Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pályázati felhívás telefonhívással és sms-sel támogatható adománygyűjtő rendszer használatára közhasznú szervezetek részére
Kiíró:
NIOK Alapítvány
Határidő:
09/29/2020
Érvényes:
09/29/2020
Tárgymutató:
adománygyűjtés közhasznú szervezeteknek
Pályázhat:
közhasznú szervezetek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pályázati felhívás telefonhívással és sms-sel támogatható adománygyűjtő rendszer használatára
közhasznú szervezetek részére

A 13600 - telefonos adománygyűjtő szolgáltatás azért jött létre, hogy az adománygyűjtő szervezeteknek egy gyors, biztonságos és átlátható adománygyűjtési lehetőséget biztosítson.

A NIOK Alapítvány a hazai mobil- és távközlési szolgáltatókkal (Magyar Telekom Nyrt., Telenor Magyarország Zrt., Vodafone Magyarország Zrt.) partnerségben működteti a "13600" adománygyűjtő hívószámot, melyen keresztül közhasznú jogállással rendelkező szervezeteket támogathatnak az adományozók.

A telefonos adománygyűjtés célja:
A 13600 - telefonos adománygyűjtő szolgáltatás azért jött létre, hogy az adománygyűjtő szervezeteknek egy gyors, biztonságos és átlátható adománygyűjtési lehetőséget biztosítson. Mivel a telefonos adománygyűjtés az Invitel, a Magyar Telekom vezetékes és mobil, a Telenor, a Vodafone valamint a Blue mobile és MOL mobile ügyfelei számára elérhető, kiemelkedő lehetőséget biztosít az adománygyűjtő szervezetek számára azzal, hogy rendkívül széles körből kaphatnak adományokat.

Kinek ajánljuk:
Elsősorban azon szervezeteknek érdemes pályázni, akik havi szinten meg tudnak szólítani 5-10 000 embert és abból 100-150 potenciális adományozót, vagy évente egy-két alkalommal tudnak aktívan kampányolni egy adott cél érdekében nagyon széles körben, ezzel éves szinten legalább 1000-1200 embert adományozásra késztetni. Tehát kifejezetten tapasztalt, nagy támogatói bázissal, vagy kiemelkedő kommunikációs lehetőségekkel bíró szervezetek pályázatait várjuk.
Az adománygyűjtő szervezetek figyelmét szeretnénk felhívni, hogy az adományozás az adományozó részéről történik gyorsan, a szervezethez való megérkezéséhez kb. 2 hónapra van szükség, így fontos, hogy a jelentkező szervezet át tudja hidalni ezt az időszakot.

A telefonos adománygyűjtés működése:
A szolgáltatás részletes bemutatása és feltételei ebben a tájékoztatóban olvashatóak.
A 13600 - telefonos adománygyűjtő szolgáltatáson keresztül maximálisan 99 szervezet támogatható az alábbi működési rendszer szerint: a 13600 telefonszám felhívása után az adományozók 01-99-ig számozott mellékek alapján azonosíthatják, hogy mely szervezetet kívánják a telefonhívás vagy sms értékével (500 Ft) támogatni.
A szolgáltatók a NIOK Alapítvány felé számolnak el az adományokkal, majd a NIOK Alapítvány mint adománygyűjtést közvetítő szervezet a szolgáltatóktól kapott elszámolás alapján utalja tovább az adományokat a támogatott szervezet felé. A szolgáltatók a telefonhívások után hívásvégződtetési díjat számolnak fel, melynek mértéke szolgáltatónként változó, de maximum a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelete által rögzített összeg, mely jelenleg 15 Ft + Áfa. A NIOK Alapítvány az elszámolt adományokból kezelési költséget nem von le, ugyanakkor a rendszer működtetésének érdekében a szervezetek havi adományközvetítői díjat fizetnek az előző havi hívások darabszáma alapján, melynek mértéke a mindenkori Adjukössze.hu ÁSZF-ben megtalálható (Telefonos szolgáltatás alatt).

A pályázás feltételei:
A 3/2011. (IX. 26.) NMHH rendelet alapján a fenti lehetőség igénybevételére közhasznú jogállással rendelkező szervezetek (alapítványok, egyesületek vagy nonprofit gazdasági társaságok) jogosultak. A 13600-as szám használatára az alábbi feltételek teljesülése esetén pályázhatnak:
- a szervezet közhasznú jogállással rendelkezik,
- a szervezet 2020-ban frissített, részletes adatlappal rendelkezik a NIOK Alapítvány által működtetett Adjukössze.hu adatbázisban (további részletek: https://adjukossze.hu/),
- átláthatóság szempontjából is megfelelnek az előírásoknak (350/2011. Kormányrendelet, 2011. évi CLXXV Törvény)

Pályázati anyag:
- Kitöltött Pályázati űrlap.
- Féléves kommunikációs terv, a csatolt leírás alapján az v.becser@niok.hu címre küldve

A pályázatnál előnyt élveznek azok a szervezetek, melyek
- adománygyűjtési tapasztalatokkal és eredménnyel rendelkeznek
- a lehető legszélesebb körben gyűjtenek adományokat;
- részletes, reális és minél nagyobb területi lefedettségű kommunikációs tervvel, továbbá jelentősebb média- és közösségi kapcsolatokkal rendelkeznek;
- tagjai az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (részletek: atlathatosag.eu);
- az átláthatóságot, elszámoltathatóságot kiemelten kezelik és kezelték korábban is.

Határidő: 2020 szeptember 29. 1200 óra. Hiánypótlásra a határidő után nincs mód!
Figyelem! A fenti szempontoknak megfelelés nem jelent automatikus jogosultságot! A beérkezett pályázatokból a NIOK Alapítvány és a távközlési szolgáltatók által felkért testület választja ki azokat a szervezeteket, melyek használhatják a 13600 hívószámot. Egy szervezet határozatlan időre nyeri el a mellék használatának jogát legkorábban 2020. november 1-től.

A NIOK Alapítvány és a távközlési szolgáltatók által biztosított lehetőségek
A NIOK Alapítvány működteti az adjukossze.hu nevű weboldalt, ahol az adományozók tájékozódhatnak a 13600 hívószámon keresztül adományokat gyűjtő szervezetek adatairól és mellékszámáról. A szervezetek az oldalon rövid bemutatkozási lehetőséget kapnak.
A NIOK Alapítvány biztosítja az adjukossze.hu oldal mobiltelefonokra optimalizált verzióját is, megjeleníti a szervezetek mellékét a telefonszámmal együtt, valamint egyedi mellékszámmal ellátott logót bocsát a szervezet rendelkezésére.
A NIOK Alapítvány havi szinten összegyűjti és egyezteti az adományozási adatokat a távközlési szolgáltatókkal, elszámolásokat készít, lebonyolítja a pénzügyi adminisztrációt az összes szolgáltatóval és a partnerszervezetekkel, továbbutalja az adományok összegét, továbbá pályáztat, szerződik a szervezetekkel és folyamatosan kapcsolatban áll a felekkel.

További információk:
E-mail: Bécser Vera, v.becser@niok.hu Tel.: +36 30 481 7785
https://www.niok.hu/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum