Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére
Kiíró:
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Határidő:
07/15/2019
Érvényes:
07/15/2019
Tárgymutató:
személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére
Pályázhat:
kizárólag magánszemélyek pályázhatnak az alábbi kategóriákban:
"A" kategória
Ebben a kategóriában kizárólag azok a súlyos mozgáskorlátozott személyek pályázhatnak, akik önállóan - szállítást vállaló nélkül - vezetik a gépjárművet.
"B" kategória
Ebben a kategóriában azok a súlyos mozgáskorlátozott személyek pályázhatnak, akik szállítást vállaló személlyel veszik igénybe a gépjárműtámogatást
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett
Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére
címmel
(kód: AUTÓPLUSZ2019)

A Lebonyolító abban az esetben köti meg a támogatási szerződést a kedvezményezettekkel, amennyiben az Emberi Erőforrások Minisztériumával a programra vonatkozóan a lebonyolítási szerződés megkötésre kerül.

FONTOS INFORMÁCIÓK: A pályázat megvalósítási időszak 2019. július 1-től 2019. december 31.-ig tart.
Javasoljuk, hogy a pályázó a fenti időszak figyelembevételével nyújtson be pályázatot, hogy a kiválasztott gépjármű legkésőbb 2019. december 15-ig átírásra és a támogatási összeg kifizetésre kerülhessen, ugyanis 2020-ban már nem áll módunkban támogatást összeget kifizetni!
Érdemes a pályázat benyújtásakor a kereskedővel egyeztetni, hogy a kiválasztott gépjármű modell megérkezik-e a megjelölt dátumig.
A nyertes pályázók a jelen pályázatban csak 2 hónapig érvényes Fizetési ígérvényt kapnak!
A pályázat hivatkozási száma
AUTÓPLUSZ2019

A pályázat kiírója
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázat célja, célcsoportja
A pályázati program célja az aktív kerekesszéket, elektromos kerekesszéket, és elektromos mopedet használó súlyosan mozgáskorlátozott személyek önálló életvitelének támogatása, közlekedési lehetőségeik javítása egy állapotuknak megfelelő gépjármű beszerzésének támogatásával.
A pályázati program célcsoportját azok a súlyosan mozgáskorlátozott személyek alkotják, akik szakorvosi indikáció alapján, életvitelszerűen kerekesszéket, elektromos kerekesszéket, és elektromos mopedet (együttesen: kerekesszéket) használnak és a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményrendszerének keretében a fogyatékos állapotuk sajátossága miatt nem tudtak megfelelő személygépkocsit vásárolni.
Támogatható programok, a támogatás mértéke
A pályázatban a támogatott tevékenység a jogosult(ak) igényeinek megfelelő, akadálymentes, új vagy használt személygépkocsi vásárlása.

Pályázható támogatás:
Pályázni a vételár függvényében az alább megjelölt összegekre lehet, figyelemmel arra, hogy az elnyerhető támogatási összeg legfeljebb a személygépkocsi bruttó vételárának 50%-a, de maximum 4 000 000 Ft lehet.
Pályázható összegek mindkét kategóriában:
- 1 000 000 Ft
- 1 500 000 Ft
- 2 000 000 Ft
- 2 500 000 Ft
- 3 000 000 Ft
- 3 500 000 Ft
- 4 000 000 Ft
A személygépkocsi vásárlásához önrész biztosítása szükséges. Az önrészt a Pályázónak egyedi úton kell biztosítania (készpénz, hitel stb.).
Vételár alatt kizárólag a gépjármű bruttó árát értjük.
E pályázati program keretében segédmotoros kerékpárnak minősülő jármű, gép meghajtású kerekesszék beszerzése, vezetést könnyítő átalakítás nem támogatható!

A program forrása
A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 120 000 000 Ft, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pályázat lebonyolítója között létrejövő együttműködési megállapodás biztosít.

Támogatásban részesíthetők köre, beadható pályázatok száma
A pályázati programra kizárólag magánszemélyek pályázhatnak az alábbi kategóriákban:

"A" kategória
Ebben a kategóriában kizárólag azok a súlyos mozgáskorlátozott személyek pályázhatnak, akik önállóan - szállítást vállaló nélkül - vezetik a gépjárművet.

"B" kategória
Ebben a kategóriában azok a súlyos mozgáskorlátozott személyek pályázhatnak, akik szállítást vállaló személlyel veszik igénybe a gépjárműtámogatást.
Azok a pályázók, akik vezetői engedéllyel rendelkeznek önállóan, illetve azok a személyek, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel, szállítást végző személy, szállítást vállaló nyilatkozata alapján igényelhetik a támogatást.
A pályázat nyilvános, egy pályázó csak egy kategóriára pályázhat.

A gépjármű beszerzés részletes folyamatát a Pályázati Útmutató tartalmazza.
A pályázati elbírálás főbb szempontjai:
- A pályázó életkora, kerekesszék típusa és az egy háztartásban élő további jogosultak (súlyosan mozgáskorlátozott személyek) száma illetve a közös háztartásban élőgyermekek száma
- Pályázó 16 éven aluli gyermekét egyedül nevelő
- A gépjármű felhasználási célja szerinti (milyen célból, milyen távolságra)
- A pályázó aktivitása szerinti (sportolás, önkéntes munka, keresőtevékenység, tanulói státusz)
- A pályázó lakóhelyének közlekedési jellemzői alapján
- A megpályázott gépjárművel kapcsolatos adatok alapján

A pályázati program megvalósítási időszaka
A megvalósítási időszak 2019. július 1-től 2019. december 31-ig tart.
Javasoljuk, hogy a pályázó a fenti időszak figyelembevételével nyújtson be pályázatot, hogy legkésőbb 2019. december 31-ig a gépjárművet megvásárolja, ugyanis 2020-ban már nem áll módunkban támogatást kifizetni! Érdemes a pályázat benyújtásakor a kereskedővel egyeztetni, hogy a kiválasztott gépjármű modell megérkezik-e a megjelölt dátumig.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk
Pályázni kizárólag a Pályázati adatlap számítógéppel, magyar nyelven történő kitöltésével, illetve a pályázati útmutatóban meghatározott kötelező mellékletek beküldésével lehet. A pályázati dosszié az FSZK honlapjáról letölthető: http://www.fszk.hu.
Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a Pályázati Felhívást és a Pályázati Útmutatót!
Benyújtási határidő: 2019. július 15.
Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amelyet az adott napon (vagy munkaszüneti nap esetén az azt követő első munkanapon) postára adnak. A postára adás tényét a dátumbélyegző igazolja.

A pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani a következő címre:
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
1138 Budapest, Váci út 191.
A borítékra írják rá a pályázat kódszámát! (AUTÓPLUSZ2019)
A pályázatot egy eredeti és egy másolati példányban (példányonként spirálozva vagy fűzve) kérjük benyújtani. Kizárólag spirálozott vagy fűzött formában beadott dokumentációt áll módunkban elfogadni.

Formai hiánypótlásra egy alkalommal van lehetőség a pályázati útmutatóban részletezett esetekben, legkésőbb a felszólítást követő 5. munkanapig. A hiánypótlás benyújtásának elmulasztása vagy nem megfelelő teljesítése esetén a pályázat elutasításra kerül.

További információ:
FSZK Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
E-mail: autoplusz2019@fszk.hu

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket kizárólag e-mailben lehet feltenni. Hivatalos válasznak az e-mailen keresztül adott válaszok minősülnek.
A lényeges, információtartalommal bíró kérdések, illetve a rájuk adott válaszok a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül a http://www.fszk.hu honlapon jelennek meg a Gyakran Ismételt Kérdések között.
Jelen Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató, továbbá a Pályázati Adatlap együtt képezik a pályázati dokumentációt és tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt. A Pályázati Felhívás a Pályázati Útmutató rövidített, kivonatos változata, ezért a Pályázati Felhívásban szereplő információk a Pályázati Útmutatóban is szerepelnek.
http://fszk.hu/palyazat/autoplusz2019/?utm_source=FSZK-GDPR&utm_campaign=5daa09b8de-EMAIL_CAMPAIGN_2019_06_12_11_57&utm_medium=email&utm_term=0_45c6420a5e-5daa09b8de-517892861

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum