Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Kemény Bertalan Falufejlesztési díj
Kiíró:
Falufejlesztési Társaság
Határidő:
01/15/2021
Érvényes:
01/15/2021
Tárgymutató:
díj, Kemény Bertalan falufejlesztési
Pályázhat:
természetes személy
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Kemény Bertalan Falufejlesztési díj

A Falufejlesztési Társaság 13/2008. (VII.17.) számú határozatával, Kemény Bertalan tiszteletére, mint a Falufejlesztési Társaság megalapítója és a falugondnoki szolgálat létrehozója emlékének megőrzésére, "KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJ" -at alapított.

A díj alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazon természetes személyeknek, országhatáron belül, illetve a Kárpát-medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végzik, valamint a vidék és falufejlesztés elkötelezettjeként, a vidék és falufejlesztés tekintetében, szűkebb környezetükben, vagy országos szinten kiemelkedő eredményeket értek el.

A díj csak természetes személy részére, egy alkalommal ítélhető oda.

A díjban részesülhet az a természetes személy - falugondnok, illetve a falu- és vidékfejlesztés során szűkebb vagy tágabb környezetében jelentős eredményeket elérő személy -, akit e szabályzatban foglaltak szerint a díjra érdemesnek tart a javaslattevő.

A Falufejlesztési Társaság 1/2016. (I.2.) számú határozatával "KEMÉNY BERTALAN EMLÉKLAP" elismerést alapított.

A Kemény Bertalan Emléklap azon felterjesztett személyek méltó elismerése, akik hosszú ideje (20 év) végzik a falu- és tanyagondnoki szolgálatukat. Az Emléklapot az elismert személy csak a rendezvény keretében, személyesen veheti át.

Az emléklap csak természetes személy részére, egy alkalommal ítélhető oda.

Emléklap elismerésben részesülhet az a természetes személy - falu- vagy tanyagondnok -, akit e szabályzatban foglaltak szerint a díjra érdemesnek tart a javaslattevő.

A Díj és Emléklap adományozására szóló felhívást a Falufejlesztési Társaság elnöke minden év december 15-éig a Társaság honlapján közzé teszi.

A javaslatot, a felhívás mellékletét képező adatlap felhasználásával és a megjelölt mellékletek becsatolásával kell benyújtani, 2021. január 15. péntek 12 óráig (beérkezési határidő) Alsómocsolád Község Önkormányzatának címére (7345 Alsómocsolád, Rákóczi utca 21.) küldött ajánlott küldeményként 1 db papír alapú és 1 db elektronikus (CD WORD dokumentum) formátumú példányban, vagy elektronikus formában 1 db aláírt szkennelt és 1 db WORD formátumú mellékletként a telehaz.alsomocsolad@t-online.hu címre. A borítékon vagy az elektronikus levél tárgyában kérjük tüntessék fel "Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj 2021".

A javaslatokat a Díjbizottság értékeli és javaslatát minden év február 1-ig jóváhagyásra a Falufejlesztési Társaság Elnöksége elé terjeszti. A beérkezett ajánlások közül a Díjbizottság előnyben részesíti azokat a javaslatokat, amelyek a mellékelt értékelési szempontrendszernek megfelelően kerülnek kifejtésre, valamint a javaslattevőn túl, a javasolt személy munkáltatója, a települési önkormányzat, vagy egyéb szervezet (pl. alapítvány, egyesület, intézmény) is támogat. Az Elnökség a Díjbizottság javaslata alapján hozza meg döntését.

A díj 10 cm átmérőjű bronzplakett, aminek előlapját Kemény Bertalan portréja és a "Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj" felirat, hátlapját a Falufejlesztési Társaság logója díszíti. A díj Simorka Sándor szobrászművész alkotása. A díjat díszes oklevél kíséri, ami tartalmazza a díj megnevezését, feltüntetve az adományozót és az adományozás évét. Tartalmazza továbbá a díjban részesülő nevét és az odaítélés rövid indokolását. Az oklevelet a Falufejlesztési Társaság Elnöke és díjat odaítélő bizottság elnöke írja alá.

Az Elnökség a Falufejlesztési Társaság nevében Alsómocsolád Község Önkormányzatán keresztül gondoskodik a díjazott értesítéséről, a díj és oklevél elkészítéséről, és az átadó ünnepség megszervezéséről.

A Falufejlesztési Társaság a díjazottakról nyilvántartást vezet, amit honlapján közzé tesz.

A díjátadó ünnepség 2021. évben március 05-én, pénteken 10 órai kezdettel, az alsómocsoládi Vendégház és Konferencia Központban (Rákóczi utca 12.) kerül megrendezésre.

A díjazottak a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat személyesen vehetik át, akadályoztatásuk esetén előzetes egyeztetés alapján családtagjaik képviselhetik őket.

8089 Vértesacsa, Kossuth Lajos utca 1.
falugondnokt@gmail.com
http://falufejlesztesitarsasag.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum