Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Útmenti keresztek 2021. évi költségvetési támogatása / NKER-KP-1-21
Kiíró:
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Határidő:
03/01/2021
Érvényes:
03/01/2021
Tárgymutató:
útmenti keresztek felújítása, illetve újak állítása
Pályázhat:
- a felhívás körébe tartozó nemzetiségek települési és területi nemzetiségi önkormányzatai;
- az alapító okiratban rögzített alaptevékenységeként nemzetiségi feladatot ellátó, a felhívás körébe tartozó nemzetiségekhez kapcsolódó tudományos, kulturális, hagyomány őrző, muzeális és közgyűjteményi tevékenységet folytató költségvetési szerv (múzeumok, közérdekű muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek, tájházak, nyilvános könyvtári tevékenységet folytató intézmények);
- a létesítő okiratában rögzített cél szerint konkrétan a felhívás körébe tartozó nemzetiséghez kapcsolódó kulturális, oktatási, hagyományőrző tevékenységet folytató civil szervezetek, közalapítványok,
- a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény alapján bevett egyházak, ill. ezen egyházakhoz tartozó belső egyházjogi személyek, amelyek saját, önálló bankszámlaszámmal rendelkeznek (GFO 55)
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


FELHÍVÁS
egyedi kérelem benyújtására
Útmenti keresztek 2021. évi költségvetési támogatása
NKER-KP-1-21
Magyarország Kormányának célja hazánk megújítása, nemzetünk megerősítése. Munkájában támaszkodik a magyarországi nemzetiségekre.

A Magyarországon élő őshonos nemzetiségek életében és identitásuk őrzésében jelentős szerepe van a keresztény hitnek és az egyházi közösségekhez tartozásnak.

Ennek fényében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának (a továbbiakban: Államtitkárság) célja, hogy a Felhívás közzétételével felmérje azon támogatási igényeket, amelyek a 2021. költségvetési év során a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán nemzetiségek (a továbbiakban: a felhívás körébe tartozó nemzetiségek) hitéletében mindenkor meghatározó szerepet betöltő útmenti keresztek felújítását, illetve újak állítását szolgálják.
A XI. Miniszterelnökség fejezet 2021. évi költségvetésében a 30/1/31/1. Nemzetiségi szakmai támogatások megnevezésű fejezeti kezelésű előirányzat (a továbbiakban: előirányzat) terhére jelen felhívás keretében nyújtandó egyedi támogatások célja a felhívás körébe tartozó nemzetiségek (hazai nemzetiségi közösségek) identitásának megőrzése érdekében vállalt kulturális, köznevelési, tudományos, hitéleti és közösségépítő célok megvalósításának támogatása.

A költségvetési támogatás a 2021. január 1.-2021. december 31. között megvalósuló tevékenységre nyújtható.
Az igényelhető támogatás minimális összege: 200 000 forint
Az igényelhető támogatás maximális összege: 3 000 000 forint
Jelen felhívás keretében egy szervezet egy támogatási igényt nyújthat be. Egy támogatási igény több útmenti kereszt felújítására, illetve több új kereszt állítására irányulhat. Támogató az igényeltnél a1lacsonyabb támogatási összeget is megállapíthat azzal, hogy a támogatás összege ebben az esetben sem lehet kevesebb 200 000 forintnál.

A támogatási kérelem benyújtására jogosultak köre:
- a felhívás körébe tartozó nemzetiségek települési és területi nemzetiségi önkormányzatai;
- az alapító okiratban rögzített alaptevékenységeként nemzetiségi feladatot ellátó, a felhívás körébe tartozó nemzetiségekhez kapcsolódó tudományos, kulturális, hagyomány őrző, muzeális és közgyűjteményi tevékenységet folytató költségvetési szerv (múzeumok, közérdekű muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek, tájházak, nyilvános könyvtári tevékenységet folytató intézmények);
- a létesítő okiratában rögzített cél szerint konkrétan a felhívás körébe tartozó nemzetiséghez kapcsolódó kulturális, oktatási, hagyományőrző tevékenységet folytató civil szervezetek, közalapítványok,
- a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény alapján bevett egyházak, ill. ezen egyházakhoz tartozó belső egyházjogi személyek, amelyek saját, önálló bankszámlaszámmal rendelkeznek (GFO 55).
Kérjük, hogy a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény alapján bevett egyházak, ill. ezen egyházakhoz tartozó belső egyházjogi személyek az adott nemzetiségi közösséggel együttműködve nyújtsák be támogatási igényüket

FIGYELEM! A támogatás folyósításához a kereszt helyrajzilag meghatározott területe tulajdonosának hozzájárulása szükséges a felújításhoz vagy az új kereszt állításához (5 éves fenntartási kötelezettséggel).

A támogatási kérelmek benyújtása:
A támogatási kérelmet elektronikus úton lehet benyújtani Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben (rövidítve: NIR). Az internetes felület a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofít Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Alapkezelő) honlapján (http://www.bgazrt.hu) található "NIR belépési pont"-on keresztül érhető el.

A Felhívás további részleteiről az Alapkezelő honlapján közzétett útmutató nyújt tájékoztatást, amelynek részletes tanulmányozását javasolja Államtitkárságunk.
Az internetes felületen a felhívás kódját kiválasztva nyílik lehetőség a támogatási adatlap kitöltésére. Az adatlap kitöltésében, illetve a regisztrációval nem rendelkező kérelmezők részére a regisztrációval kapcsolatban felmerülő kérdésekben az Alapkezelő munkatársai az alábbi elérhetőségeken nyújtanak segítséget: telefon: +36/1-795-5400 vagy email: nemzetiseg@bgazrt.hu.

A támogatási kérelmek benyújtására a NIR-ben 2021. január 28. csütörtök 8:00 órától van lehetőség.
A támogatási kérelem elektronikus benyújtásának határideje: 2021. március 1. hétfő 23 óra 59 perc

FIGYELEM!| A támogatási kérelem benyújtásakor rendszerhasználati díj befizetése nem szükséges.

A támogatni kívánt kérelmezők értesítése:
A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára írásban értesíti a támogatni kívánt kérelmezőket.

A támogatással kapcsolatban a további információk
https://bgazrt.hu/tamogatasok/nemzetisegi-tamogatasok/ internetes felületen érhetők el. A támogatást igénylők a támogatásra a támogatási jogviszony létrejöttével szereznek jogosultságot, a támogatási összeg kifizetésére a támogatási jogviszony létrejöttét követően támogatási előleg formájában kerül sor. Az előirányzat pénzügyi lebonyolítását és a támogatási jogviszony létrehozásával kapcsolatos feladatokat az Alapkezelő végzi.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum