Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Március 15-i diákutaztatás a nemzeti ünnepen
Kiíró:
Rákóczi Szövetség
Határidő:
02/21/2014
Érvényes:
02/21/2014
Tárgymutató:
diákutaztatás a nemzeti ünnepen, március 15.
Pályázhat:
magyarországi középiskolák
Bookmark and Share Add a Startlaphoz
A kiíró(k) adatai
Egyéni tanulóknak! Projekt tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam >>>

Március 15-i Diákutaztatási Pályázat

A Rákóczi Szövetség immár 25 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között azzal, hogy a Szövetség minden évben számos nyári tábort, találkozót, konferenciát, tanulmányutat szervez határon túli és magyarországi diákok részvételével. A Szövetség ennek keretében 1994 óta anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt magyarországi középiskolák számára, amelyek készek arra, hogy a diákjaik egy csoportját a március 15-i nemzeti ünnepünk kapcsán a szomszédos országokba utaztassák, hogy ott részt vegyenek a helyi magyar közösség által szervezett ünnepségeken. Ez lehetőséget nyújt a diákok számára, hogy megismerhessék a határon túli magyarság életét, kultúráját, és egyben jó alkalom az ottani magyar iskolákkal való kapcsolatfelvételre is. Diákutaztatási programjaink részét képezi a június 4-i nemzeti Összetartozás Napja, amikor bármely Kárpát-medencei középiskola utazhat egy másik iskolához, azzal a feltétellel, hogy legalább egy határt átlépjenek, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó program, amikor külhoni iskolák utazhatnak Magyarországra. Örömmel tudjuk elmondani, hogy 2013-ban 309 Kárpát-medencei középiskola több mint 8400 diákja kapcsolódott be diákutaztatási programjainkba.
Ezért arra kérjük a magyarországi középiskolákat, hogy amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, szándékukat az alábbi online jelentkezési lapon jelezni szíveskedjenek:

Az online jelentkezési lapok beérkezésének határideje: 2014. február 21.
A Rákóczi Szövetség a program keretében az utazási költséget - a megtett út függvényében - legfeljebb 200 000 Ft értékig átvállalja, a további költségek (szállás, étkezés) tekintetében a fogadó iskolákkal kell egyeztetni, így ezek a költségek a kiutazó vagy a fogadó iskolát terhelik!
A támogatás feltétele, hogy az utazó csoport a program megvalósulását követően részletes, fotókkal illusztrált úti beszámolót küld a Rákóczi Szövetség részére.

A beszámolók irodánkba történő beérkezése a pénzkifizetés feltétele is egyben!

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk, de a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezetével rendelkező iskolák előnyt élveznek az elbíráláskor. Az utazó csoportok számát - a határon túli partnereink által vállalt színhelyek számától és a rendelkezésünkre álló anyagi forrásoktól függően - február folyamán fogjuk megállapítani. A diákcsoport nagysága (a kísérő tanárokkal együtt) legfeljebb 50 fő (1 busz) lehet.
Kérjük, az online jelentkezési űrlapon szíveskedjenek kitölteni a határon túli partneriskolára és az utazást lebonyolító vállalatra vonatkozó adatokat is, és egyben szíveskedjenek csatolni a partneriskola igazgatójának támogatólevelét is! Amennyiben iskolájuk nem rendelkezik határon túli partneriskolával, a Rákóczi Szövetség szükség esetén közreműködik a kapcsolatfelvételben.
A pályázat elbírálásáról a Szövetség vezetősége dönt 2014. február 25-én. A pályázaton nyertes középiskolák névsora 2014. február 25-től olvasható honlapunkon.

A programmal kapcsolatos további információkkal Központi Irodánk, illetve Pálinkás Barnabás, a programmal megbízott munkatársunk áll szíves rendelkezésükre (tel: +36204557629; e-mail: palinkas.barnabas@rakocziszovetseg.hu).
http://www.rakocziszovetseg.org

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
jelentkezési lap
Távoktatási tanfolyamaink

Ajánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes

Nyomtatóbarát változat
Vissza
Felhasználási feltételek