Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Holokausztoktatás - pályázat németországi tanulmányútra
Kiíró:
Holokauszt Emlékközpont; Hannah Arendt Egyesület; Wannsee Konferencia Háza (Berlin)
Határidő:
09/15/2010
Érvényes:
09/15/2010
Tárgymutató:
holokauszt-oktatás, tanulmányút
Pályázhat:
tanárok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Holokausztoktatás - pályázat németországi tanulmányútra
A budapesti Holokauszt Emlékközpont, a Hannah Arendt Egyesület és a berlini Wannsee Konferencia Háza pályázatot hirdet középiskolai tanárok németországi tanulmányúton való részvételére.
Időpontja: 2010. október 24-29.
A holokauszt meghatározó vonatkoztatási ponttá vált a XXI. századi európai kultúra számára, a multikulturális, egyenlőség elvű és autonóm - ugyanakkor másokkal szolidáris - egyénekből álló társadalom ideáljának negatív szimbóluma maga Auschwitz lett. A holokauszttal való szembesülés nem kizárólag a történelemórák, hanem az oktatás egészének feladata.
A Budapest-Berlin-Sachsenhausen tanulmányút célja, hogy elméleti és módszertani segítséget nyújtson azoknak a tanároknak, akik szeretnék ezeket a témákat integrálni az oktatásba vagy saját diákjaik számára hasonló tanulmányutak szervezését tervezik. A résztvevők olyan iskolai módszerekkel és tananyagokkal ismerkedhetnek meg, amelyeket saját oktatási tevékenységükben is alkalmazhatnak majd. A képzés nyelve: magyar (tolmácsolással).
A tanulmányút időpontja: 2010. október 24-29., amit október 9-én egynapos budapesti előkészítő képzés, majd 2011. márciusában egynapos értékelő találkozó egészít ki a Holokauszt Emlékközpontban. A képzésen 24 fő vehet részt.
A képzésben (előkészítő találkozó, tanulmányút és értékelő találkozó) való részvételhez a nyertes pályázóknak a kiértesítést követően 10 000 forint önrésszel kell hozzájárulniuk. A pályázatok elbírálását a Holokauszt Emlékközpont és a Hannah Arendt Egyesület szakértői végzik.
A pályázathoz kérjük csatolni a következő dokumentumokat:
1. A pályázó szakmai önéletrajza (amely tartalmazza a pályázó elérhetőségére vonatkozó adatokat is, azaz nevét, címét, telefonszámait, e-mailcímét, valamint szakmai életútját, a témával kapcsolatban elvégzett képzéseket, nyelvtudását)
2. Motivációs levél: annak konkrét bemutatása, hogy a pályázó milyen formában tervezi felhasználni a tanulmányút tapasztalatait munkájában, illetve annak vállalása, hogy a pályázó részt vesz a tanulmányút egészén (beleértve az egynapos budapesti előkészítő képzést, valamint az egynapos értékelő találkozót)
3. Az iskola vezetőjének ajánlása, amely tartalmazza a pályázat szakmai és intézményes támogatását (beleértve az arra vonatkozó nyilatkozatot is, hogy az iskola biztosítja a helyettesítést a tanulmányút idejére)
A pályázatokat a laszlobero@gmail.com e-mailcímre várjuk (igazolásokat és dokumentumokat kérjük scannelt formában csatolják).
Beadási határidő: 2010. szeptember 15. (az e-mail feladási dátuma).

Címünk:
Holokauszt Emlékközpont | 1094 Budapest Páva utca 39.
Tel./1 455 3333 | Fax/1 455 3399 E-mail/info@hdke.hu www.hdke.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum