Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Közlekedési Innovációs Díj 2020
Kiíró:
Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.; Közlekedéstudományi Egyesület
Határidő:
06/15/2020
Érvényes:
06/15/2020
Tárgymutató:
díj, Közlekedési innovációs
Pályázhat:
mérnökök, fejlesztők, fejlesztői csapatok, felsőoktatásban, (akadémiai, állami és magán) tudományos környezetben dolgozók, hallgatók, kutatók, kutatócsoportok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Közlekedési Innovációs Díj 2020

A közlekedéssel foglalkozó tehetséges fiatal szakemberek felkarolása, alkotásra ösztönzése, Magyarországon maradásuk elősegítése érdekében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE)
Közlekedési Innovációs Díjat
alapított. A Díj alapítóinak küldetése a hazai közlekedési ágazat fejlesztésével kapcsolatos előremutató ötletek, innovatív kezdeményezések, tudományos elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma utánpótlás-nevelésének, erősítésének, megbecsültségének támogatása. A Díj a maga eszközeivel el kívánja érni, hogy a közlekedési innovációk mind szélesebb körben és növekvő arányban legyenek képesek hozzájárulni a társadalmi jóléthez, a gazdaság bővüléséhez, összességében pedig Magyarország versenyképességének növekedéséhez. Ezen célok elérését az innovációk publicitásának biztosításával is támogatja.
A Díj évenként egyszer adható, pénzjutalommal járó, magas presztízsű elismerés, amelyet a hazai közlekedési ágazatban kimagasló eredményt elért, 40 év alatti (a pályázat benyújtásának napján 40. életévüket be nem töltött) fiatalok kaphatnak meg. A méltatott és elismert eredmény lehet a közlekedés területén létrehozott találmány, szabadalom, innovatív K+F projekt, technológiai fejlesztés, tudományos eredmény.

Pályázattal érintett területek:
Pályázni lehet minden olyan Magyarországon hasznosított, vagy hasznosítás előtt álló közlekedési innovációs eredménnyel, tervvel, kutatási anyaggal, projekttel, amelyek kiterjedhetnek a közlekedés összes vagy valamely alágazatával összefüggő járműtechnológiára, közlekedési infrastruktúra/szolgáltatás-fejlesztésre, a forgalom szervezésére, ellenőrzési és díjszedési rendszerre, közlekedésgazdaságtanra, mobilitás-menedzsmentre, valamint az emberi tényezőkre (pl. humán faktor - ergonómia) is.

Érintettek köre:
Mérnökök, fejlesztők, fejlesztői csapatok, felsőoktatásban, (akadémiai, állami és magán) tudományos környezetben dolgozók, hallgatók, kutatók, kutatócsoportok. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet. (NÚSZ alkalmazott kizárólag pályázó csoport tagjaként nevezhet). 2/6

Pályázati anyag tartalma
A pályázati anyag beadásának nyelve magyar. A pályázatnak tartalmaznia kell:
- a pályázó szervezet/egyén nevét, címét, elérhetőségét;
- a Pályázó(k) önéletrajzát;
- a pályázatra benyújtott projekt, munka, terv, kutatási anyag 10-15 oldalban (20-25 ezer karakter) történő dokumentált, igazolható bemutatását;
- minimum két aktuális - egy évnél nem régebbi - szakmai ajánlást;
- az elbírálást segítő egyéb szempontok/körülmények leírását/bemutatását;
- a személyes adatok kezelésére vonatkozó aláírt tájékoztató nyilatkozatot (lásd az I. sz. mellékletben);

Pályázat benyújtásának határideje: 2020. június 15.
Határidő után beérkezett pályázatok figyelembevételére nincs lehetőség.

Pályázat benyújtásának módja:
A pályázati anyagot elektronikus formában az levelezes@ktenet.hu (tárgy: Jelentkezés a Közlekedési Innovációs Díj 2020 pályázatra) címre kell elküldeni. A levél tárgya: Közlekedési Innovációs Díj legyen. A pályázati anyag beérkezése után a Közlekedéstudományi Egyesület munkatársai egy munkanapon belül visszajelzik, hogy a pályázat megérkezett. A visszajelzés technikai jellegű, és nem egyenértékű a pályázati anyag befogadásával.

Az elbírálás módja:
A beérkezett pályázatokat a KTE által delegált/meghívott tagokból álló szakmai testület bírálja el, amiben a Díjat szponzoráló NÚSZ Zrt. állandó képviselettel bír.
A bírálat során figyelembe vett szempontok:
- Innovatív jelleg
- Megvalósítás mértéke
- Hasznosság
- Tudományos hatás

A bírálatról készült jegyzőkönyvek nem nyilvánosak, a Pályázó azonban kérheti az őt illető jegyzőkönyvrész megismerését. A bírálati jegyzőkönyvet a KTE Titkárság archiválja. A szakmai testület döntésével kapcsolatosan fellebbezési, jogorvoslati lehetőség nincs. A pályázók 2020. szeptember 30-ig tájékoztatást kapnak a pályázatuk eredményéről.

Díj, díjazás és díjátadás
Az ünnepélyes, részben sajtónyilvános pályázati eredményhirdetés 2020. novemberében lesz. A Díjat a KTE és a NÚSZ Zrt. közösen adják át.
A Díjat minden évben egy fiatal Pályázó (egyén vagy csoport) kapja, további elismerések (második, harmadik helyezett vagy közönségnyertes) nem kerülnek kiosztásra.

A Díj: az elismerést igazoló műtárgy és oklevél, nettó 1 millió forint pénzjutalom (csoportos nevezés esetén csoportszinten, nem egyénenként jár a jutalom összege).

A nyertes Pályázó előadhat a soron következő éves közlekedési konferencián bemutathatja kutatását, projektjét a szakmai nagyközönség előtt.
Kommunikáció

A Közlekedési Innovációs Díjról, a pályázati programról, a díjátadóról, a Díj nyerteséről és elért közlekedésszakmai eredményeiről a NÚSZ Zrt. és a KTE saját lehetőségeikhez mérten folyamatosan kommunikálnak.
A teljes pályázati felhívás a http://www.ktenet.hu oldalon érhető el.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum