Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
17. Filmtett Workshop
Kiíró:
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Határidő:
03/30/2018
Érvényes:
03/30/2018
Tárgymutató:
filmes alkotótábor
Pályázhat:
alsó és felső korhatár 18, illetve 35 év
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

A 17. Filmtett Workshop pályázati felhívása

A Filmtett Egyesület meghirdeti idei filmes alkotótáborának első felhívását. A workshop helyszíne a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászló, időpontja 2018. július 30 - augusztus 10. Az alsó és felső korhatár 18, illetve 35 év. A tábori részvétel pályázathoz kötött.
Az idei tábor témája/vezérmotívuma a testvér

Mit kell beküldeni?
1) Forgatókönyvíró-rendező csoport
- a pályázó szakmai önéletrajzát, benne kötelezően a következő személyes adatokkal: teljes név, lakcím, telefonszám, emailcím, születési dátum;
- korábbi filmes munkáit, ha vannak (fájlküldővel, valamilyen videómegosztóra feltöltött film linkjével);
- a megadott témára írt, legtöbb 7 oldalas forgatókönyvet (a szinopszis nem elég!);
- a rendezői koncepciót;
- a pályázó motivációs levelét.
A korábbi filmes tapasztalat előny, de nem szükséges feltétel.

2) Animációs rendezői csoport
- a pályázó szakmai önéletrajzát, benne kötelezően a következő személyes adatokkal: teljes név, lakcím, telefonszám, emailcím, születési dátum,
- korábbi filmes munkáit, grafikai terveit vagy tanulmányrajzait, ha vannak (fájlküldővel, valamilyen videómegosztóra feltöltött film linkjével),
- a megadott témára írt forgatókönyvet és látványtervet,
- a pályázó motivációs levelét.
A képtervező- és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

3) Animátor / animációs mozdulattervező csoport
- a pályázó szakmai önéletrajzát, benne kötelezően a következő személyes adatokkal: teljes név, lakcím, telefonszám, emailcím, születési dátum;
- korábbi filmes munkáit, grafikai terveit vagy tanulmányrajzait, ha vannak (fájlküldővel, valamilyen videómegosztóra feltöltött film linkjével),
- a pályázó motivációs levelét.
Aki az animátori csoportba jelentkezők közül a megadott témára írt (a testvér témáját tartalmazó) forgatókönyvet és látványtervet is küld, esélyt kaphat arra, hogy a május eleji forgatókönyfejlesztő hétvégén, kivételes esetben meghívást kapjon. Képtervező- és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.
Az animátornak együtt kell dolgoznia az animációs rendező csoport egyik rendezőjével. Az animátor az animációs film színésze, aki személyiséggel, belső ritmussal, lélekkel tölti meg az animációs film (általában) rajzolt szereplőit. Feladata részben színészi, részben számítógépes, mivel a kivitelezés során valószínűsíthetően 2D-s számítógépes szoftvereket használ. A csoportmunkában különleges jelentőséget kapnak a mozdulattervezési szabályok, stílusok megismerésésre, valamint a ritmusérzék kifejlesztésére irányuló feladatok.
Útmutató a rendező és az animációs rendező / animátor csoport számára
A jó filmterv…
- ...eredeti. Műfaji megkötés nincs, lehet könnyed vígjáték, bűnügyi sztori, dráma vagy zsánerparódia is. Olyan történeteket várunk, amelyek a fiatalok mindennapi életéhez, érzés- és gondolatvilágához szorosan kapcsolódnak.
- ...valamilyen, konkrét vagy szimbolikus formában megjelenik benne a testvér motívuma.
- ...leforgatható és véglegesíthető egy tíznapos műhely alatt. Ez egy nap forgatást jelent, és egy kb. 5-7 perc hosszúságú filmet a műhely végére. A forgatókönyv terjedelme ne haladja meg a 7 standard oldalt! (A terjedelmi korlát kizáró jellegű!)
- ...leforgatható tábori körülmények között. Nincs benne sem tömeges autókarambol, sem űrhajós csatajelenet.
- ...a szereplők nagyrésze 20-30 év közötti. A történet szereplői a tábor színész csoportjából fognak kikerülni, de szükség esetén lehetőség lesz egy-két idősebb, vagy fiatalabb, esetleg gyerek (mellék)szereplő felkutatására a környéken. Bár az animációs filmek esetén a szereplők idősebbek vagy fiatalabbak is lehetnek, szintén a színészcsoport tagjai fognak nekik beszédhangot kölcsönözni, ha szükséges.
Figyelem! Ez a pályázat forgatókönyvírói és rendezői ambíciókkal egyaránt rendelkező fiatalokat szólít meg!

A fejlesztőhétvége
A legjobb rendezői és animációs pályázatok beküldőit filmtervfejlesztő hétvégére hívjuk a budaörsi BABtérbe, ahol május 3. és 5. között fejleszthetik tovább a beküldött projektjeiket. A fejlesztés során eldől, melyik 4 élőszereplős filmterv foroghat le a táborban, és várhatóan kialakulnak a tábor animációs rendező és animátor párosai.
A képzés ingyenes, mentorai:
- Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap 2016-os Inkubátor Programjának egyik mentora,
- Szabó Iván forgatókönyvíró, egyetemi adjunktus
- Köbli Norbert forgatókönyvíró,
- Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, tanár, a Primanima fesztiváligazgatója.
A májusi hosszúhétvége után mindkét csoport tagjainak egy hét áll rendelkezésére a forgatókönyveik véglegesítésére, ezek alapján a nyári, nyárádszentlászlói alkotótáborban forgathatják le rövidfilmjeiket a tábor többi - rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető-felvételvezető, színész - alkotócsoportjával együttműködve.

Hova kell küldeni a pályázati anyagot?
A pályázatokat a tabor@filmtett.ro címre várjuk március 30-ig. Eredményhirdetés április 14-én lesz. Pályázati díj nincs, a nyári tábor részvételi díja 37 000 forint vagy 490 lej, a résztvevő lakhelyének megfelelően. Ez a 11 napi szállás és étkezés, valamint a technikabérlés és a gyártás költségeit fedezi, ugyanakkor kb. 0,2-1%-a egy kisjátékfilm valós forgatási költségeinek.

A Filmtett Workshop többi alkotócsoportjának a pályázati kiírása márciusban várható. Ha egy pályázó nem került be jelen kiírás nyertesei közé, teljes jogú pályázóként indulhat az operatőr, vágó, hangmérnök, színész stb. csoportok versenyében.

További információ: tabor@filmtett.ro vagy +40-728-262023. Információk, fényképek és filmek az alkotótábor korábbi kiadásaiból: http://www.filmtettworkshop.ro

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum