Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál - Gödöllő
Kiíró:
CARPLOVE International Nonprofit Kft.
Határidő:
02/28/2017
Érvényes:
02/28/2017
Tárgymutató:
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál - Gödöllő
Pályázhat:
alkotók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>

Február 28-ig lehet nevezni a 2017-es gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra!

2017. május 26-28. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál. A Fesztivál szervezői 2017-re két filmszemlét hirdetnek meg, a Nemzetközi Filmszemlét és a Kárpát-medencei Filmszemlét. A Fesztiválon 9 szekció díj és 6 kiemelt díj (Fesztivál fődíj, Rockenbauer-emlékdíj, Kárpát-medencei külhoni magyar alkotó díja, Legjobb fiatal alkotó díja, különdíjak) kerül átadásra. A Fesztivál Gálája a hagyományoknak megfelelően a Fesztivál záró napján, vasárnap délután, a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában kerül megrendezésre.
A Fesztivál szervezőinek célja, hogy a Filmszemlék által minél több, a természet, természetvédelem, környezetvédelem és tudomány területén tevékenykedő tehetséges alkotót bemutassanak és inspiráljanak, valamint bekapcsolják őket a nemzetközi filmes világba. Ezért tekinthető kiemelt eredménynek és mérföldkőnek, hogy 2016-ban a világ kiemelkedő nemzetközi természet - és környezetvédelmi filmfesztiváljait koordináló Green Film Network tagjai közé választotta a gödöllői filmfesztivált, megnyitva ezzel a lehetőséget a magyar ajkú, a gödöllői fesztiválra nevezett, kiemelkedő alkotások és alkotók számára a nemzetközi fesztiválokon való évenkénti megmérettetésre, kapcsolatépítésre.
Az elmúlt két évben a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra érkező több száz hazai és külföldi nevezés (2016-ban több mint 300 nevezés a világ 34 országából) és a fesztiválon való résztvevők, érdeklődők több ezres száma (2016-ban 10.500 regisztrált fesztiválozó) bebizonyította a rendezvény hiánypótló voltát, és már a második évben hazánk egyik legnagyobb környezet - és természetvédelmi tematikájú fesztiváljává tette a gödöllőit.
A szervezők 2017-ben is készülnek újdonságokkal: 3 napon keresztül ingyenes vetítésekkel, közönségtalálkozókkal és sokszínű környezet- és természetvédelmi programokkal, előadásokkal, kiállításokkal és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket immár nem csak Gödöllőn, hanem több vidéki nagyvárosban is, annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson környezetünk megismerésének és védelmének fontossága.

A nevezés elindult!
A nevezéssel kapcsolatban bővebb információ a Fesztivál hivatalos weboldalán, a http://www.godollofilmfest.com oldalon található!
A nevezés 2017. február 28-án zárul!

RÉSZLETEK
Két filmszemlére nevezhetnek az alkotók:
I. Nemzetközi Filmszemle kategóriái:
a. Természetfilmek (természeti értékeinket, tájainkat és a változásukat bemutató filmek)
b. Természetvédelmi és környezetvédelemi dokumentumfilmek (a biológiai sokféleséget, a klímaváltozás hatásait, az embert, aki megóvja, és aki együtt él a természettel bemutató alkotások)
i. televíziós produkciók/független filmek
ii. rövidfilmek, internetes videók, független kisfilmek
c. Tudomány és természet (ismeretterjesztő dokumentumfilmek, a tudomány szerepe a természeti értékek megóvásában, az ember alkalmazkodásában, természet adta lehetőségek, ötletek a tudósok számára)
d. Útifilmek és expedíciós filmek (“ismerd meg és őrizd meg a világod, annak értékeit”)
e. Animációs filmek (természetvédelem, környezetvédelem, ökológiai lábnyom témakörben)
  II. Kárpát-medencei Filmszemle, mely a Kárpát-medence természeti illetve kulturális értékeit bemutató alkotások szemléje
  a. A Kárpát-medence természeti értékei (a Kárpát-medence Európa egyik különleges klimatikus és geológiai helye, mely rengeteg kincset, értéket rejt. Ezek védelme és megőrzése kiemelten fontos feladat)
  i. Természetfilmek
  ii. Dokumentumfilmek
  b. Vidéki élet, hagyományok (a Kárpát-medencében élő népek hagyományai, örökségei fontos részét képezik az itt élők kulturális örökségének)
  A részletes Nevezési kiírás a http://godollofilmfest.com/hu/fesztival-2017 oldalon érhető el.
  Felhívjuk az alkotók figyelmét, hogy 2017-ben a Vadász- és horgászfilmek szemléjére nem Gödöllőn kerül sor! A tervek szerint egy független nemzetközi filmszemlét hirdetünk meg már 2017-ben az ilyen témájú filmek számára, erről a későbbiekben adunk tájékoztatást.
  CARPLOVE International Nonprofit Kft.
  Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, Gödöllő
  1172 Budapest, Jászdózsa utca 30.
  info@godollofilmfest.com
  http://www.godollofilmfest.com

  Ingyenes e-mail tanfolyam
  Legalább ennyit a
  forrásteremtésről címmel
  Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
  Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
  Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

  Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
  A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
  Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
  Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
  Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
  Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
  Huszerl József szerkesztő
  Itt iratkozhat fel

  Távoktatási tanfolyamaink  Ajánló
  Én-márka építés távoktatási tanfolyam
  Bővebben a tanfolyamról >>>
  Hírek a Főoldalról


  Ingyenes hírlevelünkre
  itt iratkozhat fel

  Nyomtatóbarát változat
  A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
  Vissza
  Felhasználási feltételek
  Adatvédelem
  Levél a szerkesztőnek
  Médiaajánlat
  Impresszum