Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pénziránytű Tanári díj 2019/20
Kiíró:
Pénziránytű - Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért
Határidő:
04/22/2020
Érvényes:
04/22/2020
Tárgymutató:
díj, Pénziránytű Tanári
Pályázhat:
magyarországi általános iskolában vagy középfokú közoktatási intézményben dolgozó pedagógusok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pénziránytű Tanári díj 2019/20

Pénzügyi szabadulószoba projekt iskolai megvalósításával Pénziránytű Tanári Díj és tanulói díjazás elnyerésére
Határidő: 2020. április 22-én 15:00

A Pénziránytű Alapítvány a Digitális Témahét projekttel együttműködésben, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok számára elnyerhető díjat hirdet a 2019/2020-as tanévre.

A díjra olyan, magyarországi általános iskolában vagy középfokú közoktatási intézményben dolgozó pedagógusok jelentkezhetnek, akik
a) digitális kompetenciákat is fejlesztő „pénzügyi szabadulószoba” projektjükkel hozzájárulnak a diákok gazdasági, pénzügyi ismereteinek és tudatosságának, valamint digitális kompetenciájának játékos fejlesztéséhez,

b) olyan digitális pedagógiával is támogatott projektet nyújtanak be, melyben tanári mentorálás mellett a gyerekek együtt dolgoznak fel egy vagy több pénzügyi-gazdasági témát és produktumként egy 30-45 percre tervezett pénzügyi szabadulószoba leírását és feladványait készítik el.

Feldolgozásra javasolt témák: családi költségvetés, pénzügyi tervezés, korszerű pénzkezelés, megtakarítások és befektetések, öngondoskodás, tőzsde, hitelek, hitel vagy megtakarítás, diákhitel, biztosítás, zöld pénzügyek, pénzügyi biztonság, pénzügyi intézmények, életpályánk pénzügyei.

Szakmai háttérismeretnek javasolt források:
- Iránytű a pénzügyekhez c. középiskolai tankönyv vagy a Küldetések a pénz világában c. általános iskolai tankönyv (https://penziranytu.hu/tankonyvek)
- Számoljunk a befektetésekkel c. kiadvány (https://penziranytu.hu/szamoljunk-a-befektetesekkel)
- Történelem és pénzügyek c. kiadvány (https://penziranytu.hu/tortenelem-es-penzugyek)

Feltételek
A pályázatban magyarországi általános- és középiskolák tanárai vehetnek részt, 7-13. évfolyamos diákjaikkal.
A projektet szervező és dokumentáló tanárok elnyerhetik a Pénziránytű Tanári Díj - a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért díjat, a nyertes projektben résztvevő diákok pedig a Pénziránytű Alapítvány, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott díjazásban részesülnek.

A projekt a tanulók önálló közös tevékenységére, együttműködésére épül, amelyben a pedagógus szerepe a munka segítése, szükség szerinti támogatása. A digitális pedagógiai módszertannal is támogatott projekt során a tanulók, gyerekek valamilyen komplex, több oldalról megközelíthető pénzügyi problémát oldanak meg, s eredményként "pénzügyi szabadulószoba" produktumot állítanak elő közösen.

A projektet a pedagógus szervezi és dokumentálja, valamint minimum 4, maximum 8 diák vesz tevékenyen részt benne. Egy pedagógus több projektet is szervezhet és nyújthat be pályázatként, de csak egy díjazásra jogosult. Egy tanuló csak egy pályázó projektben vehet részt.

A projekt szabadon benyújtható a Digitális Témahét 2020-as pályázati kiírására is, amennyiben megfelel a https://digitalistemahet.hu/hir/digitalis-temahet-palyazat-2020 oldalon található feltételeknek.
Az érvényes jelentkezéshez szükséges:
- jelentkezési adatlap kitöltése,
- a projektleírás elkészítése (projektleírás dokumentum kitöltésével),
- a szabadulószoba feladványainak, feladatainak és azok megoldásainak elküldése tömörített fájlként vagy egyetlen mappába feltöltése felhőbe és az elérési link elküldése 2020. április 22-én 15:00 óráig az iskolahalozat@penziranytu.hu e-mailcímre.
Hiánypótlásra az Alapítvány jelzését követően egy alkalommal, a jelzést követő 2 munkanapon belül van lehetőség. A feladványok elérési linkjének működése a pályázó felelőssége. A pályázat beküldését követően az esetlegesen felhőbe feltöltött dokumentumo(ka)t csak hiánypótlásként lehet módosítani; eltávolítani az eredményhirdetésig nem lehet.

A pályázatra való jelentkezéssel minden pályázó tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a szabadulószoba leírásában és kapcsolódó dokumentumaiban található ötleteket és feladatokat teljes egészében vagy részleteiben a Pénziránytű Alapítvány nonprofit pénzügyi ismeretterjesztési tevékenységéhez szabadon felhasználhatja.

A pályázatok benyújtói vállalják, hogy tevékenységüket, jó gyakorlatukat a Pénziránytű Alapítvány valamely rendezvényén és/vagy egyéb kommunikációs csatornáján (pl. díjátadás, iskolahálózati workshop, honlap, sajtóhír stb.) felkérésre ingyenesen bemutatják, valamint, hogy benyújtott pályázatukat a Pénziránytű Alapítvány oktatási, ismeretterjesztési tevékenysége során közzéteheti és ellentételezés nélkül felhasználhatja.

Díjazás
Az elbírálás során az 5 legmagasabb pontszámot elérő projekt kerül díjazásra.

Egy pedagógus több projektet is szervezhet és nyújthat be pályázatként, de csak egy díjazásra jogosult. Egy tanuló csak egy pályázó projektben vehet részt.
A díjazott tanárok maximális létszáma tehát 5 fő, az általuk elnyert Pénziránytű Tanári Díjjal járó támogatás összege pedig személyenként 100 000 forint. Az Alapítvány fenntartja a jogot, hogy a pályázatoktól függően ettől eltérjen.

A tanári díjazottakkal a Pénziránytű Alapítvány támogatási szerződést köt, a támogatás összege e szerződés keretében kerül kifizetésre. A szerződés megkötésének feltétele az oktatási intézménnyel fennálló jogviszony igazolása és a végzettséget igazoló diplomamásolat benyújtása.

A legjobb 5 projektben résztvevő diákok (projektenként 4-8 fő) az alábbi díjazásban részesülnek:
1-2. helyezett projekt diákjai: fejenként 10 ezer Ft értékű ajándékutalvány a Pénzügyminisztérium felajánlásával, további 10 ezer Ft értékű könyvutalvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlásával, valamint ajándékcsomag a Pénziránytű Alapítvány felajánlásával

3-5. helyezett projekt diákjai: fejenként 10 ezer Ft értékű ajándékutalvány, valamint ajándékcsomag a Pénziránytű Alapítvány felajánlásával

A kiíró és a támogató intézmények fenntartják a jogot arra, hogy a díjazott projektekben résztvevők létszámának függvényében a felajánló intézmények által biztosított díjak egy főre jutó értéke növekedhet.
https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum