Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
FLEX ösztöndíjprogram
Kiíró:
Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége
Határidő:
10/17/2019
Érvényes:
10/17/2019
Tárgymutató:
ösztöndíj, FLEX
Pályázhat:
15-17 éves diákok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

FLEX - Középiskolai csereprogram az USA-ban

Ha szeretnél egy tanévet az Egyesült Államokban tölteni, ott középiskolába járni, és egy amerikai családnál lakni, akkor jelentkezz a FLEX ösztöndíjprogramra!

Jelentkezési határidő a 2020-2021 tanévre: 2019. október 17.

Az ösztöndíj teljes anyagi fedezetét az USA Külügyminisztériuma biztosítja. Az elmúlt 27 évben 20 országból több mint 28 000 középiskolás kapott ösztöndíjat. Jelenleg 977 diák tanul a FLEX program keretében az Egyesült Államokban.

Mi a FLEX program?
- A Future Leaders Exchange (FLEX), azaz a Jövő Vezetői Csereprogram teljes mértékben az USA kormánya által támogatott ösztöndíjprogram. A diákok toborzását, kiválasztását, a tájékoztató megbeszéléseket és az utaztatást az American Councils for International Education szervezi a FLEX program számára.
- A program elősegíti a kulturális sokszínűség tiszteletét és az Amerikai Egyesült Államok és húsz másik ország, köztük Magyarország közötti barátságot.
- Lehetőséget teremt a személyes fejlődésre azon a tapasztalaton keresztül, amit a 15-17 éves diákok amerikai vendéglátó családoknál élve szereznek.
- Célja az USA és Magyarország közötti kölcsönös megértés előmozdítása azáltal, hogy a diákok számára lehetővé teszi az amerikai életmód megtapasztalását egy tanév idejére, mely idő alatt egy helyi középiskola diákjai lehetnek, és önkéntes alapon őket vendégül látó amerikai családoknál élhetnek.
- A program befejezése után a tanulók visszatérnek Magyarországra.

Miért jelentkezz a programra?
- A diákok gyakran egy egész életre szóló erős kapcsolatokat építenek ki az őket vendégül látó családokkal és közösségekkel.
- A diákok fontos szerepet játszanak a sztereotípiák lebontásában, hitelesen tudnak beszélni arról, hogy milyen az élet Magyarországon.
- A vendéglátó család és az új amerikai barátok sok esetben meglátogatják a diákokat, miután azok hazatértek.
- Az ösztöndíjas öregdiákok hazatértük után gyakran neves egyetemeken tanulnak tovább, és később olyan érdekes munkát találnak hazájukban, ahol hasznosíthatják az amerikai év alatt szerzett készségeiket.

Hogyan jelentkezhetsz a FLEX programra?
- A programra magyar állampolgárságú középiskolás diákok jelentkezhetnek. A részletes jelentkezési feltételekről a FLEX Hungary Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. Az online jelentkezés elérhetősége: https://ais.americancouncils.org/flex.
- A 2020-2021-as tanévre a jelentkezési határidő 2019. október 17.
- A kiválasztás a személyes teljesítményen alapul, valamint fontos annak bizonyítása, hogy mennyire felkészült a diák egy egyéves csereprogramban való részvételre.
- A jelentkezőket az ország egész területéről várja a program. Habár az angol nyelv megfelelő ismerete fontos, nem ez az egyetlen kiválasztási kritérium.
- További információt az érdeklődők a hungary@americancouncils.eu email címre írva kérhetnek.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum