Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Gyorssegély
Kiíró:
Ferencvárosi Közösségi Alapítvány
Határidő:
10/19/2020
Érvényes:
10/19/2020
Tárgymutató:
gyorssegély civil szevezeteknek
Pályázhat:
- ferencvárosi székhelyű bejegyzett civil szervezetek
- ferencvárosi kötődésű civil szervezetek (kötődés lehetséges értelmezései: kerületi lakosok az ügyfeleik, kedvezményezettjeik, önkénteseik; meglévő kerületi kapcsolataik vagy együttműködéseik vannak)
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"GYORSSEGÉLY"

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) pályázati felhívása civil szervezetek működési támogatására
Az FKA kuratóriumának döntése alapján és a bp Magyarország adományának köszönhetően, pályázatot írunk ki ferencvárosi kötődésű civil szervezetek működési támogatására. A pályázat célja olyan kerületi és kerületért/kerületiekért dolgozó nonprofit szervezetek támogatása, amelyek munkája a helyi közösség számára már eddig is látható és érzékelhető volt, a kerület fejlődéséhez, harmonikusabb közösségi életéhez hozzájárult, de amelyek működésében a koronavírus-járvány okozta helyzet komoly krízist okozott és ezért azonnali működési támogatásra, gyorssegélyre szorulnak.
A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány 2011 óta működő független civil szervezet, amelyet kerületi kötődésű magánszemélyek hoztak létre, és amely nem kér, illetve nem fogad el támogatást sem az államtól, sem az önkormányzattól.

A támogatás célja:
Hozzájárulni a kerületi kötődésű civil szervezetek működési problémáinak azonnali orvoslásához, amelyek a koronavírus-járvány nyomán alakultak ki. A támogatások segítségével a szervezetek akut válsághelyzetükön változtathatnak és biztonságosabban tervezhetnek a járvány második hullámában.

A pályázók köre:
- ferencvárosi székhelyű bejegyzett civil szervezetek
- ferencvárosi kötődésű civil szervezetek (kötődés lehetséges értelmezései: kerületi lakosok az ügyfeleik, kedvezményezettjeik, önkénteseik; meglévő kerületi kapcsolataik vagy együttműködéseik vannak)

A pályázati támogatásokra fordítható teljes keretösszeg: 2 200 000Ft
Egy pályázó maximum 500 000Ft-ot igényelhet, a teljes pályázati keretből maximum 4-8 szervezetet tervezünk támogatni.

A pályázat menete
A pályázati folyamat többfordulós:
1. A pályázó szervezeteknek először ezen az online adatlapon kell bemutatniuk a tevékenységüket és ismertetni a kialakult működési nehézséget, valamint azt, hogy a szervezet önerőből hogyan próbálta a problémát kezelni. Az adatlapon fel kell tüntetni az igényelt támogatási összeget és azt, hogy ez a támogatás milyen változást tudna hozni a szervezet működésében, függetlenül annak költség-jellegétől (pl. a döntésben nem szempont, hogy személyi kifizetésre vagy dologi költségre, szolgáltatásra, esetleg eszköz beszerzésre vonatkozik-e a kérelem) Az adatlap kitér a szervezeti alapértékek megismerésére és a szervezeti potenciál (meglévő pénzügyi és emberi erőforrás) felmérésére is. Az adatlaphoz kérjük csatolni a szervezet 2019-es OBH-hoz benyújtott pénzügyi mérlegét, a pályázat csak e melléklettel együtt érvényes. Hiánypótlásra lehetőség nincs, a beadási határidő után pályázatokat nem fogadunk.

2. A beérkezett pályázatok formai majd elsőkörös tartalmi elbírálása után az FKA kuratóriuma és a bp Magyarország képviselője egy előzetes, szűkített listát készít.
Ezt követően a kiválasztott szervezetek képviselőivel - szükség szerint - online egyeztetési lehetőséget kérünk, amely alapján a végső nyertes lista megszületik.
3. A nyertes szervezetekkel az FKA támogatási szerződést köt, melynek aláírását követően 8 napon belül átutaljuk a megítélt támogatást. A pályázaton elnyert támogatási összeget legkésőbb 2021. február 28-ig kell felhasználni - de 2020. szeptember 1. utáni költségek már elszámolhatók - majd az erről szóló szakmai és pénzügyi beszámolót legkésőbb a támogatási összeg teljes felhasználását követően két héten belül kell benyújtani.

Az elbírálás szempontjai:
- a pályázó kerületi kötődése
- a szervezet értékei és eddigi tevékenysége mennyiben járult hozzá a ferencvárosiak jobb létéhez és/vagy a kerület, a kerületi közösségek fejlődéséhez
- a jelzett működési nehézség mennyiben függ össze a koronavírus-járvány nyomán kialakult új helyzettel
- a pályázó milyen szervezeti potenciállal rendelkezik
- a szervezet milyen erőfeszítéseket tett már a leírt működési nehézség orvoslására
- a kért támogatás felhasználásától remélt változás mennyire tűnik megalapozottnak

A pályázatokat (a kitöltött online adatlapot) 2020. október 19. délig kell benyújtani. A pályázat beérkezéséről az FKA minden esetben visszaigazolást küld.
A pályázatokat az FKA kuratóriuma, a támogatott projektekért felelős programvezető munkatárs és a bp Magyarország képviselője értékeli.
Az eredményről minden jelentkező szervezetet írásban értesítünk, legkésőbb 2020. november első hetében.

Az online jelentkezési lap érhető el a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLykdtT6IOM_BnnL65NMnIi2i-BYK2mK_D4VQBnxeJ9rGFVQ/viewform oldalon.
További kérdések esetén, kérjük, forduljanak bizalommal kollégánkhoz, Oláh Rolandhoz a +36 30 9952292 -es.telefonszámon vagy mail.olahroland@gmail.com e-mailcímen!

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum