Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Légy motivált, olvass jól és sokat!
Kiíró:
Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország
Határidő:
10/14/2019
Érvényes:
10/14/2019
Tárgymutató:
olvasástanulás és értő olvasás nehézségeinek minél korábbi felismerése, megelőzése, valamint komplex fejlesztése
Pályázhat:
magyarországi általános iskolák és óvodák
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Légy motivált, olvass jól és sokat!

Pályázati felhívás újszerű élménypedagógiára épülő, értő olvasást segítő programban való részvételre általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok számára - debreceni helyszínen

A pályázat kiírója: Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország

A pályázat neve:
Légy motivált, olvass jól és sokat! - térítésmentes módszertani és mérésképzés általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok számára.
A pályázat célja:
A KönyvForgató program keretén belül általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok hozzásegítése az olvasástanulás és értő olvasás nehézségeinek minél korábbi felismeréséhez, megelőzéséhez, valamint komplex fejlesztéséhez, kezeléséhez. Mindezt egy speciális, játékos, élménypedagógiai módszertan segítségével. A módszertan a legújabb neurokognitív és neuropszichológiai olvasáskutatási eredményekre továbbá longitudinális képesség mérésekre épül.
A sikeresen pályázók egy háromnapos, térítésmentes pedagógus módszertani képzésen és mérésképzésen vesznek részt, amelyet 2019. október 26-28-án (szombat, vasárnap és hétfő) tartunk Debrecenben. A képzést a kaposvári Vadvirág Alapítvány szakemberei tartják, saját fejlesztésű, eredményesen kipróbált Tanulás Könnyítő Program (TKP) módszertan alapján.

A pályázók köre
Magyarországi általános iskolák és óvodák.
A PISA felmérések azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden ötödik gyermek küzd olvasási és szövegértési nehézségekkel, ami egy életen át akadályozhatja őket abban, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget. A United Way Magyarország partnerszervezetekkel közösen, a KönyvForgató programon keresztül arra törekszik, hogy elősegítse az értő olvasás megfelelő időben való kialakulását, ezzel a céllal hirdeti meg a jelenlegi pályázatot is.
A pályázat tárgyát képező továbbképzés során a pedagógusok olyan módszertannal és ehhez kapcsolódó oktatócsomaggal bővíthetik pedagógiai eszköztárukat, amely: - segít minél előbb felismerni és megelőzni az olvasási nehézségek kialakulását, - komplex módon közelíti meg a már meglévő problémákat és segít azok kezelésében, - hozzájárul a gyermekek ön- és társismeretének kialakulásához, a soft készségek fejlődéséhez és - elősegíti azt, hogy a gyerekek az olvasást örömforrásként éljék meg és ez erősítse a tanulás, fejlődés iránti motivációjukat. - A módszertan tanórán kívüli foglalkozásként is beilleszthető, hatékony alkalmazása minimum heti 1x1 órát igényel.

A program megvalósításában a pályázat kiírója vállalja, hogy:
- megszervezi a háromnapos, térítésmentes módszertani és hatékonyságmérés képzést, valamint biztosítja a képzést tartó szakembert,
- minden képzésen résztvevő pedagógusnak térítésmentesen biztosítja a program oktatócsomagját,
- a képzési napokon a pedagógusok számára térítésmentes étkezési ellátást biztosít;
- a résztvevő pedagógusok a képzés elvégzése után oklevelet kapnak és őket a United Way Önkéntes Pedagógus Hálózat tagjainak tekinti, valamint a közösség részeként rendszeresen tájékoztatja őket a közösség híreiről;
- a pedagógusok által képviselt intézményeknek részvételi lehetőséget biztosít a United Way további zárt pályázati lehetőségeiben is.

A program megvalósításában a pályázó vállalja, hogy:
- biztosítja 2 Önkéntes Pedagógus részvételét a meghirdetett háromnapos képzésen és lehetővé teszi, hogy az Önkéntes Pedagógusok a pályázat kiírójával önkéntes szerződést kössenek;
- tudomásul veszi, hogy a képzésre való utazás és szállás költségeit a pályázat kiírója nem téríti, azt a résztvevő pedagógusok egyénileg oldják meg,
- biztosítja, hogy az Önkéntes Pedagógusok a 2019/2020-as, 2020/2021-es tanév folyamán az óvoda nagycsoportjaiban, ill. az iskola alsó tagozatán a programban elsajátított ismereteket térítésmentesen közvetítik évente minimum 15 leendő elsős, 1. vagy 2. osztályos diák számára, minimum heti 1x1 órában;
- a módszertan hatékonyságának méréséhez a diákok körében évente 1 x bemeneti (tanévkezdés) és szintén évente 1x kimeneti (tanév vége) méréseket végez, a pályázat kiírója által biztosított módszertan alapján;
- minden iskolaév elején rövid és évvégén összesített írásbeli beszámolót ad az Alapítványnak, hogy hány diák részére került közvetítésre a program, mik a mérési eredmények és min. 10 képpel támasztja alá a program megvalósulását.
- a háromnapos képzést követően a pályázó pedagógusok csatlakoznak a „United Way önkéntes pedagógusok: az értő olvasásért” zárt Facebook csoporthoz, ahol a szakemberek tudást oszthatnak meg egymással és segíthetik egymást a módszertan alkalmazásában.

A pályázatban történő részvétel feltételei:
- a pályázati adatlap helyes kitöltése és eljuttatása az alapítványhoz elektronikus és postai úton a megadott határidőig.
- Magyarország területén általános iskolaként vagy óvodaként kell működnie az intézménynek;
- 2 önkéntes tanár kitöltött jelentkezési lapja 1 példányban aláírva.

Pályázati időszak
A pályázatok beadási határideje: 2019. október 14.
A nyertes pályázók értesítése: folyamatosan 2019. október 18-ig
A képzés: 2019. október 26-28. (szombat, vasárnap, hétfő).
Helye: Debrecen, (a pontos helyszín szervezés alatt).
FONTOS! Egy képzésen résztvevő pedagógusok száma 20 főre limitált, a képzésre általános iskolánként illetve óvodánként maximum 2 alsó tagozatos pedagógust/óvodapedagógust tudunk fogadni, így egyszerre maximum 10 általános iskolát/óvodát tudunk bevonni a programba. A pályázatok elbírálásánál a szükségletet indokló pályázók (átlagon aluli PISA eredmények értő olvasás terén, hátrányos ill. halmozottan hátrányos helyzet, inkluzív nevelést folytató intézmények) előnyt élveznek. Amennyiben a képzés betelt, a további jelentkezőket várólistára tudjuk helyezni.
Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal és kérjük, pályázatát az alábbi e-mail címre, eredeti példányát pedig postacímünkre juttassa el:
Email: veronika.csertoi@unitedway.hu
Tel.: +36 1 627 77 33
Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország,
Promenade Gardens Irodaház 1133 Bp. Váci út 80-84.
http://www.unitedway.hu/

erto_olvasas_palyazati_adatlap-2 (2).docxpedagogus_jelentkezesi_lap-2 (2).docxerto_olvasas_palyazati_felhivas_okt_2019 (1).pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum