Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Rajtad áll a jövőd!
Kiíró:
UNICEF
Határidő:
09/29/2019
Érvényes:
09/29/2019
Tárgymutató:
rajtad áll a jövőd programon való csapatos részvétel
Pályázhat:
- 14 és 24 év közötti magyar állampolgárságú és Magyarországon lakhellyel rendelkező fiatalokból álló 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk (az életkort 2019. szeptember 30. napja alapján vesszük figyelembe, tehát akkor jelentkezhetsz, ha 1994. október 1. és 2005. szeptember 30. között születtél).
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Rajtad áll a jövőd!
Fontosnak érzed, hogy majd megfelelő munkát találj?
Hogy olyan tudás és képességek birtokába kerülhess, ami felkészít erre?
Hogy olyan közösségben élhess, amelyben megbecsülnek és elismerik az értékeidet?
Ahol a jót látják benned és nem a problémát?
Ha igen, jelentkezz az UNICEF Rajtad áll a jövőd! elnevezésű magyarországi programjára.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 29. 17:00

Az UNICEF Magyarország RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! elnevezésű programja lehetőséget teremt számotokra, hogy saját jövőtöket aktívan alakíthassátok.
Ha úgy érzitek, hogy hátránnyal indultok az életben, alakítsatok 3-5 fős csapatokat és egy olyan közös gondolkodásba vonódhattok be, amelynek során Ti mondhatjátok meg, hogy milyen Titeket és a körülöttetek lévő többi fiatalt érintő problémákat tartotok a legfontosabbnak. A program segítségével kreatív helyi megoldásokat dolgozhattok ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítenek Titeket, hogy elképzeléseiteket valóra válthassátok.

A programra nyilvános pályázat útján jelentkezhetsz. Ha sikeresen pályáztok, a csapatotokkal egy országos műhelymunkában kezdhetitek meg gondolataitok formába öntését. Végül, ha a legígéretesebb kezdeményezések közé tartoztok, az új ötletetek kidolgozásához és megvalósításához pénzügyi és szakmai támogatást is adunk. 2020 nyarán pedig a legjobb helyi projektek nemzetközi zsűri elé kerülnek és részt vehetnek az UNICEF által szervezett világméretű versenyben is, amelyen további anyagi támogatást, valamint mentori segítséget nyerhetnek.

A program tehát a Ti aktív részvételetekre épül, és az új kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy elsajátíthassátok azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik később, hogy egyéni céljaitokat önállóan is megvalósíthassátok.

Milyen feltételekkel jelentkezhetsz?
- 14 és 24 év közötti magyar állampolgárságú és Magyarországon lakhellyel rendelkező fiatalokból álló 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk (az életkort 2019. szeptember 30. napja alapján vesszük figyelembe, tehát akkor jelentkezhetsz, ha 1994. október 1. és 2005. szeptember 30. között születtél).
- Nem már meglévő ötleteket keresünk, hanem vállalkozni akaró fiatalokat. Nagyon fontos, hogy olyanok nem jelentkezhetnek, akik az ötletükre már kaptak támogatást vagy hivatalos formában (pl. hivatalos szervezetként, bejegyzett egyesületként, vállalkozásként stb.) dolgoznak az ötlet megvalósításán.

Mit kell vállalnotok, ha jelentkeztek?
- A csapatnak részt kell vennie egy tájékoztató megbeszélésen 2019. október 12-én, szombaton, valamint az azt követő rövid kutatómunkában.
- A csapat tagjainak jelen kell lenniük, és aktívan együtt kell működniük a társadalmi innovációs műhelymunka mindhárom napján, vagyis 2019. október 25-27-én.
- Ha a csapat továbbjut és elnyeri a kapcsolódó anyagi és szakmai támogatást, akkor meg kell valósítania elfogadott tervezetét 2019. november és 2020. május között és részt kell vennie havonta egyszer képzéseken, mentori találkozókon.
- Amelyik csapat a nemzetközi zsűri döntése alapján 2020. nyarán elnyeri a további támogatást, az egyszersmind vállalja, hogy tovább folytatja a megkezdett munkát.
Az előkészítő egyeztetésre és a társadalmi innovációs műhelymunkára kiválasztott résztvevők utazási és szállásköltségeit az UNICEF Magyarország vállalja, illetve gondoskodik a csapatok tagjainak teljes ellátásáról.

Kiket választunk ki?
A probléma megjelölésénél elvárás, hogy az ne egyéni nehézség legyen csupán, hanem olyan többeket érintő jelentős társadalmi vagy generációs jelenség, ami fiatalok csoportjainak nehezíti meg az életét. Megnézzük azt is, hogy a problémára léteznek-e már kidolgozott megoldások és előnyben részesítjük azokat, amikre még nincsenek. A csapat által megadott problémának a magyarországi felhívás témájához a fiatalok foglalkoztathatóságához kell kapcsolódnia, de a pályázók bármit megnevezhetnek, ami gátolja álmaik megvalósulását. Így például a megfelelő tudás és képességek megszerzését, a lakókörnyezetetekkel kapcsolatos gondokat, az előítéleteket, a támogató család vagy közösség hiányát. A csapat összetétele, motiváltsága, a beadott jelentkezés minősége alapján ítéljük meg, hogy képes lehet-e megvalósítani céljait. Külön értékeljük a sokszínűséget és előnyben részesítjük azokat, ahol a csapat tagjait részben vagy egészben olyanok alkotják, akik valamilyen hátránnyal indulnak az életben.
Jelentkezni az online űrlap beadásával vagy a jelentkezési lap kitöltésével és a rajtadallajovod@unicef.hu e-mail címre történő beküldésével lehet.

További információ a rajtadallajovod@unicef.hu e-mail címen. Érdemes elolvasni a Gyakran Ismételt Kérdéseket (GYIK), amiben választ találhattok sok kérdésetekre.
https://unicef.hu/rajtad-all-a-jovod/

FELHIVAS_Rajtadallajovod2019.docxFELHIVAS_YC2019.pdfUNICEF_MindenGyerekert_Feher_Horizontal_CMYK_magyarorszag.pdfUNICEF_MindenGyerekert_Feher_Horizontal_CMYK_magyarorszag.pngUNICEF_MindenGyerekert_Feher_Vertical_CMYK_magyarorszag.pdfUNICEF_MindenGyerekert_Feher_Vertical_CMYK_magyarorszag.pngIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum