Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
ESA Technológiai Transzfer - űrtechnológia földi felhasználásához szükséges technológia átvétel
Kiíró:
European Space Agency
Határidő:
05/12/2017
Érvényes:
05/12/2017
Tárgymutató:
űrtechnológia földi felhasználásához szükséges technológia átvétel - ESA Technológiai Transzfer
Pályázhat:
kis- és középvállalkozások
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázatfigyelő értesítő - Új termékünk
Az előző nap tudomásunkra jutott kiírások kivonatait tartalmazza, igy Ön gyorsan el tudja dönteni egy-egy kiírásról, hogy az Ön vagy munkahelye vagy az Önök civil szervezete számára érdekes-e.
A Pályázatfigyelő Napi Értesítőt e-mailben kapja az előző napon tudomásunkra jutott pályázatok kivonatával.
Bővebben >>>

ESA Technológiai Transzfer pályázat

2017. március 7-én nyilvánossá vált az ESA magyarországi technológiai transzfer hálózatának első pályázata. Az ESA (European Space Agency) által közvetlenül működtetett pályázati rendszer kis- és középvállalkozások számára nyújt több mint HUF10,159 vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázatok a vissza nem térítendő támogatást a technológia transzfer megvalósítása közben felmerülő költségeik finanszírozására fordíthatják.

Tari Fruzsina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő Magyar Űrkutatási Iroda vezetője egy márciusi rendezvényen elmondta, több évtizedes űrkutatási és űripari fejlesztések után, annak eredményeként hazánk 2015-ben csatlakozott az ESA-hoz és 2016. év végén a Technológiai Transzfer Irodához. Hazánk csúcstechnológiai ágazatának szereplőit bemutató katalógust Magyar Űrkatalógus címmel nemrég adta ki a Minisztérium támogatásával a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

Tandi Zsuzsanna, az ESA magyarországi Technológiai Transzfer Irodájának vezetője bemutatta az ESA Technológia Transzfer hálózat működését és kihirdette a pályázati formában elérhető vissza nem térítendő pályázati támogatás rendszerét. A pályázati forrás, az űrtechnológia földi felhasználásához szükséges technológia átvétel bármely szakaszában lévő projektek megvalósításához nyújt pénzügyi segítséget.

A pályázatra elsősorban kis-és középvállalkozások jelentkezését várják, akik az átvett űrtechnológiát módosítva kívánnak innovatív, piacképes terméket vagy szolgáltatást létrehozni bármely földi iparágban. A pályázat értékelése során az értékelő bizottság külön figyelmet fordít azon pályázatokra, amelyek esetében a technológia átadó és átvevő cég között már kialakult együttműködés, amelyről az átvevő cég támogató levélben tájékoztatja az ESA értékélő bizottságát.
A pályázati forrás annak megnyitásától, vagyis 2017. március 7-től folyamatosan benyújtható, a leadás határideje 2017. május 12-e. A pályázat benyújtásának feltételei, útmutatók és egyéb segédanyagok az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont folyamatosan bővülő honlapjáról elérhető: http://wigner.mta.hu/esa/. A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket ugyancsak a honlapon található e-mail címre lehet küldeni: esa-info@wigner.mta.hu angol nyelven.

http://nkfih.gov.hu/hirek/hazai-innovacios/esa-technologiai

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum