Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
30 éves az ÜOE! - Novellaíró pályázat 2020
Kiíró:
Ügyészek Országos Egyesület
Határidő:
07/31/2020
Érvényes:
07/31/2020
Tárgymutató:
novellaírás
Pályázhat:
minden magában kedvet érző író, függetlenül attól, hogy jelent-e már meg irodalmi írása
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

30 éves az ÜOE! - Novellaíró pályázat 2020

A pályázat tematikája: Az ügyész, aki a munkáját hivatásnak tekinti, nem csupán dolgozik, hanem életformát, attitűdöt választ. Minden hivatást gyakorló számára eljön a nap, amikor a hivatásába vetett hite megrendül. E mélypontról valaki vagy feláll és megőrzi az elhivatottságát, a kedvét, vagy úgy dönt, hogy a hivatás is csak munka, "dologidő", amin túl kell lenni, napról napra. Az ügyek mögött azonban mindig emberek és konfliktusok rejlenek - vajon elegendő a szokásos ügymenet rutinjával megoldani?

A pályázatnak nem célja az ügyészi munkavégzés jogszabályszerű, hiteles ábrázolásának elvárása, ugyanakkor a kiírásban rejlő konfliktus irodalmi feldolgozásánál előnyt élveznek azok a történetek, amelyek elsősorban az ügyészi hivatásban felmerülő problémákkal foglalkoznak.

A tematika figyelembe vételével magyar nyelvű, eredeti, másutt meg nem jelent (illetőleg le nem szerződött) történeteket várunk, amelyek játszódhatnak hazánkban, külföldön, de akár - a maga belső logikája szerint felépített - kitalált világban, múltban, jelenben és jövőben egyaránt. A pályázó szavatol azért, hogy a beküldött pályamunka a sajátja, arra harmadik személy semmilyen jogot nem formál. Egy szerző korlátlan számú novellával nevezhet. Társszerzőséget is elfogadunk. Pályázhat minden magában kedvet érző író, függetlenül attól, hogy jelent-e már meg irodalmi írása. A pályázatból ki van zárva az a mű, amely az egyesület által meghirdetett korábbi, 2015. évi novellaíró pályázaton már benyújtásra került.

Terjedelmi megkötés: legalább 10 000, legfeljebb 30 000 leütés (szóközökkel együtt). A terjedelmi korlátokat megsértő pályaműveket a zsűri nem értékeli.
Nevezési díj nincs.
A pályaművek beküldési határideje: 2020. július 31. napja.

A pályázat eredményhirdetésére az Ügyészek Országos Egyesülete megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi küldöttgyűlésen kerül sor Budapesten, amelyre a helyezést elérő pályázók külön meghívást kapnak.

Díjazás:
- az első helyezett díja: 100 000 Ft,
- a második helyezett díja: 75 000 Ft,
- a harmadik helyezett díja: 50 000 Ft,
mely a pályázó választása szerint ajándékutalvány vagy pénzösszeg.

A zsűri fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályaművek értékelésének függvényében ne ossza ki valamennyi díjat vagy megosztott díjazással éljen.
A pályázó - helyezés elérése esetén - a pályamű benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy az Ügyészek Országos Egyesülete a novellát megjelentesse az Egyesület kiadványában és annak honlapján, az Ügyészek Lapjában és az ugyeszeklapja.hu oldalon, továbbá az Egyesület honlapján (ugyeszek.hu) is, amelyért a szerző - a pályamű díjazásán kívül - további anyagi ellentételezést nem támaszt. A zsűri fenntartja magának azt a jogot is, hogy amennyiben a helyezetteken kívül további, díjazásra nem, de megjelentetésre alkalmas novellát talál a pályaművek között, azok szerzőivel külön, az esetleges, Ügyészek Lapjában és annak honlapján, valamint az Egyesület honlapján történő közlés érdekében felveszi a kapcsolatot.

Megjelentetés esetén az Ügyészek Lapjának Szerkesztősége fenntartja magának a jogot arra, hogy a pályaműveket - a szerző közreműködésével - megszerkessze, illetőleg korrektúrázza. A szerzőnek - megjelenés esetén - jogában áll az eredeti (polgári) neve helyett olyan írói álnevet választani, amely mások érdekeit nem sérti.

A pályaműveket elektronikus úton várjuk a következő e-mailcímre: novellairopalyazat2020@gmail.com

A pályázat jeligés, ami azt jelenti, hogy két dokumentumot szükséges csatolni az érvényes pályázathoz:
1.) a pályaművet tartalmazó dokumentumot kérjük a szerző által kitalált jeligére átnevezni,
2.) az "adatok" elnevezésű fájlban kérjük feltüntetni: a jeligét, a pályamű címét, a szerző teljes (polgári) nevét, e-mail címét és telefonszámát, valamint azt a nyilatkozatot, hogy helyezés elérése esetén a megjelentetéshez hozzájárul.

A pályaművet tartalmazó dokumentumban a szerző kilétére utaló információ nem szerepelhet, csak a jelige, a zsűri részére kizárólag a beérkezett pályaművek kerülnek továbbításra. Elfogadott formátumok: RTF/DOC/DOCX. A beküldött pályamű megérkezéséről visszajelzést küldünk. A pályázattal kapcsolatosan esetlegesen felmerülő kérdéseket a beküldési e-mail címen lehet feltenni.

A pályaműveket az Ügyészek Országos Egyesülete által felkért három fős zsűri bírálja el.
Az egyes novellákról külön véleményezést a zsűrinek nem áll módjában adni.
A zsűri nem értékeli a jeligés beküldés szabályait megsértő vagy hiányos, illetőleg az interneten vagy más formában korábban megjelent pályázatokat.
A pályázathoz minden szerzőnek jó munkát és ihletet kíván az Ügyészek Országos Egyesülete!
http://www.ugyeszek.hu/hu/30+eves+az+uoe+-+novellairo+palyazat+2020.html

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum