Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Ezerarcú betegség: van támasz a mindennapokban?
Kiíró:
Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány
Határidő:
07/15/2019
Érvényes:
07/15/2019
Tárgymutató:
fotópályázat, SM-betegek
Pályázhat:
Sclerosis multiplexes betegek, illetve bárki, aki sclerosis multiplexes betegekről, az SM betegséghez köthető élethelyzetről készít fotókat
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZAT
EZERARCÚ BETEGSÉG: VAN TÁMASZ A MINDENNAPOKBAN?

- PÁLYÁZATI KIÍRÁS -
Országos fotópályázatot hirdet a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány. A cél a fotók révén az SM betegek nézőpontjából bemutatni, hogy mit jelent a mindennapokban a sclerosis multiplex betegséggel élni.
A sclerosis multiplex a fiatalkorban jelentkező leggyakoribb, gyógyíthatatlan neurológiai betegség.
Ezerarcú kórnak hívják, mert tünetei attól függően változnak, hogy az agynak és a gerincvelőnek melyik részei, milyen mértékben és ütemben károsodnak. Az SM betegek egy részét gyors leépülés fenyegeti, mások nehézségekkel ugyan, ám évtizedeken át együtt élhetnek a betegséggel. Mindezt a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) szeretné képekben is megjeleníteni a társadalom felé, ezért - a Roche (Magyarország) Kft. támogatásával - fotópályázatot hirdet.

Pályázók köre
Sclerosis multiplexes betegek, illetve bárki, aki sclerosis multiplexes betegekről, az SM betegséghez köthető élethelyzetről készít fotókat. Egy pályázó 1-6 fotót küldhet be. Nevezési díj nincs.

Díjazás
A pályázat pénzdíjas. Az Alapítvány 400 000 Ft pénzjutalmat oszt el a díjazottak között. A díjazottakat felkért zsűri választja ki, valamint Facebook szavazás alapján közönségdíj is lesz. Mivel a pályázat célkitűzése, hogy az SM közösségeket is mozgósítsa, a fotók létrejöttét segítő, legaktívabban toborzó helyi SM klub vagy egyesület munkáját 50 000 Ft szabadon felhasználható támogatással ismeri el az Alapítvány.

A képek témái
- Mit vett el az SM betegség?
- Mit adott az SM betegség?
- Mi vagy ki ad támaszt, reményt, erőt a mindennapokban?
- Hogyan lehet együtt élni az SM betegséggel?
A képeken keresztül bemutatható a családtagok, orvosok, segítők, önkéntesek, civil közösségek szerepe - vagy megjeleníthető a támasznélküliség az SM betegek és családtagjaik szemszögéből.
Cél a fotókon keresztül minél több nézőpontból rávilágítani az SM betegségre és bemutatni a betegeket, közösségeiket vagy érzékeltetni magányosságukat, elszigetelődésüket. Az Alapítvány célja, hogy az SM betegségnek a betegek, a családok, a közösségek életére gyakorolt hatása minél szélesebb körben ismertté váljon. A fotópályázat lehetőséget teremt a betegek SM-mel összefüggő jellegzetes problémáinak, erőt adó örömeinek, mindennapi élethelyzeteinek bemutatására is.

Technikai feltételek
A felvételek digitális JPG formátumban adhatók le. A fotók rövidebbik oldala legalább 2000 pixel felbontású legyen, ám minél nagyobb a fotó felbontása, annál szélesebb körű felhasználhatóságot tesz lehetővé.

Pályázatok beküldése
Pályázni 2019. július 15-ig lehet az Alapítvány honlapján található űrlapon keresztül a http://www.msmba.hu/fotopalyazat-2019 címen.
Eredményhirdetés
Ünnepélyes díjátadó 2019. szeptember 7-én Gyulán, az Országos SM Napon.

Közzététel
A képek közönségszavazásra az Alapítvány Facebook albumába kerülnek. A zsűri által kiválasztott képekből fotókiállítás nyílik 2019. szeptemberben Gyulán az Országos SM Napon, majd a képek vándorkiállítás keretében hazai és külföldi kiállítóhelyekre kerülhetnek. A fotók interneten és a sajtó számára, valamint különféle kiadványokban is elérhetővé válnak. A pályázók a fotók beküldésével, tehát a pályázatra való nevezéssel a díjazástól függetlenül területi, időbeli és technológiai korlátozás nélküli felhasználási jogot adnak az Alapítványnak.

Adatkezelés
A pályázó személyes adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy azokat az Alapítvány a fotópályázat lebonyolításához szükséges mértékig és ideig kezelje. A név, az e-mail cím és a telefonszám megadására a kapcsolattartás miatt van szükség. A lakcím és születési idő megadása azért szükséges, hogy egyértelműen beazonosítható legyen a fotók tartalmáért és jogszerűségéért felelősséget vállaló pályázó személye. Az Alapítvány - jogszabályi kötelezettségeit leszámítva - a pályázathoz megadott személyes adatokat nem adja ki harmadik személynek. A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy nevét, mint pályázót, illetve mint esetleges díjazottat az Alapítvány közzétegye, illetve a beküldött fotó közzétételekor a fotó mellett szerepeltesse. Mivel a képmás is személyes adat, a pályázó felelőssége, hogy a fotókon szereplők hozzájárulásukat adják a fotók elkészültéhez és közzétételéhez, a korlátlan felhasználási jog Alapítvány javára történő megadásához.

Adatvédelmi, személyiségi és szerzői jogi kérdések
1. A pályázatot benyújtó személy a kizárólagosan felelős azért, hogy az általa pályázati nevezésként beküldött fotók megfelelnek a kiírás tartalmi követelményeinek, valamint nem sértenek személyiségi, szerzői és adatvédelmi jogokat. Az Alapítvány semmilyen felelősséget nem vállal a benyújtott fotók tartalmáért.
2. A pályázatot benyújtó személy a felelős azért, hogy a pályázatra általa benevezett fotókon felismerhető módon látható emberek - kiskorúak esetén a törvényes képviselő(k) - hozzájárulásukat adták a fotók elkészüléséhez és közzétételéhez.
3. A pályázó a pályázaton való elindulással, a képek beküldésével nyilatkozik arról, hogy jogosult a fotók felhasználására, a felhasználási jognak az Alapítvány számára történő megadására. A pályázó szavatolja, hogy a fotók Alapítvány általi felhasználása nem sérti harmadik fél jogait.
4. A pályázó a pályázaton való elindulással, a képek beküldésével nyilatkozik arról, hogy a fotó készítője a beküldött képek vonatkozásában területi és időbeli korlát nélküli, korlátlan felhasználási jogot ad az Alapítványnak.
5. A pályázó a pályázaton való elindulással, a képek beküldésével nyilatkozik arról, hogy az Alapítvány - a fotópályázat eredményétől, a pályázó díjazásától függetlenül - anyagi vagy más jellegű kötelezettség nélkül, területi és időbeli korlátozás nélkül felhasználhatja a fotókat.
A felhasználási jog vonatkozik a többi között interneten, sajtóban, televízióban, rendezvényeken, kiadványokban, videók részeként való közzétételre, illetve arra, hogy az Alapítvány is korlátlan felhasználási jogot engedhet harmadik félnek, például partnerszervezeteknek, támogatóknak. Az Alapítvány a beküldött fotókkal összefüggésben személyiségi, adatvédelmi vagy szerzői jogi jogvitákban semmilyen felelősséget nem vállal.

További információk
B. Papp László programmenedzser: (06-30) 261-8789
fotopalyazat@msmba.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum