 31.). Vállalni kell, hogy az eszközöket közszolgáltatások elérésére használják. Vállalniuk kell továbbá a MEOSZ mentoraival való együttműködést is, folyamatos visszajelzések küldését. A résztvevőknek kötelező lesz részt venniük egy felkészítésen is, ahol megtanulhatják az eszközök használatát. A résztvevőknek vállalniuk kell, hogy az eszközök (tabletek) használatáról egy weboldalon keresztül visszajelzéseket adnak.

Kik pályázhatnak?
Olyan mozgáskorlátozott emberek jelentkezését várjuk, akik:
- magyar állampolgár, aki életvitel szerűen Magyarországon él, lakcímmel rendelkezik;
- aktív korúak (18-63 év), tanulnak, dolgoznak vagy álláskeresők és
- fogyatékossági támogatásban részesülnek és
- akik mindennapi életvitelük során kerekesszékkel közlekednek és
- készek együttműködni a MEOSZ munkatársaival a program teljes ideje alatt és
- vállalják, hogy a programban kapott eszközöket a mindennapokban saját használat mellett különösen a közszolgáltatások igénybevétele, ügyintézés során használják és
- vállalják, hogy rendszeres visszajelzést adnak a projekt során.
A pályázatra olyan mozgáskorlátozott személyek jelentkezését várjuk, akik tabletet tudnak használni asszisztív eszközökkel vagy anélkül.
Nem pályázhatnak a MEOSZ és tagszervezeteinek tisztségviselői, alkalmazottak és családtagjaik.

Hogyan pályázhatok?
A résztvevők kiválasztása két körben történik.
1. Első kör: kérjük, töltse ki a MEOSZ honlapján elérhető kérdőívet! A kérdőív itt elérhető: https://forms.gle/MypwQZCiiWPFqNwe6
2. Ha a kérdőívet kitöltötte, akkor nincs további teendője. Győződjön meg róla, hogy a lehető legpontosabban válaszolt a kérdésekre, és pontosan megadta elérhetőségeit is. A kérdőíveket a MEOSZ kiértékeli, és a kiválasztott jelentkezőkkel felveszi a kapcsolatot.
3. Második kör: az első körben kiválasztott résztvevőkkel a MEOSZ munkatársai személyes interjút készítenek és tájékoztatást adnak a további teendőkről.
A jelentkezés és a kérdőív kitöltése nem jelenti a pályázó programban való automatikus részvételét. Minden kiválasztott résztvevővel megállapodást kötünk, amelyben pályázó és a MEOSZ kölcsönösen vállalja, hogy milyen kötelezettségeket vállal a program keretében.

Mi a határidő?
A kérdőívet legkésőbb 2019. június 16-ig kell kitöltenie. A késve kitöltött kérdőíveket nem áll módunkban befogadni.

Milyen infokommunikációs eszközöket kaphatok?
Csak olyan eszközöket tudunk használatba adni, amelyek a MEOSZ által közzétett segédletben szerepelnek. Az eszközökre olyan segédprogramokat, szoftvereket is tudunk telepíteni, amelyek segíthetik a használatot, olvasási nehézségek leküzdését.
Az eszközök mellé speciális, ún. asszisztív eszközök is kaphatók, amelyekkel olyan személyek is tudják őket használni, akiknek sérültek kézfunkciói.
Ilyenek eszközök például alternatív billentyűzetek, alternatív egér, speciális kapcsolók stb.. Ezen eszközökről többet olvashat a mellékelt segédletben.
Annak meghatározása, hogy ki milyen eszközt kap, szakemberek bevonásával, az érintett igényei, a rendelkezésre álló eszközök és szakmai szempontok alapján történik. A kért eszközök ezért eltérhetnek a végül megítélt eszközöktől.

Hová fordulhatok, ha kérdésem van a programmal kapcsolatban?
Amennyiben kérdése van, kérjük, írjon a palyazat@meosz.hu email címre, illetve látogasson el a program weboldalára. Telefonon a 06/20/219 5650 számon érdeklődhet.
http://www.meosz.hu/blog/palyazati-felhivas-mozgaskorlatozott-emberek-reszere-2/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum