Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Nemzeti Önkéntes Stratégia (NÖS) 2021-2030 előkészítése
Kiíró:
Önkéntes Központ Alapítvány
Határidő:
11/23/2020
Érvényes:
11/23/2020
Tárgymutató:
hazai önkéntesség fejlesztésével kapcsolatos újabb célok, prioritások és konkrét intézkedési tervek
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Nemzeti Önkéntes Stratégia (NÖS) 2021-2030 előkészítése

Felhívás: Munkacsoport tagok jelentkezését várjuk a Nemzeti Önkéntes Stratégia (NÖS) 2021-2030 előkészítéséhez
Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) az EMMI - Miniszterelnökség megbízásából a Nemzeti Önkéntes Stratégia és Cselekvési Terv 2021-2030 (NÖS) előkészítését koordinálja. A NÖS megalkotásának célja, hogy az eddigi eredmények figyelembevételével, meghatározásra kerüljenek a hazai önkéntesség fejlesztésével kapcsolatos újabb célok, prioritások és konkrét intézkedési tervek. Annak érdekében, hogy a létrejövő NÖS kellően megalapozott és sokrétű legyen az önkéntesség különböző vetületei mentén, négy munkacsoportot hoz létre az ÖKA. Ezen munkacsoportokba várjuk azon elméleti és gyakorlati szakemberek jelentkezését, akik szakmai tudásuk, tapasztalataik legjavát adva szívesen részt vesznek a tematikus előkészítő munkában.

A területek szerint meghatározott munkacsoportok, ahová az érdeklődő tagok jelentkezését várjuk:
1. Állampolgári szerepvállalás - ez a munkacsoport az állampolgárok aktivizálásával, önkéntesek bevonásával, motiválásával, elismerésével, érzékenyítésével és a különböző, generációkra vonatkozó speciális intézkedésekkel kapcsolatos témákkal foglalkozik. A munkacsoportot vezeti: Vad Lilla - Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes programok vezetője
2. Civil szervezeti, egyházi programok - a különféle keretekben megvalósuló minőségi önkéntes programok megvalósítása a munkacsoport témája. A munkacsoportot vezeti: Vágvölgyi Gusztáv - coach, tréner, az Inspi-Ráció Egyesület elnöke
3. Önkéntesség az önkormányzati és állami fenntartású intézményeknél - ebben a csoportban az önkormányzatoknál és a kormányzatnál jelentkező teendőket és feladatokat tekintik majd át a munkacsoport tagok. A munkacsoportot vezeti: Csordás Izabella - coach,tréner, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember. Szépművészeti Múzeum Önkéntes Program alapító
4. Vállalati szerepvállalás - itt az üzleti szféra (kis, közepes, nagyvállalatok) bevonásával és szerepvállalásának erősítésével kapcsolatos lehetőségek és teendők kerülnek átbeszélésre. A munkacsoportot vezeti: Farkas Emese, Önkéntes Központ Alapítvány vállalati önkéntes programok vezetője

A munkacsoport tagok várhatóan 3-4 munkacsoport találkozó keretében, a vezető irányítása és az ÖKA által biztosított módszertani keret alapján, összegyűjtik az adott terület kihívásait és fejlesztési lehetőségeket, amely alapján összeáll a következő tíz év fejlesztéseit meghatározó dokumentum. A folyamat végeredményekeként megszületik a Nemzeti Önkéntes Stratégia és Cselekvési terv, mely várhatóan 2021 őszén egy kormányhatározat formájában kerül kihirdetésre. A munkacsoportok 2020. december eleje és 2021. február vége között dolgoznak.

A munkacsoportok tagjait az Önkéntes Központ Alapítvány és a felkért munkacsoport vezetők közösen választják ki. Az egyes munkacsoportok várható létszáma 8 fő.

Jelentkezési határidő 2020. november 23. hétfő 18 óra. Jelentkezni az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Jelentkezési felület: https://bit.ly/32mJiSt

A munkacsoportokban való részvétel önkéntes. A személyes részvétel mellett megvalósuló munkacsoport találkozók kapcsán, útiköltség térítést tud biztosítani az Önkéntes Központ Alapítvány.
http://onkentes.hu/hirek/felhivas-munkacsoport-tagok-jelentkezeset-varjuk-nemzeti-oenkentes-strategia-noes-2021-2030-el

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum