Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Otthonról Haza
Kiíró:
NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.
Határidő:
06/05/2018
Érvényes:
06/05/2018
Tárgymutató:
hálózatépítés az élő néphagyományért
Pályázhat:
2-3 fős, a nevezési határidő utolsó napján a 18. életévét már betöltött, de a 26. életévét még be nem töltött fiatalokból álló közösségek, csoportok jelentkezhetnek képviselőjük (a pályázó) útján
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pályázati felhívás - "Otthonról Haza" - Érték-Film-Közösség

Az EFOP-1.12.1-17-00022 azonosító számú "Hálózatépítés az élő néphagyományért - közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül" projekt keretében az NMI Művelődési Intézet helyi értékeket bemutató kisfilmes pályázatot hirdet 18-25 év közötti fiatal alkotói közösségek számára. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 5.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázat célja a Kárpát-medencei magyar ifjúsági közösségek identitástudatának erősítése, az összetartozás-tudat kialakítása és elmélyítése, a határon átnyúló együttműködések kialakítása és erősítése az értékfeltárás és értékmegőrzés eszközével.

A TÁMOGATÁS FORMÁJA
A beérkezett filmeket felkért közművelődési és filmes szakemberekből álló zsűri értékeli. A zsűri választja ki azokat a pályázói közösségeket is, akik 2018. július 11-15. között ingyenes részvételt (teljes ellátással) nyernek egy 5 napos, bentlakásos filmtáborba. A filmtáborban neves filmes és értékgyűjtő szakemberek fogják oktatni és a gyakorlatban bemutatni az érték és hagyománygyűjtés módszereit. A táborban filmszakmai ismeretek bővítésére is alkalom nyílik - operatőri és vágási ismeretek, filmek rendezése, szerkesztése, a riportkészítés módszerei. A tábor helyszíne a somogyfajszi kastély és madárparadicsom, Matula bácsi világa. A tábor a szakmai munkán túl hangsúlyt fog helyezni a közösségi élet alakítására, az érkező csapatok tartalmas bemutatkozására.

A PÁLYÁZAT
Az ifjúsági közösségek által készített kisfilmek megörökítik a számukra fontos helyi értékeket. Téma megkötése nélkül lehet nevezni bármilyen műfajú filmmel (fikciós, animációs, dokumentum és portréfilmek, klipek és hangulatfilmek, módszertani és PR filmek). A nevezett filmeknél egyetlen megkötés, hogy az alkotások valamilyen módon kapcsolódjanak a település helyi értékeihez, hagyományaihoz, helyi közösségeihez.
A film szólhat a településeken található természeti és kulturális örökségről, közösségekről, a település múltjáról vagy jelenéről, történetéről, a kultúra, a tudomány, a művészet, a vallás, a gazdaság területén elismert személyiségekről vagy akár hétköznapi emberekről is. A feldolgozás módja lehet klasszikus vagy a mai kor hangulatát, módszereit tükröző.
A filmek maximális hossza 15 perc lehet. Egy pályázó több filmet is benyújthat a pályázat keretében.

A PÁLYÁZÓK KÖRE
A pályázatra 2-3 fős, a nevezési határidő utolsó napján a 18. életévét már betöltött, de a 26. életévét még be nem töltött fiatalokból álló közösségek, csoportok jelentkezhetnek képviselőjük (a pályázó) útján:
Pályázó lehet: pályázatot benyújtó személy lehet, aki a nevezési határidő utolsó napján a 18. életévét már betöltötte, azonban a 26. életévét még nem töltötte be, és vállalja a pályázatában résztvevő 2-3 fős, fiatalokból álló csoport képviseletét.
Pályázatban résztvevő alkotótárs(ak): a pályázón kívül a pályázatban résztvevő csoporttag(ok).
A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 5.
http://kozossegimuvelodes.hu/2018/04/05/palyazati-felhivas-otthonrol-haza-ertek-film-kozosseg/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum