Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Novellapályázat
Kiíró:
The Black Aether Online H. P. Lovecraft Magazin
Határidő:
09/30/2018
Érvényes:
09/30/2018
Tárgymutató:
novellaírás
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

A The Black Aether magazin és a Borzongás Horrormagazin novellapályázata

A horrorirodalom sajnos túlságosan is alulértékelt és mellőzött zsáner Magyarországon. Miközben a nemzetközi piacon rendszeresek a megjelenések, egyre több irodalmi művet dolgoznak fel, készítenek belőlük filmeket, addig sajnos kishazánkban csak elvétve akad olyan szerző, aki a horror zsánerre specializálta volna magát, vagy éppen belekóstolna a zsáner felkavaró világába. Kihívás hiányában ez nem is csoda. Eljött az idő, hogy belecsapjunk a vértócsába, felkavarjuk a belsőségeket, szabadon engedjük a sorozatgyilkosokat.

A The Black Aether és a Borzongás Horrormagazin novellapályázatot hirdet hazai szerzők számára, akik szeretnék megmutatni, hogy a magyarországi közösség is képes olyan horror történeteket írni, amik maradandó és kiheverhetetlen élményt nyújtanak az olvasók számára.
A Black Aether ponyvamagazin H. P. Lovecraft írói örökségére a weird irodalomra koncentrál, azonban az elmúlt két évben számos olyan novella érkezett hozzánk, ami nem passzol a célkitűzéseinkhez tartalma vagy megvalósítása miatt, viszont tökéletesen megállja a helyét önálló horror történetként. Felelőtlenség lenne részünkről, ha nem adnák teret ezeknek a novelláknak, ezért a Borzongás horrormagazinnal közösen egy Black Aether Horror különszámot fogunk kiadni, melynek tervezett megjelenése október-november.

A Borzongás horrormagazin 2018 elejétől jelenik meg háromhavi rendszerességgel, horrorfilmekkel, a témához kapcsolódó videojátékokkal, képregényekkel és könyvekkel kapcsolatos cikkekkel. A Magyar Fangoria Horrormagazin több mint három éven át szolgálta ki a hazai horrorpiacot, miközben több klasszikus horrorfilmet is sikerült mellé kiadni DVD formátumban. Miután a hátteret biztosító cég megszűnt, a Magyar Fangoria hatalmas űrt hagyott maga után a hazai piacon, a Borzongás magazin pedig ezt az űrt tölti be.

Már a legelső alkalommal, amikor Böjtös Gáborral a Borzongás főszerkesztőjével beszélgettünk, nem is volt kérdés, hogy megvalósítjuk a különszámot és megnyitjuk az utat a hazai szerzők számára. Végre eljött az idő, hogy sorozatgyilkosok újra megélesítsék késeiket, az élőhalottak megkeressék elhullajtott testrészeiket, a túlvilági teremtmények megnyissák az átjárókat, megidéződjön King, Barker, Bradbury, Rice, Koontz, Masterton, Ketchum és a horrorirodalom további nagyjainak szelleme... akkor is, ha valójában ezidáig még nem érte el őket végzetük. Elő hát a tollakkal, írógépekkel, billentyűzetekkel, mert biztosak vagyunk abban, hogy remek novellák fognak születni a horror valamennyi alzsáneréből, legyen az splatterpunk, bizarro vagy akár thriller.
Mindenkinek jó munkát kívánunk!
Böjtös Gábor és Tomasics József

Leadási határidő: 2018. szeptember 30. 23:59 óra

Kérünk minden jelentkezőt, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi pályázati feltételeket, mert számos olyan megkötés és elvárás van, amik betartása nélkül, nem tudjuk elfogadni a pályaművet.
- Jelen pályázatunkban nem weird novellákat, gótikus rémtörténeteket várunk, hanem modern horrortörténeteket. (Természetesen a The Black Aether továbbra is folyamatosan várja a weird novellákat, verseket a Black Aether - A szokatlan és hátborzongató történetek magazinjába)
- Csak olyan történet kerülhet a kiadványba, ami előtte még nem volt publikálva se nyomtatott, se online, digitális formában. Ezt le fogjuk ellenőrizni, spóroljunk meg a felesleges köröket.
- Nem zárjuk ki a nyílt erőszakot a szexualitást tartalmazó novellákat, nem cenzúrázzuk a vulgáris nyelvezetet - azért ne ez legyen a vezérszál -, de a túlságosan is extrém alkotásokat felül fogjuk bírálni.
- A pályázat nyertes novellái, megjelennek a Black Aether magazin őszi, horror különszámában.
- Beérkező anyagokat minimum 12 000 leütés terjedelemtől várunk. El tudunk térni ettől a határtól, de ezt csak indokolt esetben tesszük meg. Az ideális pályamű 40-50 000 leütés terjedelmű, ennél hosszabb pályamunkák ugyan csak speciális elbírálás alá esnek, de természetesen ez nem kizáró ok.
- Olyan történetet küldj, ami teljes egész, lezárt, sorozat leadására jelen pályázatunkban nincs lehetőség.
- Mindenképpen csatolj a novella mellé szinopszist, amikor elküldöd nekünk. A szinopszis nélkül beérkező pályázatokat nem fogadjuk el. Segítséget szinopszis írásához itt találsz.
- Ne küldj homage-t, mert nem fogadjuk el azokat az írásokat, amik egy már jól, vagy kevésbé ismert történetre épülnek, vagy éppen folytatják azt. Különösen fontos az egyediség és a saját ötlet!
- Az anyagot Word vagy Open Office formátumban küldjed, mindenféle formázás, csilli-villi betűtípusok és színek nélkül. Kizárólag Times New Roman betűtípust használhatsz, 11 vagy 12 méretben. Ne legyen aláhúzott, vagy bold szövegrész, mert törlésre kerül a kiemelés, kizárólag dőltbetűt használhatsz. Tabulátor ne használj! Azok az anyagok, amik nem felelnek meg ezeknek a minimális feltételeknek, automatikusan töröljük.
- Ügyelj a helyesírásra, a kirívóan rossz anyagokat nem fogadjuk el.
- Azonnali kizárásra kerül a rasszista, szexista, homofób, xenofób, vagy bármilyen módon kirekesztő tartalommal bíró alkotás.
- Minden közreműködő 1 darab tiszteletpéldányt kap a magazinból.
- A beérkezett pályaműveket a The Black Aether és a Borzongás magazin szerkesztői fogják közösen zsűrizni.
- Az, hogy az alkotásodat elküldöd a részünkre, nem jelenti azt, hogy automatikusan részt fog venni a pályázatban.
- A magazin megjelenéséhez nem kell anyagilag, vagy egyéb támogatás módján hozzájárulni. Egyedül az online promotálást - facebook, honlap, twitter stb. - várjuk el közreműködésként az alkotóktól.
- A The Black Aether és a Borzongás fenntartja a jogot, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő számú pályamű, akkor nem jelenteti meg a különszámot.
- Az alkotásokat kizárólag emailben fogadjuk el, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre, amiben pár mondatban bemutatkozol, és a kész novellát, illetve a szinopszist csatold az emailhez.
- A tárgymezőbe írd be: BORZONGÁS
- Ha segítségre, tanácsra van szükséged, keress minket nyugodtan, szeretünk okoskodni, mindenbe beleszólni.
- Leadási határidő: 2018. szeptember 30. 23:59 óra
http://www.theblackaether.com

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum