Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Igényelhető az elmaradt foglalások utáni támogatás
Kiíró:
Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ
Határidő:
12/25/2020
Érvényes:
12/25/2020
Tárgymutató:
elmaradt foglalások utáni támogatás igénylése
Pályázhat:
azok a szolgáltatók igényelhetik, akik fő tevékenységként
- szállodai szolgáltatást (TEÁOR 5510);
- üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatást (TEÁOR 5520);
- kempingszolgáltatást (TEÁOR 5530) vagy
- egyéb szálláshely-szolgáltatást (TEÁOR 5590) nyújtanak
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Igényelhető az elmaradt foglalások utáni támogatás

Már igényelhető az elmaradt foglalások utáni támogatás

Mostantól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80%-át a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével igényelhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség még ebben az évben folyósít.

A Kormány ismét azonnali lépéseket tett a turisztikai szektor megsegítésére, és néhány nappal a miniszterelnöki bejelentés után, már éjjel megjelentek a részletszabályok a támogatás igénybevételére vonatkozóan. A kompenzációt minden, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban regisztrált szálláshely megkapja, amennyiben az NTAK-ba november 8-ig legalább egy foglalása érkezett a november 11. és december 10. közötti időszakra. A visszaigényelhető összeg mértéke a rögzített foglalások nettó bevételének a 80%-a. A támogatás feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, és a dolgozók megkapják a fizetésüket erre az időszakra.
Az elektronikus űrlap kitöltése egyszerű, csak néhány kattintást igényel az NTAK felületén, az igénylésre 30 nap áll rendelkezésre, a folyósítás pedig legkésőbb december 31-ig megtörténik. A minél gyorsabb kifizetés érdekében javasolt december 20-ig az igényléseket beküldeni.

A Kormány a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletében határozott a szálláshely-szolgáltatók meghiúsuló foglalásaiból eredő bevételkiesés részleges megtérítéséről. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) honlapján 2020. november 26-án válik elérhetővé az online igényelhető állami támogatás űrlapja, amelyen keresztül a jogosult szálláshely-szolgáltatók kérhetik kieső bevételeik egy részének megtérítését. A támogatást csak az a szálláshely-szolgáltató igényelheti, akinek szálláshelyét regisztrálták az NTAK-ba, és amelynek 2020. november 8-án az NTAK-ban legalább 1 foglalása volt a 2020. november 11.-december 10. közötti időszakra. A támogatási igényeket kizárólag elektronikusan lehet beküldeni, erre 30 nap áll rendelkezésre. A meghiúsuló foglalások utáni állami támogatásból sok ezer turisztikai vállalkozás, több milliárd forint értékben részesül. A Magyar Kormány a turisztikai szektort eddig megközelítően 700 milliárd forinttal - vagyis mintegy 2 milliárd euróval - támogatja, amely összeg nemzetközi szinten is kiemelkedőnek számít.

A 485/2020 (XI.10.) a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet ismerteti a szálláshely-szolgáltatókra vonatkozó támogatás formáját is. A rendelet szerint azon szálláshelyek esetében, amelyeket a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) regisztráltak, az állam megtéríti a szálláshely-szolgáltató részére az NTAK-ba a szálláshelykezelő szoftverek által beküldött, 2020. november 8. napjáig beérkezett foglalások után számított nettó bevétel 80%-át.
A támogatást azok a szolgáltatók igényelhetik, akik fő tevékenységként
- szállodai szolgáltatást (TEÁOR 5510);
- üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatást (TEÁOR 5520);
- kempingszolgáltatást (TEÁOR 5530) vagy
- egyéb szálláshely-szolgáltatást (TEÁOR 5590) nyújtanak.
A szálláshely-szolgáltatók meghiúsuló foglalásaiból eredő bevételkiesés részleges megtérítéséről szóló 523/2020. (XI.25.) kormányrendelet szerint a támogatási igény az NTAK felületén keresztül, kizárólag elektronikus úton nyújtható be. A támogatásra a szálláshely-szolgáltatók azon szálláshelyek után jogosultak, amelyekre nézve 2020. november 8-án az NTAK-ban volt a 2020. november 11.-december 10. közötti időszakra legalább 1 beküldött foglalás, pozitív értékkel. A támogatás összegét az NTAK-ba beküldött foglalások értékéből a rendszer - a jogszabálynak megfelelően - automatikusan kalkulálja.

A támogatáshoz benyújtandó űrlap az ntak.hu honlapon, a VESZÉLYHELYZETI TÁMOGATÁS menüpontban
2020. november 26-tól 2020. december 25-én éjfélig érhető el.

A támogatási igény benyújtására szolgáló űrlap a Rendelkezési Nyilvántartásban meghatalmazottak számára is látható lesz, azonban támogatási igény benyújtására kizárólag az adott szálláshelyen szálláshely-szolgáltatást végző magánszemély (természetes személy, adószámos magánszemély, egyéni vállalkozó) vagy gazdálkodó szervezet (vagy képviselője) jogosult, aki ügyfélkapus jelszavával lép be az NTAK-ba.

A támogatási igény elfogadása esetén a szálláshely-szolgáltató támogatói okiratot kap, a benyújtást követő 15 napon belül, elektronikus úton. A támogatás folyósítására legkésőbb 2020. december 31. napjáig kerül sor. Az átmeneti támogatásnak minősülő állami támogatás kizárólag bizonyos működési típusú költségek finanszírozására fordítható, így például különösen személyi jellegű (bér és járulékai), valamint dologi kiadásokra. A támogatással a szálláshely-szolgáltatóknak legkésőbb 2021. február 28-ig kell elszámolniuk, szintén elektronikus úton, az NTAK felületén, az erre kialakított űrlapon.

Elérhetőségek
TÁMOGATÁSI ŰRLAP BENYÚJTÁSA ELŐTT
általános információk, technikai segítségnyújtás;
támogatási feltételekkel kapcsolatos tájékoztatás;
jogszabályi háttérinformációk;
NTAK felületre belépés, navigálás; űrlap kitöltésével kapcsolatos támogatás.
Telefon: 06 1 550 1855
E-mail: turisztika@1818.hu

TÁMOGATÁSI ŰRLAP BENYÚJTÁSA SORÁN
észrevétel, panaszkezelés
támogatási űrlap benyújtásával kapcsolatban felmerült panaszok
E-mail: tamogatas@kisfaludy2030.hu
https://info.ntak.hu/tamogatas/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum