Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Siemens Press Award 2018
Kiíró:
Siemens Zrt.
Határidő:
08/15/2018
Érvényes:
08/15/2018
Tárgymutató:
legjobb újságírói munka
Pályázhat:
minden olyan újságíró, tudósító és szabadúszó újságíró, akinek az adott témával foglalkozó munkáját a pályázat benyújtásának országa területén közzé tette nyomtatott sajtó, rádió, elektronikus vagy online sajtótermék
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Siemens Press Award 2018

Ismét a legjobb újságírói munkákat keresi a Siemens 12 közép- és délkelet-európai országban
A Siemens Press Award 2018 témája a városok, az ipar és az energia digitális jövője. Az újságírói pályázatra a közép- és délkelet-európai országokból, valamint Izraelből lehet jelentkezni 2018. augusztus 15-ig. A három nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.
Az elmúlt évek sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát. A pályázat alapelve a modern társadalom fontos témáiról tudósító újságírók elismerése és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere támogatása a teljes közép-kelet-európai régióban.
A Siemens Press Awardra összesen tizenkét országból, köztük Magyarországról pályázhatnak a média munkatársai. Bárki nevezhet, aki a városok, az ipar és az energia digitális jövője témában, akár hazai, akár nemzetközi vonatkozásában publikált a sajtóban.
Az újságíróknak 2018. augusztus 15-ig van lehetőségük benyújtani a publikációjukat. A Siemens Press Award 2018 pályázaton azonos feltételekkel vesznek részt a 2017. október 1. és 2018. augusztus 14. közötti időszakban közzétett nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban sugárzott anyagok.

Téma:
A városok, az ipar és az energia digitális jövője
A téma magában foglalja általánosságban az ipar és a társadalom folyamatosan növekvő digitalizációját, az intelligens épületekkel és infrastuktúrával kiépített okos városokat, valamint az energiaszektort, amelynek átalakulása csak akkor lehet sikeres, ha intelligens hálózatokra támaszkodva meg tud felelni a jövő tiszta energia iránti igényeinek. Napjainkban a városi és ipari infrastruktúra üzemeltetői, valamint a közműszolgáltatók számos kihívással szembesülnek. Mindegyikben közös azonban, hogy olyan szemléletmód kialakítására van szükségük, amely a digitalizációra is kiterjed, hiszen a jövő infrastruktúrájának képesnek kell lennie arra, hogy intelligens válaszokat adjon és/vagy előre reagáljon a bizonyos helyzetekre.
A beadott pályázatok témája lehet például, hogy az infrastruktúra különböző elemei hogyan kommunikálnak egymással és hogyan hatnak egymásra; milyen előnyei vannak az „okos” és digitalizált környezetnek a társadalom számára; hogyan ösztönzi a digitalizáció a gazdasági növekedést; vagy milyen lesz a jövő okos városait ellátó energiahálózata. A publikációk kiterjedhetnek többek között a hálózatba kötött tömegközlekedési rendszerekre, illetve azok karbantartásának és működtetésének hatékonyabbá tételére, a hagyományos és megújuló energiaforrások ellátásához szükséges elektromos eszközökre, vagy például arra, hogy mi az, ami valóban intelligenssé teszi az okos épületeket. A felsoroltak mindegyike előfeltétele a jövő digitalizált okos városainak.

Zsűri:
A benyújtott pályázatokat minden országban szakértő zsűri értékeli.
A helyi győztesek kiválasztását követően minden résztvevő ország zsűrije is értékeli az többi ország nyertes pályázatait (a saját országuk pályázatát itt már nem pontozzák a zsűritagok). A három legmagasabb értékelést elért pályázat nyeri a Siemens Press Award díjat.

Az értékelés szempontjai:
A zsűri minden résztvevő országban három újságírót választ ki azok közül, akik a városok, az ipar és az energia digitális jövője témával foglalkozó pályázatot nyújtottak be, a témát világosan és tömören tárgyalják, és publikációjuk kimagasló, megkülönböztetett eredetiséget mutat.

Ugyanezeket a kritériumokat alkalmazzák a verseny első, országos szakaszában, amikor helyi szinten értékelik a beérkezett munkákat, és a második, közép- és délkelet-európai regionális szakaszában is.
- az adott téma nyomonkövetése és a cikk információgazdagsága
- a cikk tartalmának érthetősége és érvelése
- az írás világos és tömör stílusa
- a szerző egyedi hangvétele
- a szerző elemzőképessége
- a tárgyalt probléma és az írásban szereplő innováció aktualitása - a szerző elsőként írt az adott témáról?
- innováció - milyen mértékben mutat be a cikkben technológiai megoldásokat?
- relevancia - a cikk mennyiben ismerteti az adott innováció valós problémáját?

Részvételi feltételek:
A pályázat részvételi feltételei:
1. A Siemens Press Award 2018 pályázaton részt vehet minden olyan újságíró, tudósító és szabadúszó újságíró, akinek az adott témával foglalkozó munkáját a pályázat benyújtásának országa területén közzé tette nyomtatott sajtó, rádió, elektronikus vagy online sajtótermék.
2. A televíziós vagy rádióriportok maximális hossza 5 perc.
3. A Pályázaton 2017. október 1. és 2018. augusztus 14. között megjelent vagy sugárzott anyagokkal lehet részt venni.
4. Pályázatot természetes személyek nyújthatnak be személyesen, vagy a szerző írásbeli engedélyével a nevükben eljáró más személyek is.
5. Több szerző közös cikkét vagy riportját beküldő résztvevők nem nevezhetnek ugyanazzal a munkával egyénileg is. Az ilyen nevezések egy pályázatnak számítanak, és meg kell nevezni a szerzői csapat vezetőjét.
6. A benyújtott pályázatokat nem küldjük vissza.
7. A zsűri döntése végleges, nem fellebbezhető.
8. Amennyiben a pályázati anyag olyan sajtótermékben jelent meg, amelyben a zsűri valamelyik tagja érintett, úgy ezen zsűritag szavazatát az elbírálás során nem vesszük figyelembe.
9. A magyarországi Siemens Press Award 2018 pályázatra postai úton vagy e-mailben lehet nevezni, illetve a pályázatot személyesen is be lehet nyújtani. A nevezésnek tartalmaznia kell a megjelent anyag elektronikus másolatát eredeti formában. Az elektronikus másolatot az elterjedt digitális formátumok valamelyikében kell benyújtani, lehetőleg PDF dokumentumként vagy MP4 videó formátumban. A pályázatokat e-mailben a kommunikacio.hu@siemens.com címre várjuk. A pályázatokat postai úton vagy személyesen, papír alapon vagy CD/DVD/pendrive formájában is be lehet nyújtani az alábbi címen:
Siemens Zrt.
Kommunikáció
"Siemens Press Award 2018"
1143 Budapest, Gizella út 51-57.
10. A nevezésnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia:
- Szerző(k) vezetékneve és keresztneve
- Telefonszám (vezetékes vagy mobil)
- E-mail cím
- A sajtótermék teljes neve, ahol a pályázatra benyújtott anyag megjelent
- A szerző munkájának megjelenési dátuma és teljes címe
11. A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. augusztus 15.
12. A 2018. augusztus 15. után beérkezett nevezéseket nem áll módunkban elfogadni. Postai úton benyújtott nevezések esetén a feladás (a postai bélyegző) dátuma a mérvadó.

Jelentkezés
Pályázatát benyújthatja:
E-mailben
Kérjük, kattintson a jobb oldalon a "Jelentkezés e-mailben" feliratra, és az e-mailben adja meg a következő információkat:
- Szerző neve
- Telefonszám
- E-mailcím
- Cikk/tudósítás címe
- Sajtótermék neve, ahol a cikk/tudósítás megjelent
Kérjük, csatolja a megjelent anyag elektronikus másolatait változatlan formában. A csatolmányok maximális összmérete 10 MB).
CD/DVD/pendrive adathordozón
Amennyiben a csatolmány mérete meghaladja a 10 MB-ot, pályázatát beadhatja CD/DVD-n vagy pendrive-on, személyesen vagy postai úton:
Siemens Zrt., Kommunikáció, "Siemens Press Award 2018", 1143 Budapest, Gizella út 51-57.
További információ
További beküldési lehetőségekről kérjük, érdeklődjön a kommunikacio.hu@siemens.com e-mailcímen.

Pályázata beküldésével elfogadja a Siemens Press Award 2018 Részvételi feltételeit.
Díjazás
A bécsi Siemens City-ben megrendezett döntőbe az egyes országok első helyezett pályázatai jutnak. Egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri választja ki a régió három legkiemelkedőbb pályázatát. A közép- és délkelet-európai térség legjobb újságíróinak járó, presztízst jelentő elismerés mellett a Siemens a három nemzetközi nyertest fejenként 1000 euróval jutalmazza.
https://w5.siemens.com/web/hu/hu/sajtoszoba/SPA2018/Pages/spa2018.aspx

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum